Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννης Μηλιώκας - Για το καλό μου



πάνυ επίκαιρο...ολα γκρεμισμένα και έρμα!μονον διάθεση για α-διαθετον οργή όλοι έχουμε...φοβόμαστε τον εμφύλιο???
ας διώξουμε τους προδότες!!!!!!!!!!!!!!11
εκεινοι προ -[ε]- δωσαν την πατρίδα μας!
δηλαδή κατα τα συμπεφωνημενα μετα των εντολέων τους (Δ.Ν.Τ. εμάχιο αγρού, american pie, europian cake) εκεινοι είναι αυτοί που εκχώρησαν της χώρας την επι-κυριαρχια αλλού!!!!!!!!!!!!
και τώρα ο πατριώτης τσάμπα μάγκας... μετα την εισπραξη ανω των 2 εκ. ευρώ και αφου εκαμε αυτη τη γερη μπάζα αποποιείται συμβολικώς τους μισθούς του, που τους δικαιούται μάλλον ως υπενόει αφου ανεκοίνωσε ότι αποποιείται του διακαιώματος Του!!!!
συγχαρητηρια γερο-επαναστατη της φακής παραιτήσου απο την θεση σου να διαλυθει η βουλή να πάμε σε εκλογές και τότε θα έχει την ευθύνη της ακαταστασίας ή της καταστασεως της εκ των ψήφων προκυπούσης εξ ολοκλήρου ο λαός!!!!!!!!!!!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

περι Ασώτου Υιού

Και ύστερα από λίγες ημέρες μάζεψε το μερίδιό του, ο νεώτερος υιός (ωσάν νεώτερος ενήργησε) "απεδήμησεν εις χώραν μακράν". Έφυγεν από τον Θεόν και έφυγε και ο Θεός απ’ αυτόν. Ο Θεός δεν εκβιάζει εκείνον που δεν θέλει να υποταχθεί. Γιατί όλες οι αρετές είναι καρπός ελευθερίας και όχι εξαναγκασμού. Και εκεί διεσκόρπισεν την περιου­σίαν του ζώντας ασώτως. Εκεί όλον τον πλούτο της ψυχής του τον έχασε. Εκεί εναυάγησε με σαρκικές τέρψεις. Εκεί παίζοντας και εμπαιζόμενος κατήντησε πένης. Εκεί αγοράζοντας ψυχοφθόρες ηδονές και γέλωτες, εκέρδησε αιτίες δακρύων.
Και τις μεν αρετές που είχε, τις έχασε. Τις δε κακίες, που δεν είχε απέκτησε. Αφού εδαπάνησε όλον τον πλούτον του (γιατί είναι αδύνατον να παραμείνει ο πλούτος της χάριτος σ’ αυτούς που ζουν αισχρώς), έγινεν στην χώρα αυτήν ισχυρός λιμός. Γιατί όπου δεν καλλιεργείται το σιτάρι της σωφροσύνης, εκεί λιμός ισχυρός.
Όπου δεν φυτεύεται η άμπελος της εγκρατείας, εκεί λιμός ισχυρός. Όπου το σταφύλι της αγνότητος δεν ληνοπατείται, εκεί λιμός ισχυρός. Όπου το ουράνιον γλεύκος δεν τρέχει, εκεί λιμός ισχυρός. Όπου υπάρχει ευφορία κακών εκεί πάντως θα υπάρχει αφορία των αγαθών. Όπου αφθονία των πονηρών πράξεων, εκεί πάντως σπανίζουν οι αρετές. Όπου δεν πηγάζει το έλαιον της φιλανθρωπίας, εκεί λιμός ισχυρός. Τότε, λοιπόν, αυτός άρχισε να στερείται τροφής. Γιατί δεν έμειναν σ’ αυτόν, παρά μόνον τα κακά της ακράτειάς του επειδή έπραξε τα κακά της αμαρτίας. Και αμέσως υπετάγη σε έναν πολίτην εκείνης της χώρας. Πολίτες δε εκείνης της χώρας ήσαν οι δαίμονες, όπου είχε μεταναστεύσει. Και ο πολίτης εκείνος, τον έστειλε στον αγρόν του να βόσκει χοίρους. Γιατί έτσι τιμούν οι δαίμονες αυτούς που τους τιμούν. Έτσι αγαπούν αυτούς που τους αγαπούν και αυτές τις δωρεές χαρίζουν σ’ αυτούς που τους υπακούουν.

ιερός ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ,
περι Ασώτου Υιού ή του Φιλευσπλάγχνου Πατρός λόγος

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ στο συλλαλητήριο 12/2/2012

Υπάρχουν στιγμές...

Υπάρχουν στιγμές!




Στιγμές μοναδικά είναι φορτισμένες.

Στιγμές που ειναι παραδεισου μυρισμένες.

Στιγμές ζωντανιας στης θανής το πασαπόρτι.


πόσο δύσκολο είναι να αρθρώσεις λέξη?

πόσα λαλίστατα στόματα, "σκάνε"(sic)?

πόσο(σωστότερα -ων) λογιών πραματευτάδες

δεν έχουνε πραματεια να μας δώσουν???


Υπάρχουν οι στιγμές του τρόμου!

υπάρχουν μπορές που θε να έρθουν!

υπάρχουν λόγια που θα ήπρεπε να φθάσουν!


υπάρχουν ομως και των άλλων οι συνθήκες,

του Γεωργίου, ο καρπός δεν θε να φθάσει,

και ποιος θα δρέψει τόσο μέγα πόνο!!!


καλό ταξείδι, αδελφέ μου, Γιώργη!

καλές αντάμωσες πλησίον του Θεού μας.

+ παπα-Ιερόθεος




Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Το επιτίμιο του π.Πορφυρίου προς τον π. Παΐσιο



ειναι καταπληκτική η άλλη "άποψις" του Γεροντος Πορφυρίου για την ακατάσχετη σημερινη αντι-χριστολογία! ευτυχώς που το Πνεύμα το άγιο υπάρχει στην Εκκλησια των Αγίων του Θεού μεχρι της τελευτης των αιώνων.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

σοσιαλισμός καποτε τώρα καταλυση των πάντων

απο χθες μπηκαμε πλέον σε φάση επισημης υπνωσεως της ιστορικής μνήμης, σε φάση απο-λογικοποιησης του αυτονοητου στην χώρα της παραλογικότητος και της μη κοινωνίας της λογικής με την πραγματικότητα!
πονάω να ξέρω οτι ζω στη χωρα του Μεγαλ-Αλέξανδρου, του Μεγα Βασιλείου και του απλού Μακρυγιάννη!
ειμαστε πλεον στη χωρα της κατ' επίφασιν δημοκρατίας!
στην καταλυση του κοινοβουλευτισμού!στην καταλυση της πείρας και εμπειρίας του αυτο-νοητού!!!!!!!!!!!! πλεον εχουμε κατα σεβασμό στην επίφασιν -για αυτο δεν το επαναλαμβάνουμε- σοσιαλιστική καταλυση της δημοκρατίας με δεκανίκια δεξιοτραφή και κωλοτούμπες ακροδεξιές και αριστερούς ψάλτες που είναι ντροπή για την χώρα μας!
κανετε εκλογές αρχι-κλέφτες τώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!θελουμε να εκφρασθούμε κοσμίως και ευγενώς!!!!!!!!!!!!!
modern father

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Λαε...μην έχεις την πείνα για καμαρι!

Το μεγάλο μας τσίρκο

Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης-Τζένη Καρέζη


Μεγάλα νέα φέρνω από κει πάνω
περίμενε μια στάλα ν' ανασάνω
και να σκεφτώ αν πρέπει να γελάσω,
να κλάψω, να φωνάξω, ή να σωπάσω.

Οι βασιλιάδες φύγανε και πάνεκαι στο λιμάνι τώρα,
κάτω στο γιαλό,οι σύμμαχοι τους στέλνουν στο καλό.
Καθώς τα μαγειρέψαν και τα φτιάξαν από ξαρχής
το λάκκο τους εσκάψαν
κι από κοντά οι μεγάλοι μας προστάτες,
αγάλι-αγάλι εγίναν νεκροθάφτες
και ποιος πληρώνει πάλι τα σπασμένα
και πώς να ξαναρχίσω πάλι απ' την αρχή
κι ας ήξερα τουλάχιστον γιατί.

Το ριζικό μου ακόμα τι μου γράφει
το μελετάνε τρεις μηχανορράφοι.
Θα μας το πουν γραφιάδες και παπάδες
με τούμπανα, παράτες και γιορτάδες.
Το σύνταγμα βαστούν χωροφυλάκοι
και στο παλάτι μέσα οι παλατιανοί
προσμένουν κάτι νέο να φανεί.

Στολίστηκαν οι ξένοι τραπεζίτες,
ξυρίστηκαν οι Έλληνες μεσίτες.
Εφτά ο τόκος πέντε το φτιασίδι,
σαράντα με το λάδι και το ξύδικι αυτός που πίστευε και καρτερούσε,
βουβός φαρμακωμένος στέκει και θωρεί
τη λευτεριά που βγαίνει στο σφυρί.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,
μην έχεις πια την πείνα για καμάρι.
Οι αγώνες πούχεις κάνει δεν φελάνε
το αίμα το χυμένο αν δεν ξοφλάνε.

Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι,η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή,
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί.

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ- Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ







ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ- Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ.
Στίχοι: Γιώργος Μιχαηλίδης.
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος.

Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο,
η οργή του λαού,κυλάει πάνω απ' τα χωράφια,
ποιος τη σταματάει, ποιος τη σταματάει,
ποιος, ποιος τη σταματάει.

Κοιλάδα της Φουέντε Οβεχούνα,
το χέρι που σ' έσπερνε,
τον κεραυνό τώρα κρατάει,
ποιος το σταματάει, ποιος το σταματάει,
ποιος, ποιος το σταματάει.

Αιώνες γονατισμένη από την πίκρα,
η ψυχή του λαού,
φτερούγες τώρα βγάζει κι ανεβαίνει,
ποιος τη σταματάει, ποιος τη σταματάει,
ποιος, ποιος τη σταματάει.

Αιώνες γονατισμένη από την πίκρα,
η ψυχή του λαού,
φτερούγες τώρα βγάζει κι ανεβαίνει,
ποιος τη σταματάει, ποιος τη σταματάει,
ποιος, ποιος τη σταματάει.

Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο,
η οργή του λαού,
κυλάει πάνω απ' τα χωράφια,
ποιος τη σταματάει,ποιος τη σταματάει,
ποιος, ποιος τη σταματάει.

α γ α ν α κ τ ι σ μ έ ν ο ς,
παπα-Ιερόθεος

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μακαρίας η μήτηρ, ξοδι εποίει χάριτι Θεού

«δικαίων ψυχαί εν χειρί Θεού»
Ποίος, αδελφοί μου, είναι δίκαιος? υπάρχει διερώτησις και απορία εις όλον το εκκλησιαστικόν σώμα… Μπορεί να ειπωθεί ότι κηδεύουμε έναν δίκαιο άνθρωπον? Μπορεί να ειδωθεί η δικαιοσύνη του Θεού εις το ανθρώπινον?
Ποία είναι η δικαιοσύνη του Θεού που υπάρχει ως μοναδικό αίτημα προσευχής του πιστού χριστιανού? «Ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην Αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν».
Η δικαιοσύνη του Θεού είναι η σταυρική του αγάπη! Ο Εσταυρωμένος, Χριστός του Κυρίου, ο σεσαρκωμένος και στις αγκάλες του Θεοδόχου Συμεώνος αναπεπαυμένος εκάλεσε πλησίον Του μία σταυρωμένη, αναγκεμένη και δεινώς δοκιμαζόμενη κατά άνθρωπον Κόρη Του, την μακαριστή …, νεωκόρον και άνθρωπον της ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Παιδί, έστω και σε μεγάλη ηλικίαν της Θεοτόκου, θορυβώδες κεκτημένον του ναού της Θεόπαιδος…διακονήτρια σε όλα τα εκκλησιαστικά γεγονότα της ενοριακής κοινότητος! Εδώ από φυλακής πρωίας, πολλές δε φορές μετά του συζύγου αυτής. Ένας άνθρωπος απλούς και κατά τα άλλα χρήσιμος. Διηκόνησε με πιστότητα και αγαθοσύνη εν πενία και απλότητι!
Δεν ημπορεί ο Ιησούς μας να παρίδει τον κόπο και την βάσανον της συχωρεμένης από εμάς όλους αλλά και απο τα παδιά της, μοναχήν … , … , τα σαρκικά παιδιά της εχουν την ευχή και χαρά της δικής της απλότητος!
Η δε θυγάτηρ αυτής οσιολογιωτάτη Μοναχή επροσηύχετο και επεριποιεί ιδιατέραν τιμήν εις την μητέρα της, την σαρκικήν, η οποία χωρίς να το ξέρει την οδήγησε βεβαπτισμένην από μικράς ηλικίας εις τον ναόν του Θεού, και πλέον εμεινε εκεί! αν και εκείνη η μακαριστη δεν εδέχθη ποτέ μεσα της βαθιά την μοναχικην κλίσην της μοναχης! Θα ήτο δε παράλογον την υπερ φύσιν ζωήν του αληθινού μοναχού να την δεχθή ο κατά ανθρωπον και όπως η φύσις ορίζει άνθρωπος!!!
Ουτως ει άλλως η μοναχικη κλίση είναι κατ’ άνθρωπον ανεξήγητη και άχρηστος αλλά για την εκκλησίαν του Χριστού μας είναι τάγματα προσευχομένων και κατ’ απολυτον ευαγγελικον τρόπον διαβιούντων!
Εις τις προσευχές δε αυτές της αδελφής Μακαρίας ενώνονται οι προσευχές των πρεσβυτέρων των ενοριών της πόλεως μας και απάντων των πιστών δια το εκκλησιαστικό ξόδι της μακαριστής!
Καλόν παράδεισον και ηγιασμένες αντάμωσες!

(θα εξεφωνητο σήμερον εις την κηδειαν της μακαριστης νεωκόρισσας της Κάτω Παναγιάς τη Ογδόη Φεβρουαρίου σωτηρίου έτους βια')

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ ???

Αν και το ιερό ευαγγέλιο λέει να μην λεμε τον αδελφό μας ούτε ρ α κ ά, εντούτοις κυκλοφορούν πολλοί "αρακάδες" μοσχαροτραφείς, άνευ της γνησιότητος του καρπού της γαίας ο οποίος θρέφει και χρειάζεται πάρα πολύ στον άνθρωπο και δυστυχώς με την μετάλλαξη του κρέατος εκείνου που το "τρως" και θυμίζει σαλάτα επηρεάζει τα δεδομένα και καταστρέφει το αυτονόητο!
δυστυχως δεν χαίρομαι που το διαπιστώνω αλλα μερικοί καλλιεργούμε την ηλιθιότητα στο μποστάνι της "υπακοής". Δυστυχώς υπακοή δεν εζήτησε ο Χριστός από τους μαθητές του, διότι ήξερε ότι όσο και εκείνοι συμφύρονταν στα πάθη και ιδιαίτερα στις παθογένειες τις πολυειδείς του εγωισμού ήταν σίγουρο ότι δεν θα τον ήκουαν! Και γιατί να ζητήσει κάτι το οποίο ήξερε ως Θεός οτι θα το παρακούσουν;
Δεν είναι λογικό αλλά και θεολογικό να πιέζουμε τους ανθρώπους προς την αρετή! Η αρετή βαδίζεται ελευθέρως και χωρίς αναγκασμόν ουδένα!
Δεν μπορώ να πιστέψω οτι υπάρχουμε για "όπιο του λαού" (Καρλ Μαρξ), αυτό είναι η έκπτωση του Χριστιανισμού από εκκλησιοποιημένη κατάσταση σε θρησκειοποίηση της σχέσεως του ανθρώπου με τον Θεό...δηλαδή αναγκη σχέσεως , ενώ η ερωτική διάθεση σχεσεως προϋποθέτει τρέλλα και αναζήτηση...

modern father