Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδος του Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελίου 2014


Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδος του  Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελίου 2014:

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014, της Βαϊφόρου. Όρθρος 7 π.μ. και πανηγυρική θεία Λειτουργία 8.30 π.μ., μετα το πέρας της θ.Λειτουργίας ευλόγησις Βαϊων και διαμοιρασμός αυτών προς ευλογίαν των πιστών.
 Το Εσπέρας Κυριακής της Βαϊφόρου ε.ε., 7.30 μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου-όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας.

Μεγάλη Δευτέρα, 14 Απριλίου ε.ε., 7 π.μ. ώρες και προηγιασμένα Δώρα
                                            7.30 μ.μ. Ακολ. Νυμφίου – όρθρος Μ.Τρίτης.

Μεγάλη Τρίτη, 15 Απριλίου ε.ε., 7 π.μ. ώρες και προηγιασμένα Δώρα (όσοι θέλετε να κοινωνήσουμε ασθενείς παρακαλώ να μας ειδοποιήσετε, αυτή τη μέρα θα γίνει η έξοδος του Κυριακού Σώματος και Αίματος για τους ασθενείς, εκτός ιδιατέρας ανάγκης).
                                       7.30 μ.μ. Ακολ. Νυμφίου – όρθρος Μ.Τετάρτης.

Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου ε.ε., 7 π.μ. ώρες και προηγιασμένα Δώρα
                                               5.30 μ.μ. το Μυστήριον του Αγίου Ελαίου.
                                        7.30 μ.μ. Ακολ. Νυμφίου – όρθρος Μ.Πέμπτης.

Μεγάλη Πέμπτη, 17 Απριλίου ε.ε., 8 π.μ. Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου.
                                        7.30 μ.μ. Ακολ.Αγίων Παθών – όρθρος Μ.Παρασκευής – 12 Ευαγγέλια. (Μετά το πέρας της ιεράς Ακολουθίας στολίζεται ο Επιτάφιος υφ’όλων των ενοριτών με αγάπη και συνεργασία!)

Μεγάλη Παρασκευή, 18 Απριλίου ε.ε., ΄8.30 π.μ. Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες της Μ.Παρασκευής και εν συνεχεία (γύρω στις 10.30 π.μ.)  η ακολουθία του Εσπερινού και της ιεράς Αποκαθηλώσεως.
                                          7.30 μ.μ. ακολουθία όρθρου Μεγάλου Σαββάτου- και τα ιερά Εγκώμια του Επιταφίου του Κυρίου μας, έξοδος Επιταφίου περι της 10.00 μ.μ. και επιστροφή της ιεράς Πομπής εις τον Ναόν αφού περιφερθεί εντός της Πόλεως προς ευλογίαν Αυτής.

Μέγα Σάββατο, 19 Απριλίου ε.ε. 8.30 π.μ. τέλεσις της θείας Λειτουργίας ενώπιον του λαού επι του ιερού Επιταφίου του Κυρίου μας.
                                                   11.00 μ.μ. κωδωνοκρουσία Αναστάσεως και τέλεσις ιεράς ακολουθίας προ της Τελετής της Αναστάσεως του Χριστού μας και ανάγνωσις ιεράς Εγκυκλιου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
                                                   12.00 μ.μ. Τελετη Αναστάσεως επι της Εξέδρας και Κανών Αναστάσιμος εντός του Ι.Ναού και εν συνεχεία η θεία Λειτουργία της Αναστάσεως του Χριστού(εδώ κατ’εξοχήν ζούμε το μυστήριο της Εκκλησίας μας, αν νοιώθει εσωτερικά πλούσιος και ειρηνευμένος ο άνθρωπος που παρίσταται στην Ανάσταση έξω από τον ιερό Ναό, τότε μοναδικά και ελεύθερα νοιώθει πλουσιότατος και ειρηνικότατος όποιος εκείνο το βράδυ παραμείνει στην χαρά της Αναστάσεως-στην θεία Λειτουργία- έως τέλους και κοινωνήσει του Κυριακού Σώματος και Αίματος.) Χριστός Ανέστη, Χαρά μου (όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ)…μείνετε έως τέλους να ζήσετε το τέλειον της Αγάπης του Αναστάντος Χριστού μας.)

Κυριακή του Πάσχα, 20 Απριλίου ε.ε., ο Εσπερινός της Αγάπης θα τελεσθεί στις 6.00 μ.μ..

  Με αγάπη Αναστάντος Χριστού,
Ο πατέρας ο πνευματικός της Ενορίας Σας,
+π.Ιερόθεος




Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Kουφής Εβδομάδος Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελίου


Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα "κουφής" Εβδομάδος Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελίου:

Κυριακή, 6 Απριλίου 2014, Ε΄Νηστειών, οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας: 7 π.μ. όρθρος και θ.Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου εις ι.ν. Ευαγγελιστρίας Πορτο Χελίου και το εσπέρας στις 6 μ.μ. θα τελέσουμε τον Τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό.

Δευτέρα, 7 Απριλίου ε.ε., 6 μ.μ. θα τελέσουμε την ακολουθία του Αποδείπνου μετα του καθιερωμένου εσπερινού θείου κηρύγματος.

Τετάρτη, 9 Απριλίου ε.ε., 10 π.μ. με 12η μεσημβρινήν θα εξομολογήσει στον ιερό μας Ναό ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καραβίας, εφημέριος-Ιεροκήρυξ του Ι.Μητρ.Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου 

και στις 6 μ.μ. θα τελέσουμε την ενάτη ώρα και την τελευταία εσπερινά Προηγιασμένα Δώρα (για εφέτος).

Πέμπτη, 10 Απριλίου ε.ε., 10 π.μ. με 12η μεσημβρινήν ια εξομολογήσει στον ιερό Ναό μας, ο αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Γκίκας Παπαδημητρίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Κρανιδίου και εφημέριος ι.Ν.Εισοδίων της Θεοτόκου Κρανιδίου.

Παρασκευή, 11 Απριλίου ε.ε., στις 7 π.μ. θα τελέσουμε τις ώρες και τα Προηγιασμένα Δώρα, το εσπέρας στις 6 μ.μ. θα ψάλλουμε τον κανόνα του Αγίου Λαζάρου.

Σαββάτο, 12 Απριλίου θα τελέσουμε την θεία Λειτουργία στον ι.Ν.Ευαγγελιστρίας 7 π.μ. (ώρα ένάρξεως) και το εσπέρας στις 6 μ.μ. θα τελέσουμε τον Εσπερινό της Δεσποτικής Εορτής της Βαϊοφόρου.


Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα του Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελίου

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα του Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελίου:

Kυριακή, 30 Μαρτίου 2014, Δ νηστειών, αγίου Ιωάννου της Κλίμακος: θ.Λειτουργία μεγάλου Βασιλείου εις I.Ν.Ευαγγελιστρίας Πορτο Χελίου και το απόγευμα στις 6 μ.μ. θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014, στις 6 μ.μ. θα τελεσθεί ο αγιασμός του μηνός Απριλίου και εν συνεχεια το εσπερινό κήρυγμα το καθιερωμένο.
Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014, στις 6 μ.μ. θα ψάλλουμε τον μεγάλο κανόνα του οσίου Ανδρέου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου.
Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014, στις 7 π.μ. θα τελέσουμε τις ώρες και τα Προηγιασμένα Δώρα.
Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014, στις 7 μ.μ. θα τελέσουμε την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της ΠΑναγίας μας.
Σαββάτο, 5 Απριλίου 2014, στις 7 π.μ. θα τελέσουμε τον όρθρο και την θεία Λειτουργία στον ναό μας.

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

πρόγραμμα πανηγύρεως του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου 2014


πρόγραμμα πανηγύρεως της Ενορίας μας:




την 24η Μαρτίου ε.ε. θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός 



στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο 



Χελίου εις τας 18.30 και περί τας 20.30 θα εξέλθει η ιερά Εικών 



της Ευαγγελιστρίας, πολιούχου και προστάτιδος μας, στους 



δρόμους της πόλεως μας και θα ευλογησει ημάς και τας οικείας 



μας.




  Την κυρίαν ημέραν, 25ην Μαρτίου ε.ε., της εορτής του 


Ευαγγελισμού της Θεοτόκου υπο του Αρχαγγέλου Γαβριήλ θα 



τελεσθεί ο όρθρος (7 π.μ.) και η πανηγυρική θεία Λειτουργία 



(8.30 π.μ.) και στο τέλος της θα επισυναφθεί και η επίσημος 



Δοξολογία επι τη Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 (10.15 π.μ.).


και εν συνεχεία θα τελεσθεί στο ηρώον της πόλεως μας η 


επιμνημόσυνος Δέησις για τους πεσόντας αγωνιστάς!



Χρόνια Θεοσκέπαστα και Παναγιο-ευλογημένα!



  Πρώτα ο Θεός, την 29ην Μαρτίου ε.ε. και ημέραν Σαββατο της 


Δ΄ Εβδομάδος των Νηστειών, θα τελέσωμεν τον όρθρον και την 

θείαν Λειτουργίαν απο τας 7 έως τας 9.30 π.μ. δια τους αοιδήμους 


κτήτορας και ιερατεύσαντας εν τω Πανσέπτω Ενοριακώ Ναώ 

ημών.



Εκ της Ενορίας ημών.

φθανει η μεσότης των αγίων ημέρων της Αγίας Τεσσαρακοστής

πλησιάζει η εβδομάδα της μεσονηστισίμου περιόδου, η μεσότης των ημέρων της περιόδου της νηστείας της μεγάλης Τεσσαρακοστής και η αγια του Χριστου Εκκλησία μας θυμίζει ότι τίποτα δεν γινεται μάταια, όλα προσβλέπουν στον τίμιο Σταυρό και νοηματοδοτούνται απο το Παναγιο Ξύλο του αλλα και ιδιαιτέρως απο τον εν αυτώ παγέντα και προσηλούμενον Ιησού Χριστό.
  Εκείνος ειναι ο στόχος του αγώνα του πνευματικού που κάνουμε, Εκείνος μπορεί να δώσει νόημα στην νηστεία μας, στον αγώνα μας και στο στάδιο το οποίο διανύουμε, μπορεί να κανει σημαντικό εκείνον τον τρόπο μας τον ασήμαντο, ο Χριστός μας ειναι ο στόχος μας, όχι αν του μοιάσουμε αλλά να μετέχουμε σε Εκείνον, να γίνουμε ενα με Αυτόν στην προσευχή και δέηση και στην αμεσότητα της θείας κοινωνίας στα προηγιασμένα δώρα, εκει στα προηγιασμένα φαίνεται οτι γρήγορα γρήγορα ο νηστευτής κοινωνεί τον Χριστό, δεν θέλει να τον στερηθεί, δεν θέλει να τον κανει να αργήσει να κατοικήσει εντός του αγωνιστή χριστιανού!
  στα προηγιασμένα δεν προσευχόμαστε απλά και δεν προσερχόμαστε αν ειναι να μείνουμε αμέτοχοι των ιερών μυστηρίων(του Κυριακού Σώματος και Αίματος), όλα συντήνουν και τρέχουν ολοταχώς στην κοινωνία Θεού και Ανθρώπου στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού και δια του θείου του Προσώπου!
  λαχταράμε νήστεις και κακουχούμενοι, εθελόθυτα και εκούσια να γευθούμε σώματος και αίματος Κυρίου, του χρηστού και αγαπητού σε εμάς Ερασμίου Ιησού!
  μας κάνει εντονοτέρα την αναγκη της κοινωνίας μας με τον Χριστό μας, η αγια των νηστειων εποχή, και ο Σταυρός μας δείχνει την χαρά του μαρτυρίου μας με στόχο την απόλαυση του Κυριακού Δείπνου, που πολλοί είναι κλητοί και ολίγοι οι εκλεκτοί που θα το απολαύσουν και το απολαμβάνουν!
  Εκείνη την χαρά του παραδείσου και του αιώνιου σαββατικού δείπνου του μεγάλου Δειπνοκλήτορος Τριαδικού Θεού μας την γευόμαστε στην ομορφη ατμόσφαιρα και ευκατάνυκτη στάση των Προηγιασμένων Δώρων, μετέχουμε του Κυρίου και γευμόμαστε προ-αναστάσιμα την χαρα της Αναστάσεως του Κυρίου μας που γίνεται και για εμας μια πρόκληση-πρόσκληση!
  καλή Ανάσταση αδέλφοί μου!

modern father
υ.γ.: σήμερα κλείνω 8 χρόνια στο τίμιο ράσο του ορθοδόξου κληρικού, 19 Μαρτίου 2006 έγινα διάκονος του Ιησού Χριστού υπο του Σεβασμιωτάτου πατρός μου Εφραίμ, μητροπολίτου Υδρας! εύχεσθε για την ευτέλεια μου!Δοξά τω Θεώ!

εσπερινό κήρυγμα 15ο εις ι.ν. Ευαγγελιστρίας Πορτο Χελιου 2014 μερος πρώτο και δεύτερο










εσπερινό κήρυγμα 15ο εις ι.ν. Ευαγγελιστρίας Πορτο Χελιου 2014 μερος δευτερο


εσπερινό κήρυγμα 15ο εις ι.ν. Ευαγγελιστρίας Πορτο Χελιου 2014 μερος πρώτο