Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ερημώδης τόπος...

  Έλευσις Ανθρώπων
   Ρηγματώδης χώρος
   Ηλεκτρισμένη "ατμοσφαίρα"
   Μωϋσής ο Θεόπτης
   Ώδε εαν ήτο
   Δεν θα συνεφών-ει (ή η)
   Ήθους του ανυπάρκτου
   Σωτηρίαν εκκλ. "σώματος" να υπόσχεται!!!

   Τρωκτικόν υπάρχων,
   Ολόγιομο παθών αλλοτροίων,
   "Πἁράσχου" δε ημίν μετάνοιαν.
   Όμβριμον θείων χαρίτων.
   Σωτηρίαν θεοδώρητον, Χριστέ μου.



"αφιέρωμενο" στα ιερο-γραφειακά.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ Ι.ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΝ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ Ι.ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΝ 2014
 καλή Παναγιά Αδελφοί μου Χριστιανοί!

Παρασκευή 1η Αυγούστου ε.ε., στις 7 μ.μ. ο μικρός Αγιασμός του μηνα και εν συνεχεια στις 7.30 μ.μ. Εσπερινός και ιερά Παράκλησις της Θεομήτορος.
Σαββάτο 2α Αυγούστου, στις 6 μ.μ. πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός και 7.30 θα ευρεθώμεν μετα του επισκόπου μας Μητρ.Υδρας πατρός ΕΦΡΑΙΜ στο θεμελιο λίθο του οσίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης εν Ερμιόνη.
Κυριακή 3η Αυγούστου ε.ε., στις 7 με 10 π.μ. Κυριακάτικη Λειτουργικής Σύναξις των Ορθοδόξων Χριστιανών εν τω Ι.Ναώ Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελίου ιερουργούντος και κηρυσσοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών Μητροπολιτου Υδρας πατρός ΕΦΡΑΙΜ (ελατε να παρουμε την ευχή του Σεβασμιωτάτου.) και το εσπέρας στις 7.30 μ.μ. εσπερινός και ιερα Παράκλησις.

Καθημερινα εκτός Σαββάτου και παραμονής της Αγιας του Χριστου Μεταμορφώσεως, θα τελούνται ιερές Παρακλήσεις προς την Θεοτόκον στις 7.30 μ.μ..
Τρίτη 5η Αυγούστου ε.ε., στις 7-9.15 π.μ. θα τελεσθεί θεία Λειτουργία στον ιερό Ναό μας και το εσπέρας θα τελεσουμε τον πανηγυρικό εσπερινό στον εορτάζοντα ι.ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου(«Χριστό») Κρανιδίου στις 7 μ.μ.

Τετάρτη 6η Αυγουστου ε.ε., στις 7-10 π.μ. θα τελεσθεί η εόρτιος και πανηγυρική θεία Λειτουργία στον ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελίου και το εσπέρας κανονικώς στις 7.30 μ.μ. η ιερά Παράκλησις της Παναγιάς.

Κυριακή 10η Αυγούστου ε.ε., στις 7 - 10 π.μ. θ.λ. εις ι.Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτοκου Πορτο Χελίου. 
 Δευτέρα 11η Αυγούστου ε.ε., στις 7.30 με 9.30 π.μ. θα τελεσθεί η θ.λ. εις ι.Ναόν Αγιου Φανουρίου, εις Apollon Beach, τη κανονική αδεια του εφημεριου της Ενορίας που ανήκει το παρεκκλήσιον και στις 10.30 εις τον ιερο Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελιου θα εξομολογήσει ο π.Χριστοφόρος Καραβιας απο τις 10.30 π.μ..
Τετάρτη 13η Αυγούστου ε.ε. θα τελεσθεί η θ.λ. εις το εξωκκλήσιον της Παναγίτσας Βερβερόντας και πρωτα ο κυριος ημών θα τελεσθεί και η τελευταια Παράκλησις της Θεοτόκου για εφέτος 2014.
Πέμπτη 14η Αυγούστου ε.ε., στις 7-9.30 π.μ. θα τελεσθεί η θ.λ. εις ι.Ν.Ευαγγελιστρίας, στις 10.00 π.μ. στον ναό μας θα εξομολογεί ο π.Γκίκας Παπαδημητρίου και το εσπέρας στις 9.15 μ.μ. θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Κοιμήσεως της Παναγνου Μητρός ημων στην Ενορία μας. (ενωρίτερα ο εφημεριος μας και Ιεροκηρυξ της Μητροπόλεως μας θα λαβει μερος και θα κηρύξη τον Θ.Λόγον εις την πανηγυρίζουσαν Μονήν της Κοιλάδος)

Παρασκευή 15η Αυγούστου, ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, θα τελεσθει στις 7 με 10.00 π.μ. ο όρθρος και η Πανηγυρική θ.Λειτουργία στον Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελίου και το εσπέρας στις 6.00 θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός του επαύριον εορταζομένου Αγιου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία.

Σαββάτο 16η Αυγούστου, θ.λ. 7 - 9.30 π.μ. εις ι.Ν.Ευαγγ. της Θεοτόκου Πορτο Χελίου.
Κυριακή 17η Αυγούστου, Κυριακή, θ.λ. 7-10 π.μ. εις ι.Ν.Ε.Θ.Πορτο Χελίου.
Παρασκευή 22α Αυγούστου, 7.30 μ.μ. μεγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετα Αρτοκλασίας εις το εορτάζον εξωκκλήσιον της Ενορίας μας, την "ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΝ" Βερβερόντας.
Σαββάτο 23η Αυγούστου, απο τις 7 εως τις 9.40 περίπου π.μ. θα τελεσθεί ο όρθρος και η πανηγυρική θ.Λειτουργία εις το Παρεκκλήσιον της Παναγίτσας μας στη Βερβερόντα.
Κυριακή 24η Αυγούστου, θ.λ. εις ι.Ν.Ε.της Θ.Πορτο Χελίου.
Τρίτη 26η Αυγούστου, θ.λ. εις τον ίδιον ναόν, 7-9 π.μ. και το Εσπέρας ο εσπερινός του Αγιου Φανουρίου στις 7.30 μ.μ. στην Ευαγγελίστριαν Πορτο Χελιου, οπου θα διαβασθουν και οι προσφερόμενες στον Αγιο, φανουρόπιτες.
Τετάρτη 27η Αυγούστου, θ.λ. εις τον ως ανω ναον, επι τη Μνημη του Νεοφανους Αγίου(στο περας της θ.λ. θα διαβαστουν και οι πιτες του Αγιου).
Πέμπτη 28η Αυγούστου, ο μεγας Πανηγυρικός Εσπερινός θα τελεσθεί στο Κρανίδι, στον ιερο Μητροπολιτικο Ναο του Τιμιου Προδρόμου στις 7 μ.μ. χοροστατουντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κυρίου Καλλινίκου τη κανονικη αδεια αλλα και προτροπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολιτου μας πατρός ΕΦΡΑΙΜ.
Παρασκευη 29η Αυγούστου, θα τελεσουμε τον όρθρο και την πανηγυρικη θ.λ. εις ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτοχελίου, στις 7-9 π.μ..
Εκ του Ι.Ναού.

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Αγιος Αιμιλιανος 2014

Πανήγυρις ιερου Παρεκκλησίου αγιου Αιμιλιανου της ενορίας μας του Πορτο Χελιου.

  Στις 17 Ιουλίου 2014 και περι ώραν 19.30 τελέσαμε την ακολουθία του πανηγυρικου εσπερινου μετα αρτοκλασίας και θείου κηρυγματος εκφωνηθεντος υπο του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π.Χρυσοστόμου Παπουλέση, ευλαβους κληρικού και ευστοχωτάτου κήρυκος του Λόγου του Θεού, Ιεροκήρυκος της ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος και με την ευλαβική συμμετοχή των πατέρων: αρχιμανδρίτου π.Θεοδώρου Θεοδοσίου, προϊσταμένου του ιστορικου Ι.ΝαουΥπαπαντής του Κυρίου Υδρας και πρεσβυτέρου π.Ιωαννου Γκιώνη, προϊσταμένου του ι.Ναού αγιας Ζώνης Νέας Τίρυνθας.Τους οποίους και ευχαριστουμε για την συμπροσευχη τους. οπως ευχαριστουμε επίσης και τους ευλαβεις προσκηνυτας και τους ιεροψάλτας μας και επιτρόπους και νεωκόρους του μεγαλου Αγίου μας προστατου της νεότητος της Ενορίας μας!

  Στις 18 Ιουλίου ε.ε. και περι ώραν 7.15 πρωινήν ήρχισε η ακολουθία του όρθρου και η πανηγυρική θεια Λειτουργία στο πέρας της οποίας η ακολουθία του μικρού αγιασμού προεξάρχοντος του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρεσβυτέρου π.Κωνσταντίνου Σέρρου, προϊσταμένου του ι.Ναού αγίας Τριάδος Ναυπλίου.

  Το εσπέρας της αυτής ημέρας στις 7.30 τελέσθηκε η ακολουθία  της ιεράς Παρακλήσεωςτου Αγίου μας υπο του προσωρινού εφημερίου-Ιεροκήρυκος του Ναού μας π.Ιεροθέου Λουμουσιώτη.

Ο Αγιος να σκέπει και να ευλογεί απαντας.


Εκ της Ι.Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελιου







































Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Όταν σε πολεμούν...

Όταν σε πολεμούν...

Πάντα στέκεις ολορθος ορθοδοξε Έλληνα παπά


Στου δρόμου σου το απάνεμο λιμάνι


Σαν καπετάνιος ευνομούμενης νυηος


Κανείς δεν ξέρει αν θα αντέξεις ως το φώς που είναι ο 

προορισμός σου.




Στο μεσοστράτι πέλαγο βαθύ και ο καπετάνιος είναι σαν 
αποσυρμενος

Παρασυρμένος από το κύμα το βαρύ είναι του κόπου 
μόνιμα αποκαμνωμενος

Στο βήμα του συναντησες τραχύ βηματισμό γοργό και συντονισμένο

Είναι που τρέχει δίχως θες να πει,τι κάνει και πως κάνει το κάθε τι.



Κανείς δεν ξέρει κόπος τι θα πει αν δεν είναι στις επάλξεις στοιχισμενος

Στου καθήκοντος την κοινή την λογική ένας κατασυκοφαντημενος οδοιπόρος

Ο μαθητής του θε να πει ότι θα βρει την στέγη Ανοιχτή να δει του παραδείσου

Τα μαβια,μπλαβια και πράσινα εξαίρετα του χρώματα.



Αρώματα θε να μοιράσει χωρίς ντροπή

Από τα ξένα λουλούδια και ρόδα

Χρυσον φακή και ασήμι σκουφάκι

Ηθελησε να ξαναφορεθει...ας είναι καλοτάξιδο το πριν...Και 
το μετά να είναι ηγιασμένου!!!!!!





Με αφορμή τη μαύρη αυτή Τετάρτη, modern 

father of Procho Cheli Church.