Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Προσκληση εναρξεως κατηχητικων συνάξεων στην ενορία μας,

Προσκληση εναρξεως κατηχητικων συνάξεων στην 

ενορία μας,


Καλεισθε απαντες, οι αγαπητοί νεαροί βλαστοί του 

Ευαγγελίου μας, όσοι ειστε βαπτισμένοι χριστιανοί ή 

θελετε να γινετε χριστιανοί, να προσελθετε στο ναό 

του Ευαγεελισμού της Θεοτόκου Πορτοχελίου την 

Κυριακή 12 Οκτωβρίου για τον αγιασμό στις 10.30 και 
από την επομένη, κάθε Κυριακή στις 11.00 με 12.00 

τα παιδιάσ μεχρι την Γ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου 
Πορτο Χελίου και 12.00 με 13.00 τα παιδιά της Δ, Ε 

και Στ΄Δημοτικού Σχολείου.

Κάθε Κυριακή στις 6 το απογευμα θα ψαλλεται η 

Παρακληση της Παναγίας μας και θα δεόμεθα για τα 

μεγαλύτερα παιδια που εμεις δεν τα φερνουμε εις το 

ναό, δεν φθανει η θεωρητική συναξη των παιδιών τα 

παιδια μαζι μας οσον γίνεται πρεπει να 

επικοινωνησουν με την πιστη τους και δι’αυτης με τον 
Θεό μας.

  Παρακαλω δε στην Κυριακατικη θ.λ. να φέρνετε τα 

παιδιά σας γιατι χανομαστε πνευματικά!Καθε πρόδο, 


μετα τιμης και αγαπης,

+π.Ιερόθεος (p.ierotheos@yahoo.gr)

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ Ι.ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Ν 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ Ι.ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ Σεπτέμβριον 2014


ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ, 
  Στις 10 π.μ. θα τελεσθεί ο αγιασμός του μηνός.

2α Οκτωβρίου ε.ε., Αγίου Κυπριανού και μάρτυρος Ιουστίνης:
 στις 7,15 το πρωί θα κάνομε τον όρθρον και την θ.Λ. εις το παρεκκλήσιον του Αγίου Κυπριανού που ευρίσκεται στα όρια της Ενορίας μας (συγχαρητήρια στις κυρίες που έχουν τον ναόν και σέβονται την ενορία που τους φιλοξενεί λειτουργικως)

5η Οκτωβρίου ε.ε., όρθρος και θ.Λ. εις ι.Ν.Ε.Θ. Πορτοχελίου 7 με 10 π.μ.

12η Οκτωβρίου ε.ε., όρθρος και θ.λ. εις τον ναόν μας στις 7 με 10 π.μ. και 
                     την ίδια μέρα 10.30 π.μ. θα γίνει και ο αγιασμός των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΑΞΕΩΝ...και θα εγγραφούμε σε τμήματα.

19η Οκτωβρίου ε.ε., όρθρος και θ.λ. εις τον ναό του Πορτοχελίου και
      εν συνεχεία τα μαθήματα των παιδικών μας συνάξεων 11-12 π.μ. σύναξη των παιδιών μέχρι και Γ΄Δημοτικου και στις 12-13 μ.μ. σύναξη των παιδιών μας από δ΄ έως στ΄δημοτικου Σχολείου.

26η Οκτωβρίου ε.ε., όρθρος και θ.λ. εις τον ναόν μας.

28η Οκτωβρίου ε.ε., Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου, όρθρος και θ.λ. εις ι.Ν. Πορτοχελίου 7 με 9.30


ο προσωρινος εφημεριος-Ιεροκήρυξ του Ναού 
π.Ιερόθεος
 

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ορθόδοξος καστισμός...



Eν τη ορθοδοξω Εκκλησία του Χριστού,
δεν υπάρχει καμμία ομαδοποίηση
δεν υπάρχει κανένας εκλεκτισμός 
δεν υπάρχει κανένας εγκλεισμός του Θεού εντός της τσέπης σου...

εν τη ορθοδοξω εκκλησία του Χριστού,
υπάρχει μόνον αγάπη του Θεού για τον Άνθρωπο
υπάρχει μόνον συγγνώμην του Θείου Θελήματος για το 
πλάσμα του
υπάρχει α-καστις ή α-ταξικη ή σωστοτερα "άτακτος" κοινωνια Θεού και ανθρώπου.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

απολιτικ ή πολιτικη υ π ο κρισιν κατάσταση!!!


Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, έχει δώσει δείγματα γραφής ως «Πάπας των φτωχών», όπως είπατε. Να πω απλώς για την ιστορία ότι ο μοναδικός αριστερός ηγέτης που είχε επισκεφθεί το Βατικανό μέχρι τώρα είναι ο Φιντέλ Κάστρο. Μετά τον Φιντέλ Κάστρο, ο Αλέξης Τσίπρας; - See more at:




http://www.amen.gr/article19264#sthash.3x9STRSe.dpuf






  Μετά την πολιτική θεολογία....
μαθαμε και την πολιτικη υποκρισια.......
αλλα και την αμετροεποια!!!!!!ε όχι μετα τον αδελφο Φιντελ Καστρο...ο επεσε και αυτό το καστρο...ακομη συμπαθω Αλέξη!!!!!I love you!!!!

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αποστολικός Λόγος


Αποστολικός Λόγος

Της Κυριακής μετά την Ύψωσιν του Σταυρού του Χριστού μας (Γαλ. β’, 16-21)\

21 Σεπτεμβρίου 2014

 

  Η δικαίωση είναι, αδελφοί μου, είναι αυτή καθἐαυτήν η σωτηρία μας πραγματοποιούμενη. Η Σωτηρία μας είναι η σταυρική θυσία του Χριστού επί του Σταυρού Του. Ο Σταυρός του Χριστού είναι η προσφορά της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο. Δικαιώνεται ο άνθρωπος με τα έργα και από τα έργα του νόμου, ή δικαιώνεται από την πίστη του χωρίς έργα? Η συνέργεια της πίστεως με έργα αγαθἀ και τα αγαθά έργα με μιά πίστη αληθινή και ευαγγελική είναι ο σωστικός συνδυασμός ενός νοήματος ζωής πολύ ανώτερου και ομορφότερου από την φλάτ σύγχρονη θρησκευτικότητα.

  Ο τύπος του θρησκευομένου ανθρώπου δεν είναι ο τύπος του δικαιωμένου εν Χριστώ ανθρώπου, ο δήθεν δικαιωμένος άνθρωπος εξ έργων νόμου δεν έχει ήδη  αυτοδικαιωθεί, αλλά δικαιώνεται από τον Χριστό. Σώζεται από τον Σωτήρα Χριστό μας ο τραυματισμένος απὀ την αμαρτία άνθρωπος. Όταν κατανοήσει την αμαρτία του που είναι ενώπιον του «δια παντός». Όταν τα μάτια της ψυχής καθαρίζονται από το δάκρυον το παρακλητικόν και ηγιασμένον της μετανοίας. Όταν αλλάζει η ζωή και ό άνθρωπος ζει για τον Θεό και στη Χάρη του Σταυρού του Χριστού. Τότε ενεργείται εντός μας και με τρόπο αγνωστο στο κοσμικό πνεύμα το «μυστήριο της ευσεβείας», η εν Χριστώ σωτηρία!

  Ο Σταυρός εχει προοπτική την Ανάστασιν και η Ανάστασις του Χριστού μας περνάει πάντα από τον φρικτότατο Γολγοθά. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι χωρίς κόπο και θυσία, χωρίς σταυρό, δηλαδή  χωρίς το σταυρικό πνεύμα και φρόνημα ενεργούμενο, μπορεί να εγερθεί και να θεραπευθεί από πάθη χαλεπά και ανίατα. Επίσης δε να ισχυρισθεί ότι υπάρχει βολική πνευματική ζωή, ά(νευ)-σταυρού ή ασταύρωτος πνευματικός βίος, δεν θα μπορεί ούτε καν να το σκεφθεί, διότι δεν υπάρχει άγιος της Εκκλησίας μας ή μητέρα αγία Αυτής που να μην υπέφερε κάτι τις ως μαρτύριο είτε σώματος είτε συνειδήσεως που είναι εξίσου επίπονον και πληγηρόν.

  Τι σημαίνει αυτό στην πράξη? Ο λόγος του Σταυρού θα δοθεί σε έναν μικρό υιό του Εσταυρωμένου Λυτρωτού μας, τον όσιο Πορφύριο τον νέο ασκητή και ιερομόναχο της Αθήνας, τον όντως αγιορείτη, τον αφιερωμένο στον Σταυρικό τρόπο του ζείν και ιερατεύειν.

  Η ιερωσύνη του Χριστού εύρισκε την γνησιότητα του Σταυρωμένου Χριστού στο πρόσωπο του Πορφυρίου: λένε πολλοί άνθρωποι και ειδικά στην Σερβία την μετά τον πόλεμο της εισβολής του 1992 «Εγώ θα μείνω εδραίος στην π ί σ τ η, κι ας μου κόψουν το κεφάλι» ο όσιος Πορφύριος το σχολίασε ως εξής: “Καλό είναι και αυτό, αλλά έτσι δεν γίνεται το έργο του Χριστού [...]. σε συμβουλεύω πάτερ (απευθύνεται σε έναν επιφανή κληρικό Σέρβο, παιδί του οσίου Ιουστίνου του νέου ομολογητού, του Πόποβιτς) να πορεύεσαι κάπως διαφορετικά. Για να γίνεται το έργο του Χριστού, για ωφελούνται και να σώζονται ακόμη και οι άθεοι, οι κομμουνισταί και άλλοι, να μην τους αντιπαρατίθεσαι` να μην τα βάζεις μαζί τους και να μην τους προκαλής...Ακόμη και αν κάποιος μπροστά σου π τ ύ σ η την εικόνα του Χριστού, εσύ να σ ι ω π ή σ η ς. Μην υπερασπίζεσαι τον Χριστό. Δεν έχει ανάγκη ο Χριστός να τον υπερασπισθής εσύ. Τι λες εσύ γι’αυτά; Θέλει ο Χριστός να σωθούν και οι άθεοι και οι κομμουνισταί ή όχι;”» (θ.Ν. Παπαθανασίου, οσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης, ένας ησυχαστής του Αγ.Ορους στην καρδιά της πόλης, Εν πλω, σ. 20) δεν ψάχνει λέει ο άγιος μας Πορφύριος, ο νέος και τελευταίος προς το παρόν, αγιοκαταταγείς μόλις την 27η Νοεμβρίου του παρελθόντος έτους, δικηγόρους και υπερασπιστές αλλά ανθρώπους να ζουν με πίστη κατά το θέλημα του, να μην βασίζονται στα εγωτικά τους έργα και να ψάχνουν να δίδουν μαρτυρία πίστεως ήσυχα και αθόρυβα ή όταν χρειάζεται μετά παρρησίας ακατακρίτως.

  Η ερώτηση του αγίου είναι αφοπλιστικά, προφανώς απαντημένη, ποιός μπορεί να πει ότι ο Χριστός του Κυρίου έχασε την ευλογία του Θεού άνωθεν πλούσια και μοιρασμένη προς όλους και προς πάντα ευπροσήγορο με την χάρη του Θεού, και θέλει απλά να σώσει μιά συγκεκρυμμένη μερίδα χριστιανών;

  Όποιος ανοίξει διαλογο με τον Χριστό σώζεται, αδελφοί μου χριστιανοί, θυμηθείτε την Σαμαρείτιδα και την αμαρτωλό που του Χριστού μας εξέμαξε τα πόδια με της κεφαλής τοις βοστρύχοις! Και είπε ο Κύριος, ότι αφέωνται σοι αι αμαρτίαι σου αι πολλές γιατί ηγάπησας πολύ, αν δεν αγαπήσεις δεν σταυρώνεσαι, αν δεν σταυρώσεις εαυτόν δεν σώζεσαι και αν δεν σωθείς είσαι αυτοδικαιωμένος και ενώπιον του Θεού του Ουρανού και της γης ήδη ευτελισμένος.  Ας ευχηθούμε να σταυρώσουμε τον αμαρτωλό εαυτό μας πλησίον του Χριστού του Εσταυρωμένου και να γευθούμε την χαρά των τέκνων των αληθινών του Θεού μας.

ΓΕΝΟΙΤΟ.

Ιερόθεος

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Mikros thanatos (Μικρος Θάνατος)

Mikros thanatos


μολις ηγέρθην
ικανος εν προσευχη
κορυφην βλεπων...
ρεουσα ναματα
ορους υψηλου
σωματος γηίνου





τονδε χωρον
ηδυς καρπος
αναγνωσις ορθρου
νεοποιει καρδιαν
αναγνωσεις wall
τοιαύτης αμελείας
οσωνουπω δε
Σωτήρ ώδε.




εν πρεσβυτεριω 16 Σεπτεμβριου 2014

Ανακοίνωσις τρίτης εκδρομής


Ανακοίνωσις
3ης Εκδρομής της Ενορίας μας


  Πρώτα ο Θεός, θα εκδράμουμε στας 5 του Οκτωβρίου ε.ε., προσκυνητές των Ιερών Μονών Βαρσών και Καλτεζών της Ι.Μητροπόλεως Μαντινείας και θα επισκεφθούμε και το χωρίο "Βαλτέτσι".
Το εισιτήριον της εκδρομής είναι στα 15 ευρώ (όποιος θέλει να μετάσχει προπληρώνει την θέση του).
Δηλώσεις στο τηλέφωνο του εφημερίου-Ιεροκήρυκος, στο τηλεφωνο 697 43 58 948του ναού 2754051248 και η φυσική σας παρουσία δια την καταγραφήν και την προπληρωμήν κατά τας ώρας λειτουργίας του Ι.Ναού.
 Σημείο συνάντησης και εκκίνησις της εκδρομής μας το λιμεναρχείο Πορτο Χελίου στας 10.30 π.μ. μετά την Κυριακάτικη Θείαν Λειτουργίαν.
Εκ της Ι.Ενοριας Πορτο Χελίου

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 2

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 
της Εορτης της Υψωσεως του Τιμίου Σταυρού 
14 Σεπτεμβριου 2014

  
"ὁ λόγος ὁ τοῦ σταυροῦ τοῖς μὲν ἀπολλυμένοις μωρία ἐστίν, τοῖς δὲ σῳζομένοις ἡμῖν δύναμις Θεοῦ ἐστιν."

τι σημαίνει, αδελφοί μου χριστιανοί, για όσους χάνονται πνευματικά ειναι μωρία-βλακεία ο λόγος περι του Τιμίου Σταυρού? πως ο άνθρωπος που θελει να ειναι στο θελημα του Θεού δωσμένος και να ζει σύμφωνα με αυτό κατανοεί την μωρία του Σταυρού του Χριστού? πως σε οσους ειναι εν δυναμει σεσωσμένοι και διαρκώς μετανοούντες, όπως οι άγιοι μας, ειναι δυναμη Θεού ο λόγος περι του Σταυρού του Χριστου?

πολλά και κατακλυσμιαία τα ερωτήματα που μας ερχονται στο νου, καθότι ο νους προσπαθεί εγωτικά και υπερήφανα να πει σε αταπείνωτους να τους διδάξει την ταπείνωση, σε μη σταυρωμένους δηλαδή να τους μάθει να ζουν σταυρωμένα. το οποίον σημαίνει να ζει 

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τα παιδία...


Τα παιδία...


Παίζει όταν δεν πρεπει
Πρέπει οταν δεν υφίσταται
Είναι όταν δεν υπάρχει
Υπάρχει όταν δεν υφίσταται
Υφίσταται όταν δεν μισεί
Μισεί όταν δεν εκφράζεται
Εκφράζεται όταν α γ α π ά ε ι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



ο ΑΝΘΡΩ...ΠΟΣ...ή ΠΩΣ??????????

written in J&S in my town...fr.Iero. or +π.Ιερο.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αποστολικός Λόγος Κυριακής 7η Σεπτεμβρίου 2014

   Αποστολικός Λόγος
Κυριακής 7η Σεπτεμβρίου 2014
Ο Τίμιος Σταυρός , αγαπητοί μου χριστιανοί, είναι σύμβολο ατιμώσεως κατά τους εβραίους - κατά σάρκα συμπατριώτες του Χριστού μας. Αυτή η ατίμωση είναι μια ταπεινωτική διαδικασία που οδηγεί στο λησμονημένο όνειρο της αγιότητος.
  Η αγιότητα είναι ένας διαρκής σταυρός αφού αμφιταλαντεύεται μεταξύ του «ευπροσωπήσαι εν σαρκί» και του «διωχθήναι», δηλαδή με απλά και κατανοητά λόγια, όσοι έχουν μάθει να φοβούνται να ανέβουν τον Γολγοθά μαζί με τον Χριστό μας, προσπαθούν να κάνουν τα στραβά μάτια και απλά ήθελαν τότε και σήμερα όλοι και όλα να υποταγούν στο Νόμο και τις νομικίστικες του (Νόμου ή δικές τους) διατάξεις, και ύστερα να βαπτισθούν εις το όνομα της αγίας Τριάδος και να γίνουν χριστιανοί.
  Ενώ ο άγιος Απόστολος Παύλος δεν φοβάται την δίωξη ούτε από τους Εβραίους ούτε και από τους χριστιανούς που πρώτα επέμεναν στην τήρηση του Νόμου. Ήθελαν απλά να υποταγεί ο Νομοθέτης Ιησούς Χριστός μας στον Νόμον που ο Ίδιος παρέδωσε στον άνθρωπο. Ξέχασαν την «ουσία» του Νόμου και έμειναν στον «τύπο» του Νόμου, στην διατύπωση και στη στείρα τήρηση του που οδηγεί στην υποκρισία.
  Δεν είναι αγιότητα, η «βιτρίνα», το «τι θα πει ο κόσμος», η «ακατηγόρητη διακονία» που θωπεύει τα αυτιά των χριστιανών. Ο Προφήτης και απόστολος της εκκλησιαστικής κοινότητος σήμερα ενδιαφέρεται να γίνει όχι λαών πολλών και όχλου συνάκτης, αλλά λαού του Θεού συνάκτης και διάκονος. Δεν φοβάται την δίωξη, δεν υποδουλώνει τον Χριστό στην «τρέλλα» την αγία της πίστεως ως καταναγκαστικά έργα αλλά μιάς «εσταυρωμένης» πίστεως που οδηγεί  στην κένωση του Σταυρού, στην κ α ι νό τητα της χάριτος, της καινούργιας συμφωνίας της καρδιάς του πιστού με τον Χριστό και Θεό μας.
  Η Καινή Διαθήκη δεν είναι βιβλίο απλά, δεν είναι αγία Γραφή απλά και μόνον, δεν είναι μέρος της ιεράς παραδόσεως απλά, είναι το αίμα της καρδιάς που θυσιάζεται, το αίμα του σώματος που δίνεται θυσία όχι εξιλαστήρια αλλά θυσία α γ ά π η ς και προσφοράς του Θεού προς τον άνθρωπο.
  Ο Χριστός μας, ζείτε ως Σωτήρας και Λυτρωτής μας, ως ζωή και εμπειρία και ενεργεί την θέωση στον μέχρι «τρίτου ουρανού αρπαγέντα άνθρωπο», αυτό τον εγνώρισε ο θείος Παύλος. Εκεί εγνώρισε και έπαθε τον Σταυρό του Χριστού μας.
  Ο απόστολος των Εθνών, αγαπητοί μου αδελφοί, ο άγιος Παύλος διώκεται από τις δυνάμεις του σκότους, τους συμπατριώτες του και μερίδα των πρώτων πιστών χριστιανών γιατί θέλει όλα να γίνουν ως Σταυρός του Χριστού ως πηγή ζωής και αφθαρσίας.
  Ας καταφεύγουμε στο ευσκιόφυλλον Ξύλον Του και ας φωνάζουμε καρδιακά – χριστιανικά και όχι «εβραϊκά» - υποκριτικά Σταυρέ του Χριστού Πανάγιε σώσον ημάς τη δυνάμει σου.
Γένοιτο.
παπα-Ιερόθεος