Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Σάρκωσις

     Η Σάρκωσις του Θείου Λόγου, η μερα που ο Χριστός ήλθε στον κόσμο δεν εχει τελειώσει ακόμη, γιατι ο Χριστός δεν ηλθε απλα ιστορικά και έφυγε αλλά 'ηλθε και έμεινε!εμεινε στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ, έμεινε στο σπίτι του Ιωσήφ, έμεινε σε σπίτια φαρισαίων, τελωνών και εμεινε και στις καρδιές οσων τον εγνώρισαν επι γης.
   Eμεινε επίσης στην "άρνηση" του Πέτρου, έμεινε στην απάρνηση του Ισκαριώτου Ιουδα, έμεινε στο καυτό δάκρυ της μάνας του, Παναγιάς, εμεινε στο στήθος του μαθητού του, έμεινε εκει πλησίον στους δοξομανεις υιούς του Ζεβεδαίου, εμεινε πλησίον του Πρωτοκλήτου, εμεινε στης κανδάκης την άμαξα μαζί με τον Φίλλιπο, παραπορεύθηκε μένων εν τη οικεια το βραδυ της πορείας προς Εμμαούς....εμεινε μεσα στις καρδιές μας και εμμένει να μπαίνει στο σώμα και το αίμα μας, γινόμενος Εκείνος σώμα και αίμα, σαρκούμενος και αιματούμενος για χάρη μας στο ψωμί και το κρασί...εμεινε στην Ιστορία...για το αν μείνει στις καρδιές μας"???Εκείνος απάντά ναι...αλλά η καρδιά πρέπει να πει και αυτη το ναι της!

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

SANTA CLAUS

tHE FAKE OF SANTA CLAUS...
We say laies for the father of Christmas.
the Father of Christ-mas is the Father-God who had or have been the Father in the Birth for Son-God before alls centuries, before the time!this is a mystery without our knowledge!
We had been seeing the birth in Holy Land, in Bethlehem, the Mother of God without our love, without the basics goods, without the warmth of a house, without father on earth but with a really unique Mother, the Virgin Mary. and the protect of saint Iosif...without...without...but with Holy Spirit dynamic occurrence and unique connection for Jesus Christ Birth. The persons of Holy Trinity is (or are) God-Father, God Son(Jesus Christ) and God-Holy Spirit is one in the substance/entity and the persons of Holy Trinity are three separately persons.
The our Savor Jesus Christ is the member of our soul...Come with me my Lord, our Lord.
modern father.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Σκληρός και στυφός Χριστιανισμός...



Σήμερα που όλοι τα ξέρουν όλα, τοποθετούνται επί όλων των θεμάτων, ομιλούν για όλα, παίρνουν την θέση των ιθυνόντων, γνωρίζουν τα πάντα, τέτοιους έχουμε πολλούς, ίσως θεωρηθούμε και ημείς μεθ'εαυτών. 

των γνωριζόντων όλα.


Ούτε το ισχυρίζομαστε περι ημάς ούτε και το προσδωκούμε! Είμαστε σίγουροι απλά ως κληρικοί αποστελλόμεθα υπο του Επίσκόπου και δι'Αυτού υπο της Ιεράς Συνόδου προς πάντας για να κηρύσσουμε Ιησού Χριστόν, Σωτήρα και Λυτρωτή και Ευεργέτη όλων ημων. Αποστελλόμεθα με χάρη αποστολική για να κηρρύσουμε με καθε μας τρόπο, σε κάθε τόπο προς πάντας ότι ο θεός μας ειναι Θεός προσωπικός και οχι αφηρημένος, ειναι ο Ιησούς Χριστός και οχι μιά ανωτέρα Δύναμις.

Είναι ο Χριστός μας όχι ο σκληρός και άκαρδος εκδικητής αλλά οχι και ο στυφός και άγευστος "αγαπησιάρης", είναι ο Θεός μας Σταυρωμένος άρα θυσιαζόμενος έως εσχάτου σημείου που η δήθεν αξιοπρέπεια μας και η στυλιζαρισμένη περηφάνεια μας δεν θα το άντεχε ούτε για τον εαυτό μας ούτε για τα παιδιά τέτοιο δύσκολο και πληγηρό μέλλον, και Αναστημένος άρα ο άπόλυτος και μοναδικός θριαμβευτής ενώπιον της φθοράς και του θανάτου, ο "καθαιρέτης του Άδου"! οχι γιατι επιζητά το μαρτύριο και θέλει να θριαμβεύει αλλα για το ότι ως μύστης του μυστηριου της Δημιουργίας μετά του Πατρός και του Πνεύματος ζει και υπάρχει στην εκκλησία, για την εκκλησία και μόνον εν Εκκλησία!

ο Χριστός μας εκτός Εκκλησίας ειναι αν-εκκλησίαστος άρα αποκομμένος απο το θερμουργο μυστηριο της Σωτηρίας που ζεσταίνει πνευματικα και αγιασμενα και μοναδικά την κατ'εικονα θεού ύπαρξη του ανθρώπου.

Σκληρότητα δεν βρίσκεις στο Χριστό μας αφού και οταν οργίσθηκε και επαναστάτησε κατα των αργυραμοιβών του ναού του Σολομώντος, ανέτρεψε τους πάγκους και εφώναξε κατα του έργου τούς, αλλά δεν εχτύπησε τους ανθρώπους ουτε τους ελοιδώρησε προσωπικώς για τα χάλια τους.

Στυφότητα φυσικά και όχι δεν υπάρχει στον Χριστιανισμό. Το στυφό στη γεύση ειναι μάλλον άγευστο, το στυφό πορτοκάλι δεν εχει ούτε γλυκύτητα ούτε ξυνάδα, άρα ειναι ενα πορτοκάλι χωρίς ταυτότητα, έτσι και ο υπερ άγαν μαχητής που δεν έχει την χάρη του Θεού στην καρδιά του, στην ύπαρξη του και στα έργα του είναι ακαθόριστος πνευματικά και άνευ ταυτότητος προσωπικά.

Η Εκκλησία του Ζώντος Θεού ημών δεν έχει ουτε τον βούρδουλα του "Δυνάστου Θεού" αλλά ούτε την στυφάδα του Γλυκύ Ιησού. Αλλά έχει σεσαρκωμένη εν εαυτή την θεία Αγάπη του Θεού ημών.




Άγιο Δωδεκαήμερο.

+ π.Ιερό or modern father

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

εισαι αμ αρ τω λος σε α γ α π ώ διπλά...

εισαι αμαρτωλος δεν σε θελω πια...λεγει ο βαρδος ο εκλαϊκευμένος...!!!!!!!!!!!ενω η Εκκλησια φωνάζει εισαι αμ αρ τω λος σε α γ α π ώ διπλά!!!!!!
+ π.Ιερό.


Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

...ή...πολλά ή

απογοήτευση...

καλύτερη γοήτευση 

ή πλέον τίποτα γοητευμενα θελκτικο εντος μας 

ή γητευση αλογων λογισμών που τρέχουν 

ή φιλοσοφιση ενος ηθους που δεν εχει καλουπια 

ή μια νέα θεαση πραγμάτων 

ή μια καινούργια βλέψη προς το μέλλον...
ή...
ή...
ή...
τοσα πολλά τα "ή"...
και ελπιδοφόρο να φαντάζει εντός μας ενα φως αλλοιωμένο απο το κοσμικό συμπεπλεγμένο σύμπαν...
απο εκει που κανεις δεν έρχεται να δώσει λόγο πως περνά!!!
  Εκεί που μόνον ο Θεός είναι αναλλοίωτος και εμεις και αυτοι και οι πάντες ειναι φωτ-αλλοιωμένοι ή σκοτ-αλλοιωμένοι...εκει που δεσπόζει η χαρά και κανεις ή και οι πάντες ομου ξεβολεύονται με αυτή τη χαρά...η χαρά ενός Άλλου, που δεν είσαι εσύ αλλά μετέχοντας σε εκείνον μπορείς να κάνεις διαφορές στο δικό σου μικρο πλανήτη της καρδιάς σου!

+π.Ιερό.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ποιος τελευταίος θα γελάση;

90 ~ ο Κώστας Καρυωτάκης στον Μιλτιάδη Μαλακάση


 *** 

Μικρή Ασυμφωνία εις Άλφα μείζον

Α! κύριε, κύριε Μαλακάση,
ποιος θα βρεθή να μας δικάση,
μικρόν εμέ κ' εσάς μεγάλο,
Ίδια τον ένα και τον άλλο;
Τους τρόπους, το παράστημα σας,
το θελκτικό μειδίαμά σας,
το monocle που σας βοηθάει
να βλέπετε μόνο στο πλάι,
και μόνο αυτούς να xαιρετάτε
όσοι μοιάζουν αριστοκράται,
την περιποιημένη φάτσα,
την υπεροπτική γκριμάτσα
από τη μια μεριά να βάλη
της ζυγαριάς' κι' από την άλλη
πλάστιγγα, να βροντήσω κάτου,
-μισητό σκήνωμα, θανάτου
άθροισμα, συντριμμένο βάζον-
εγώ, κύμβαλον αλαλάζον.
Α! κύριε, κύριε Μαλακάση,
ποιος τελευταίος θα γελάση;


από τη συλλογή "Ελεγεία και Σάτιρες"






http://poem-for-you.blogspot.gr/2009/01/90.html 

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ο παροξυσμός σου(τ)



ο παροξυσμός σου(τ)!!!!!






ΠΩς ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ??? ε όχι...επαναστάτης για να εισαι πρεπει να εχεις στερηθει τη βολτα σου(τ) την ακριβη, τη κινητουμπα σου(τ) την πιο σικ που εχει χωσει τα λεφτα η μανουλα, ουτε να κανεις τον ελεημονα με τα λεφτα του μπαμπάκα σου(τ)!!!!


ουτε μπορεις να επαναστατεις χτυπώντας και "σκοτώνοντας" ή σκοτώνοντας "αθώους", σου(τ) την βαρεσαι στη γκλάβα να γυρνάς πέρα την Γκράβα?...και εγω εμενα φοιτητης εκει, Ιππολύτου 56 τρία στενα απο το σχολείο σου(τ), που το κάνεις σύμβολο αγώνος...μα και το δευτερο δημοτικο του Κρανιδίου, στεκι επαναστατών ήταν μετα αιδούς, γραμμάτων και καλλιτεχνίας...τα παιδια ηταν τα πιο ζωηρά και στη "Γκράβα" και στην "αρβανιτική μου γκλάβα" και στο σχολειό μου
ναι...αλλα όχι επαναστάτες γιατι η μανουλα σου(τ), φιλαράκο μου, το πρωι σου είχε γαλατάκι ενω το παιδι του λαθρομετανάστη ή του φτωχού αδελφού σου(τ) δεν είχε τίποτα!!!η μανουλα μου μου ετοίμαζε τα ρουχαλάκια, μηπως και η δικιά σου το ίδιο???
στο μονο που διαφωνω οτι δεν τον αφηνουν τον μικρό και καθε μικρό να μάθει γράμματα...να διαβάσει...να στείλουν δασκάλους και καθηγητές στις φυλακές (αλλά αφού δεν εχουν τα "δήθεν" οργανωμένα σχολεία μας--απο το κράτος δήθεν--)να μιλήσουν και να διδάξουν τα πονεμενα, έστω για εσας δολοφόνους, εγω στα μάτια του Νίκου Ρωμανού, βλέπω ενα πληγωμένο αγρίμι...αν και ειχε στερηθεί κάτι, αδφεν ηταν πλουσιοθρεμμένος και καλομαθημένος οπως ολα τα ελληνόπουλα-που τώρα δοκιμάζονται μαζι με εμας τους ενηλίκους- για αυτό όπλησε το χέρι του αδικα με φόντο τον άδικο όντως χαμό του αδελφού μας Αλέξη Γρηγορόπουλου.!
Αιωνία η μνήμη του Αδελφο μας ΑΛΕΞΗ!~

στον απόηχο...

Συναντηθηκε ο Παναγιώτατος με τον Αγιώτατο(καταχρηστικα ο τίτλος, και τi θελατε να τον πει...καλως τον φιλο Φρανσις...σοβαρευθειτε...ουτε οικουμενιστης ειμαι, ουτε αντιοικουμενιστης...απλά και μονον ορθοδοξος Κληρικός...αγαπω πιο πολυ τους σχισματικους και οχι τους αιρετικους), ειπε ο παπας το "πατερ ημων"...ειπαν λόγους χαιρετισαν μαζι το λαο...και τελειωσε το πανηγυρι...η Πατρα ειχε πολυ κοσμο, παιδια του Θεού γιατι k a i εκει ειναι αποστολικη Εκκλησία με Ποίμνιο!
 το Φανάρι χειμάζεται!!!αγαπηστε τα εντερα σας πρωτα και μετα σεβασθείτε τους Επισκόπους μας(και το λεω εγω που πονω τελευταια στη σχεση επισκοπου-πρεσβυτερου, αλλα θα συνεχισω να τον τιμω και αγαπω τον Επίσκοπο μου οπως το απογευμα της 6ης Αυγούστου του 2001...που του ειπα στο μοναστηρι της Ερμιονίδος μας οτι θελω να γινω κληρικος)!


+Ieromonaxos or father IEROTHEOS
ή +π.Ιερό.