Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

αποσπασματα κηρυγματος Κυριακής 2ας Οκτωβρίου 2016



"Διότι ο Θεός είπε να λάμψει φως απο το σκοτάδι" (Β΄Κορινθίους κεφάλαιο 4ο στίχος 6) ποτε το είπε αδελφοι μου αγαπητοί αυτό ο Θεός μας? το είπε στην δημιουργία...και ακριβώς την πρώτη ημέρα της δημιουργίας. "Γεν. 1,3 καὶ εἶπεν ὁ Θεός· γενηθήτω φῶς· καὶ ἐγένετο φῶς. " χωρίς φως δεν μπορεί να υπάρξει ζωή και περαιτέρω δημιουργία. ο Θεός αναβει φως να φωτισθεί το σύμπαν και για εμας στέλνει το Φως του κόσμου στη γη!

Αυτόν τούτον τον Ιησού Χριστό μας. στο σκοτάδι της αγνωσίας και της άγνοιας του Θεού ,έρχεται η λυχνία η πάμφωτος και μας φωτίζει. ο Χριστός μας.

"αυτός έλαμψε μέσα μας" (στίχος 6ος) λάμπει το φως του Θεού εντός μας, εντός των αγωνιστών χριστιανών, εντός των πιστων που αγωνίζονται να βρουν τον "φωτισμόν ημων" στον "φωτίσαντα πάντα άνθρωπον", τον φωτισμόν μας απο τον Χριστό μας. Αυτό το φως λάμπει εντός μας με πρωτοβουλία δική του, Εκείνος λάμπει μέσα στις φθαρτές και υλικές υπάρξεις μας και στις καρδιές μας.

"για να φέρει εις το φως την γνώση της δόξης του Θεού εν τω προσώπω Ιησού Χριστού." (στιχος 6ος) να φέρει δηλαδή στο φως, στην επιφάνεια των πραγμάτων την γνωση της δόξα του Θεού. Να γνωρίσει στον άνθρωπο την πραγματικότητα της δόξας του αγίου Θεού. Τον δοξασμό του αγίου Θεού στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. την θέωση του ανθρωπου στο θεανθρώπινο πρόσωπο του Ιησού Χριστου μας του Σωτήρα και Λυτρωτή μας.

που τον βλέπουμε δοξασμένο? στην θεία του Μεταμόρφωση και στην αγια του Ανάληψη...εκει ανοίγουν τα μάτια των μαθητών και βλέπουν την δόξαν του "μονογενούς παρά Πατρός" και στην δευτερη μεγαλη εορτη τον βλέπουν σε δόξασμόν απόλυτον να δοξαζεται και να αναλαμβάνεται υπο των αγιων Αγγέλων και να επανερχεται εις τους κόλπους του Πατρός και την κοινωνιαν του αγιου Πνεύματος μετα του αναστημένου σώματος του.

"έχουμε τον θυσαυρό αυτό σε πήλινα-οστράκινα σκεύη" (στιχος 7ος) 

ο θυσαυρός ειναι η δικη μας βεβαιότητα της πίστεως αλλά τα σκεύη ειναι αμαρτωλά και άρα εύθραυστα αλλά σε αυτα επεφύλαξε αυτήν την τιμήν ο άγιος Θεός. Στους ανθρώπους εφύλαξε την μεγάλη τιμή να διακονουν το μυστηριο της δικής μας πίστεως. Κρατούν οι ανθρωποι-πιστοί τον Θεό ως Φως στις υπάρξεις του. και αυτό το φως της πιστεως εις τον χριστό μεταλαμπαδεύουν οι πιστοί ο ένας στον άλλον!με ζεση μεταδίδουν την φωτεινότατη πίστη μας, την βεβαιότητα οτι ο αγιο Φως ειναι ο Χριστός μας κατα την αδιαψευστη μαρτυρία Αυτού του Ιδίου : "εγώ ειμί το Φως του κόσμου" και όποιος με ακολουθεί φωτίζεται και ξέρει που πορεύεται πνευματικά! δεν περιμενει άλλον καθοδηγητή αλλά ακολουθεί τον Χριστό μέσα στην αγιαν Εκκλησία που φέρει τον Σταυρό και την μαρτυρία αυτής της θειας Αποκαλύψεως και του ιερού Μυστηρίου.
Κρανίδι 30 Σεπτεμβρίου 2016 +π.Ιερόθεος
...

Βιωματικές στιγμές ιερατικής χάριτος. Η σταυρική πορεία ενός ιερωμένου.



Βιωματικές στιγμές ιερατικής χάριτος.
Η σταυρική πορεία ενός ιερωμένου.
Πόσο μυστήρια είναι η ανθρώπινη περιδιάβαση επί γης; Πόσο λίγος ή πολύς ο τρόπος που αποτυπώνουμε τα πράγματα του ημετέρου βίου επί χάρτου(βιογραφούμενοι), επί ασπίδας(σε μαχητικές αψιμαχίες), επί σφυράς και άκμωνος (σε πολύ δύσκολη θέση) και ατμίδος καπνού(σε στιγμές που πετούν από μπροστά μας και εξαφανίζονται); Πόσο απλά και σύνθετα τα ανθρώπινα;;;

Πώς να περιγράψεις μια ζωή, μια διακονία, μια στάση βιωμένης πραγματικότητος… Γέροντα μου, σήμερα σας κάνουμε ανυπακοή (διατηρώ πληθυντικό γεμάτο αγάπη και σεβασμό και καμία απόσταση δεν μας χωρίζει) καθότι ξέρω ότι βαρέως φέρετε την εκδήλωση αγάπης, σεβασμού και τιμής προς Υμάς,
Σεβασμιώτατε Πατερ και Δεσποτα, σεβαστοι μου πατέρες και σεβαστε μας γεροντα πατερα Γκικα, αγαπητοι μου αδελφοί,
αλλά καθηκόντως ενώπιον 55 πλέον συμπεπληρωμένων ετών ιερωσύνης, 55 εσταυρωμένων και πονεμένων ετών στα χνάρια του εΣταυρωμένου Λυτρωτού μας, έτσι εκφραζόμαστε δοξαστικά προς τον Θεό, ευχαριστιακά προς την Παναγία μας και με σεβασμό στην ιερατική χάρη όπως την βιώνουν όλοι οι κληρικοί άγιοι μας και ιδιατέρως ο ηγαπημένος Σας άγιος Νικόλαος.
Η διακονία σας ξεκινά ένα βράδυ σε Προηγιασμένα δώρα τελούμενα στον άγιο Γεώργιο Κηφισιάς υπό του Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κυρού Ιακώβου του Βαβανάτσου την 30ην Μαρτίου 1961 χωρίς να έχετε ετοιμασθεί για διακονία μεγάλη ή σύντομον, καθότι ακόμη και τα άμφια τα διακονικά ησαν δανεικά, του μετεπειτα Μητρ.Ν.Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου. Στα μαυροφορεμενα ξεκινα η διακονια σας, ένα βράδυ διακονος της Εκκλησιας!
Το επόμενο πρωί 1η Απριλίου 1961 Σαββατο του Λαζάρου, Οικονόμος Μυστηρίων Θεού απευθείας πάλι υπο του Ιδίου Μητροπολίτου εις τον ίδιον Ναόν με την ευλογια και αναθεση του Γεροντος Σας Μητροπολίτου Ύδρας κυρού Προκοπίου του Καραμάνου, νεαρός Ιερεύς μόλις 27 ετών. Η ελπίδα για το αύριο! Ό όμορφος παπάς όπως χαρακτηκε στα ματια των μικρών ενοριτισσών του και συγγενών μας…ετσι τον έβλεπαν αφου τον συνέκριναν με την δρυν την παλαιάν του πατρός Κυριακού Μίληση. Εγινατε ιερεύς εις διαδοχην του, επρεπε από το βάρος του χρόνου να κοντοσταθεί και να ξαποστάσει ο πολιός παπαΚυριακός…το ήθελε? Δεν ξερουμε…ακριβώς…ισως κανεις δεν το θέλει ει μη μόνον Ηλίας ο Θεσβίτης που εφευγε «ως εις τον ουρανόν» και αφηνε διάδοχον με διπλή επ’αυτού την χαρη του και την μηλωτήν ως ιστορική μαρτυρία της συνεχείας της Προφητικής μαρτυρίας!
Αλλά έπρεπε, αναγκη επείκειτο να αλλαχθούν οι συνθηκες και να διακονησει νεος κατά το μετρον του δυνατου καλυτερος του προκατόχου του. Ο Γέροντας μας π.Γκίκας παντα θυμόταν με αγαπη και σεβασμο τον προκατοχο του και ιστοριες που ηταν λιγακι άκομψες με χιουμορ τις διηγείτο!
Ανελαβε από την επομενη 2α Απριλίου 1961 και από τότε διακονει ευόρκως και σιωπηλά τις αναγκες και διακονιες της ενορίας Αυτής, του Ι.Ν.Εισοδίων της Θεοτόκου Κρανιδίου.
Ο ναός κατεστη δεύτερον ίσως και πρώτον σπίτι του, πρωι και απογευμα διακονων τον ανθρωπον προσευχόμενος… έτσι τον γνώρισε και η ευτελεια μου, 9η Μαρτιου 1983, είναι η πρωτη μας γνωριμία στην προσευχη της Εκκλησίας! Ετσι έζη και ζούσε και θα ζει ο π.Γκικας. Η προσευχή είναι η χαρά του, το καταφύγιο, η απαντοχή του! Όλα μια προσευχή!
Εκανε τον σαραντισμο μου ως άλλος Συμεών, με εκράτησε στην αγκαλη του…που να ήξερε ότι όχι μονον θα συνδεθουμε πνευματικως αλλά ότι θα γινω και εγω αδελφος και συλλειτουργός του. Εγώ μειράκιον και εκεινος μέγας, εγώ χαμερπής και εκεινος υψικορμος!αλλά εγινε από τότε ο δευτερος πατέρας μου και ο πνευματικος μας!
Μας υπεραγαπουσε…ολους τα παιδια του…ισως ξεχναγε τα δικα του τα παιδια για να μας μαθει εμας να ψαλλουμε, να δοξολογουμε τον Θεό, να διαβαζουμε και να προσευχόμεθα!τιποτα επιδερμικά γινόμενα αλλά όλα ουσιαστικά!
Πολλές φορές εγω θυμώδης και εκεινος πράος…και όταν του ζητουσα συγγνώμην, με πηγαινε στον Εσταυρωμενο του ιερού βήματος, που είναι ιδιος με του Προδρομου(της ενοριας μας πλεον)τιποτα τυχαιο στο θελημα του Θεού! ακομη και αυτές οι συμπτώσεις είναι αγιασμένες…να βάλω μετάνοια, να ζητησω συγχωρεση και ανοιγε την αγκαλη του και με ξαναδεχόταν ολο στοργή και αγάπη!
Τι να πω…δεν φθανουν χρονια και καιροι για να μιλαμε!
Γεροντα συγχωρηστε με θα συνεχισω… και φθανει ο καιρός ο μικρός να μεγαλωσει και να αποφασισει να ακολουθησει σπουδες θεολογικες-ιερατικες…δεν υπαρχει θεολογια χωρίς ιερωσύνη(γιατι είναι προτεσταντικη εκπτωση) και ούτε ιερωσυνη διχως θεολογία(γιατι είναι παπικό «θέσφατο»)! Με τις ευχες του Επισκοπου γεροντος κυρου Ιεροθέου και του Πρωτοσυγκελλου του πατρός Εφραιμ, νυν αγιου Υδρας και την συμμετοχη σε όλα του αγιου Κηθύρων πατρός Σεραφείμ και φυσικα σε όλα το άγρυπνο βλέμμα και η προτροπή του παπαΓκίκα!
Φθανει δε η 10 Σεπτεμβριου του 2000 τελευταια εξομολογηση, πριν την ανωτερα εκκλησιαστικη σχολη που πηγα με την συστατικη επιστολη του αγιου Υδρας κυρού Ιεροθέου. Επισκέπτομαι τον παπουλη στο σπίτι του, εξομολογούμαι και μου λεει: «Αγγελε μου Αγγελε μου φίλε και αγαπητε μου εκει που θα πας δεν θα υπάρχουν αλλοι άγγελοι εκτος σου, να προσεχεις παιδι μου» και μια συμβουλή που σε όποιον ετοιμάζεται για ιερωσύνη είναι απαραίτητη… «ακου, βλεπε, σιώπα…» εκει που θα πας να ακολουθείς το τρίπτυχο αυτό…το ενεργοποίησα μεχρι πριν το σιώπα! είδα ότι ειχατε απόλυτο δίκιο μετά ταύτα!
Φθανει και η 19 μαρτίου 2006 που με την δικη σας συμμαρτυρία και προσευχη ο Επίσκοπος μας πατήρ Εφραίμ με εισηγαγε εις την διακονιαν της Εκκλησίας! Ειχατε χαραξει εντος μου τις Κρανιδιώτικες ιερατικες μορφές…τις απαρίθμησα τότε στην χειροτονία…τις μιμήθηκα, προσπαθησα να βαδισω πίσω από αυτές και από εσας!
Δεν ξερω αν τα καταφερα!ξερω ότι με μάθατε να αγαπώ και να μην μισώ…να αντεχω όπως ο Φωστίνης Παντελεημων, μητρ.Χιου, σαν το βουνο του Προφητου Ηλιου Κρανιδίου που εμενε στον καύσωνα και στην βροχή στις αλλοιώσεις του καιρού πάντα ίδιο!με μαθατε να προσευχομαι , να ψέλνω, να λειτουργώ και να κηρύττω με λόγο αυτά που εσεις Γεροντα μου με την σιώπή σας με διδάξατε!
Παντα ευγνώμων στον Τρισάγιο Κύριο και στην Παναγια Μητερα του Χριστού μας που με έφερε κοντα σας!να ξέρετε πως αν δεν ησασταν τρυφερος και ολο στοργη και αγαπη εγω σημερα δεν θα ημουν αναμεσα σας ως κληρικός…ισως να ημουν ενας των εχθρων της Εκκλησιας! Μην σας ξενιζει αυτό…οι μεγαλυτεροι αθεοι του περασμενου αιώνος ησαν υιοί παστόρων και ιερεων, και φοιτητες θεολογίας όπως ο Στάλιν!
(προσφωνήσεις)
Ο Γέροντας μας έμαθε να αγαπαμε την μελετη της αγιας Γραφης, μας το ελεγε συχνα αρα, θα κλείσουμε με τον λόγο του αποστόλου Πέτρου, την φωνη που είναι φωνή του Λόγου, του Ιησού Χριστού: « 21 εἰς τοῦτο γὰρ ἐκλήθητε, ὅτι καὶ Χριστὸς ἔπαθεν ὑπὲρ ὑμῶν, ὑμῖν ὑπολιμπάνων ὑπογραμμὸν ἵνα ἐπακολουθήσητε τοῖς ἴχνεσιν αὐτοῦ· 22 ὃς ἁμαρτίαν οὐκ ἐποίησεν, οὐδὲ εὑρέθη δόλος ἐν τῷ στόματι αὐτοῦ· 23 ὃς λοιδορούμενος οὐκ ἀντελοιδόρει, πάσχων οὐκ ἠπείλει, παρεδίδου δὲ τῷ κρίνοντι δικαίως·»(Α Πέτρου 2, 21 εως 23) δεν αντιδρουσε σε κανεναν καιρο αντιθετο ο Κύριος, εμενε σταθερός και εδραίος! Αυτό θελουμε και για εσας…σταθερός και εδραίος να διακονειτε τον Αναστάντα Λόγο και την Μητροπάρθενον Κόρην την Μεσοσπορίτισσα, μέχρι βαθέος γήρατος και τελευτης επιγείου…ευχαριστουμε για την διακονια σας!
Αξιος δια μιαν εισετι φορά. Η αγαπη μας και ο σεβασμός μας κατατίθεται εδώ δημόσια ως προσευχή και παράκληση προς μακροημερευσιν!










αφου δεν εγινε η εκδηλωση για τον γεροντα μας...ας το διαβασουν εδω οι ανθρωποι...ειναι προσωπικο κειμενο δεν επιτρεπεται αναδημοσιευση του...παρακαλω πολυ!

+π.Ιερόθεος

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΚΑ Κρανιδίου

να ξερετε καποτε η ΔΟΥ, σημερα το ΙΚΑ...τι εχει σειρα κυριοι και κυριες που δηθεν μας κυβερνατε??? γιατι μας φορτώνετε υποσχέσεις οτι θα γινει εκεινο, θα πραγματοποιηθει το άλλο...και τελικα φυκια και μεταξωτες κορδέλες...τι άλλο θα μας πάρετε και τον δήμο???θα μας εντάξετε ως παραμεθόριο του Ναυπλίου, ως επίνειο του Αργους???ντροπη σας ...αιδως...οχι αργείοι...δεν με φταινε οι αργειοι ουτε οι ναυπλιείς!μου φταίτε εσεις που δεν αφησατε τιποτα ομορφο στην πατρίδα μου...τι θελετε να μετοικησουμε οι φτωχοι και απλοι και να μεινουν οι VIP...αυτό θέλετε?
ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
εφημέριος-Ιεροκήρυξ της Ερμιονιδος,
αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ιωάν. Λουμουσιώτης

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

τουτο το βραδυ σκεφτηκα να πεταξω οτι με βαραινει

    1. τουτο το βραδυ σκεφτηκα να πεταξω οτι με βαραινει...
      το αποφάσισα
      το δουλεψα
      το εκανα
      και ενω τα δυο πρωτα εγιναν
      το τελευταιο δεν ξερω αν συνεβηκε!
      πολλοί θα το ήθελαν
      πολλοι ισως το προσπαθούσαν
      ελάχιστοι θα το τολμούσαν
      γιατι ειναι δυσκολο να ξεριζώσεις χωρίς να πληγώσεις
      να γκρεμίσεις χωρίς να τραυματίσεις
      και να ζησεις χωρίς να λαθέψεις!
      αυξανονται οι εμπειρίες
      πολλαπλασιάζονται οι πράξεις
      μενουν πολλοι λόγοι απραγοι
      βαρος στην καρδιά
      θολούρα στο νου
      υπαρξη τρικυμισμένη
      επειδη ψάχνει να κανει ανακαινιση εντός και εκτος μας!
      και πεταξα
      επαταξα
      ατακτα αφησα
      τα βαρυ, τις δυσθυμίες, τις αθυμίες
      τις αμφισημείες, τα αναπότρεπτα, τα ανερμάτιστα
      της ζωης και πορείας
      ολα θα γινουν τελικά και χωρις να ξερω πορευομαι
      γεμάτος ελπίδα!
      modern father


    Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

    κηρυγμα Κυριακης μετα την Υψωση του τιμίου Σταυρού 2016 Κρανίδι

    εκδράμουμε

    Πρόγραμμα εκδρομής της ενορίας των Φούρνων
    9η Οκτωβρίου 2016

    αναχώρηση στις 10.15 π.μ. από την στάση του ΚΤΕΛ κοντά στο πηγάδι των Φούρνων (θα έχει προηγηθεί για τους βουλομένους εκκλησιασμός, άνευ κηρύγματος...παπά, μας κούρασες, ευτυχώς για εμάς θα σιωπήσεις...που θα λάβει χώρα απο τις 6.45 εως 9.30 π.μ. στον Ταξιάρχη μας).

    προσκύνημα στην Ι.Μονή Κατακεκρυμμένης Άργους, Παναγίας Πορτοκαλούσας...ξενάγηση υπό των μοναχών

    προσκύνημα στον άγιο Πέτρο του Άργους και ύστερα βόλτα στην πλατεία και δυο ώρες κενός χρόνος για μεσημεριανές βρώσιμες απολαύσεις.

    μετά προσκύνημα στην Αγίας Μονή Άριας Ναυπλίας

    και απογευματινή χαλάρωση εν Ναυπλίω, τω ωραιοτάτω και μαγευτικώ.

    Αναχώρηση και επιστροφή εις Φούρνους.

    Τιμή εισητηρίου: 10 ευρώ.

    κατάληψις θέσεως μετά πληρωμής έως 4ης Οκτωβρίου 2016.
    Δήλωση συμμετοχών στην κ.Βασω, 694 632 1206.


    Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

    Σταυρωμενες σκέψεις αμαρτωλου παπά

    ο Χριστος στο σταυρο του δεν εχει ετοιμασει στρατο ανθρωπων που εχουν παντα δικιο~!αλλά στρατό αδικουμενων που προσευχονται στον Θεό του Ελέους!

    οσοι εχουμε δικιο παντα κανουμε παρεα με φαρισαιους και ο Χριστός μας συνιστά μια βλολτα στην ψυχή ενός τελώνη.

    ταπεινού και ησυχιου και μετανοιωμενου αμαρτωλού ο βίος ειναι προς μίμησιν! μιμηθείτε οποιος εχει αμαρτωλότητος την ενσυναίσθηση, όσοι ειναι "αναμάρτητοι" κακο μπορουν να μας κάνουν! μονον ο μόνος Αναμαρτυτος ο Χριστός καθαρίζει το "Είναι" μας απο την πειρασμικη κατασταση της αυτο-δικαιώσης, η μόνη αγια δικαιώση προέρχεται απο την θυσια του Χριστου στον Τιμιο και Ζωηφόρο Σταυρό Του.

    Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

    ευχές στα παιδια και τους δασκάλους τους 2016

    Αγιασμός ενάρξεως Σχολικού έτους 2016-2017:
    9 π.μ. Γυμνάσιου και Επάλ Κρανιδίου 
    10 π.μ. Γενικό Λύκειο Κρανιδιου.
    καλη χρονια στους αγαπημενους δασκαλους και καθηγητές και στους μαθητες και μαθητριες των σχολείων του Κρανιδίου και των περιχώρων...ψάχνω να βρω ευχή και δεν ξερω τι να ευχηθώ γνώσεις για ενα καλύτερο μέλλον, αγαπη για μια ανθρωπινότερη παιδεία!
    χαρά για μια ζωή γεμάτη Πρόοδο!δημιουργική διαθεση για καλύτερο αύριο!χρονα για μεθοδικότερο διάβασμα!μονον καλό με καλές και πολλές προσπάθειες απο όλους τα σχολεία ειναι κοινότητες και οχι μονάδες που τρέχουν μοναχές του και απομονώνουν τους άλλους συνανθρώπους!το σχολείο είναι αθλημα που μας οδηγή απο στεγνή και ανώφελη ύπαρξη σε μια γεματη ιδανικά υπαρξη πους μας οδηγεί στην αγαπητική και υπαρκτική σημαντικότητα της συνυπάρξεως!
    καλες δυνάμεις και πολλές υπομονές!
    ενας φιλος των σχολείων μας και των παιδιων μας αδελφός αν μη τι άλλο γνήσιος!
    καλή χρονια!
    π.Ιερόθεος Λουμουσιώτης ο εκ Κρανιδίου

    Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

    ενα μπράβο στον αγιο πρώην Αρτης κ.Ιγνάτιο

    ενα μπράβο στον αγιο πρώην Αρτης κ.Ιγνάτιο!
    σπάνιο ειναι να εχεις την απλότητα και ταπεινη θεαση των πραγματων απο τοσο υψηλά οπως την εχει ο πατηρ Ιγνάτιος!
    αξιζουν πολλα συγχαρητηρια για οσα διηκονησε εν Εκκλησία...αλλά περισσότερο αξιζει να υπαρχει επαινος για την αποχωρηση του απο την ενεργό υπήρεσία, απο την διοίκηση της ιεράς Μητροπόλεως της γενετείρας του.
    απεσύρθη όρθιος και οχι αιρόμενος και βασταζόμενος απο πλήθος βαστάζων όπως άλλοι συναδελφοί του.
    εφυγε απο τον θρόνο που του εδωσε η αγια Εκκλησία εχων σώας τας φρένας με καμμία λειτουργική απουσία και δυσλειτουργία οταν ο ίδιος ηθέλησε και με την χαρη του Θεου χωρίς φανφάρες και πολλά πολλά επήγε εις την προϊσταμένην αρχή του της Διαρκή Ιερά Σύνοδο και υπέβαλλε παραίτηση...χωρίς απαιτήσεις χωρίς αξιώσεις και χωρίς ανταλλαγές!
    να ευχηθουμε να ευρει μιμητές ο Σεβασμιώτατος ιδια εις τον τρίτον βαθμον της ιερωσυνης διοτι εχει συναδελφους αρχιερεις που η εικονα τους εσωθεν και εξωθεν ειναι δεσμια του ανθρωπινου γήρατος και των συμφερόντων των ημετέρων και συνεργατών του γηραιού επισκόπου!
    σεβασμιώτατε!την ευχη σας!συγχαρητηρια!

    Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

    προγραμμα λειτουργικής διακονίας ενος κληρικου εν Ερμιονιδι

    7 Σεπτεμβριου 2016 εσπερας 6 μ.μ. θα τελεσουμε την ακολουθια στον ι.Ναό Παναγίας της Γριμιας που ανηκει στον ΧΡΙΣΤΟ Κρανιδίου, εσπεριν ο και ιερα παρακληση της Παναγίας μας.

    8 Σεπτεμβρίου ε.ε. πρωία 7 π.μ. θα τελεσθει ο όρθρος και η θ.λειτουργια εις τον ως ανω Ι.Ναό.
    εσπέρας 6 μ.μ. εις ι.Μονήν Ζωοδόχου πηγης Κοιλάδος θα τελεσθεί η ακολουθία της ι.παρακλησεως της μητρος του Θεού ημων.

    9 Σεπτεμβριου ε.ε. θα συλλειτουργησουμε εις τον ιερον Ναόν αγίας Θεοδώρας Κρανιδίου μετα τον αγιο Νεκτάριο του Κουρμπούζου και πάνω απο τον Προφήτη Ελισσαίο του Κρανιδίου στις 9 μ.μ. θα γινει ιερα αγρυπνία επειδη η εορτη της αγιας πέφτει Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου εκ μεταθέσεως εορτή!

    11 Σεπτεμβρίου ε.ε.: ορθρος και θ.λ. εις ι.Μητροπολιτικον Ναόν Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου.

    12 Σεπτεμβριου 2016: αγιασμοι σχολείων Γυμνασίου και Επαλ Κρανιδίου (9 π.μ. στο προαυλιο χωρο του Γυμνασίου) και Λυκείου Κρανιδίου τη εντολή του αρχιερατικου επιτροπου Κρανιδίου πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π.Χριστοφόρου.

    14 Σεπτεμβρίου ε.ε.: όρθρος και πανηγυρικη θεια λειτουργία του μεγάλου Βασιλείου 7-10 εις Φούρνου, εις ι.Ναόν Παμμεγιστων Ταξιαρχών.

    15 Σεπτεμβριου ε.ε. όρθρος και εορτιως ιερουργια εις ι.Ναόν Εισοδιων της Θεοτόκου λογω εορτης του εφημεριου και τεως αρχιερατικου επιτροπου Κρανιδιου πατρός Γκικα.

    18 Σεπτεμβριου 2016 όρθρος και πανηγυρικη θεια λειτουργια εις τιμιον Προδρομον.

    23 Σεπτεμβριου 2016 όρθρος και θεια λειτουργια εις τον ι.Μητρ.Ναόν Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου 7 π.μ..

    24 Σεπτεμβριου 2016 ορθρος και πανυγηρικη θ.λ. εις ι.μητρ.Ναόν Τ.Προδρόμου Κρανιδίου εις τας 7 π.μ..

    25 Σεπτεμβριου ε.ε.: όρθρος και θεια Λειτουργία εις ι.Ναόν Αγίου Νικολάου Διδύμων 7.30 π.μ..
    συν Θεώ αγιώ,

    +π.Ιερόθεος

    Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

    Λειτουργική Διακονια ημίσεως μηνός Σεπτεμβρίου 2016






    Ierotheos Ioannou Loumousiotis
    Μόλις τώρα ·


    Λειτουργική Διακονια ημίσεως μηνός Σεπτεμβρίου 2016
    2 Σεπτεμβριου στον ιερο Μητροπολιτικο Ναό τιμίου Προδρόμου θα τελεσθει θεια λειτουργια παρουσια του τιμιου Λειψάνου του ιερου Νεκταρίου επισκοπου Πενταπόλεως και τις 10 π.μ. θα αναχωρησει το τιμιο Λειψανο δια την Αιγιναν.
    το βραδυ στις 8.30 μ.μ. θα αρχισει η ακολουθια του εσπερινου, ορθρου και της θειας Λειτουργίας επι τη ανακομιδεί των ιερων Λειψάνων του αγιου μας Νεκταρίου εις τον ιερόν Ναόν αγιου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως που ανηκει εις τον ι.Ν.Μεταμορφώσεως Κρανιδίου και τον περιποιειται η οικογενεια Αδριανού Κουρμπούζου.
    3 Σεπτεμβρίου εσπέρας μετα τις 6 μ.μ. θα συμμετασχουμε στον πανηγυρικόν εορτασμόν του παρεκκλησίου της Αγιας Ερμιονης εις τον λόφον της Ερμιονης που ανηκει εις τον ιεραν Μονήν Προφήτου Ηλιού Βιλλίων.
    4 Σεπτεμβρίου ε.ε. 7-10 π.μ. θα τελεσουμε ολας τας προβλεπομένας ακολουθίας και την πανηγυρικην θ.λειτουργίαν επι τη μνημη της αγίας Ερμιόνης.
    7 Σεπτεμβριου ε.ε. εις τας 6 μ.μ. θα τελεσουμε τον πανηγυρικο εσπερινο εις τον ιερον Ναόν Γενεθλίου της Θεοτόκου Γρίμιας και την παρακλησιν εν συνεχεια της Θεοτόκου.
    8 Σεπτεμβρίου ε.ε. εις τας 7 και εν συνεχεια θε τελεσουμε τον ορθρον και την πανηγυρικων θ.λειτουργίαν.
    10 Σεπτεμβρίου ε.ε. θα τελεσουμε την θεία λειτουργία εις τον ι.ν.Παμμεγίστων Ταξιαρχών Φούρνων.
    11 Σεπτεμβρίου ε.ε. όρθρος και θεια λειτουργία εις τον ιερον Ναόν Μεταμορφώσεως του Κυρίου Κρανιδίου.
    14 Σεπτεμβρίου ε.ε. όρθρος και πανηγυρικη θεια λειτουργία με τελεση αγιασμου ενδιάμεσα επι τη εορτη της Υψωσεως του τιμιου Σταυρού στις 7 π.μ. ώρα ενάρξεως.
    15 Σεπτεμβρίου ε.ε. θα συμμετασχουμε εις την εορτη του πατρός Γκικα Παπαδημητρίου εις τον ι.Ν.Εισοδίων της Θεοτόκου επι τη μνήμη του αγιου Νικήτα του μεγαλομάρτυρος.
    συν Θεώ,
    +π.Ιερόθεος