Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΗΡΥΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ

ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017







Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου ε.ε., Υπαπαντή του Κυρίου  όρθρος και θεία Λειτουργία ιερουργούντος του ΜητροπολίτουΥδρας κ.Εφραίμ στον ιερο Ναό της Υπαπαντης του Κυρίου Ύδρας, τη ευγενει προσκλησει του πατρός Θεοδώρου Θεοδοσίου, Αρχιερατικου Επιτρόπου Υδρας.

Κυριακή  5 Φέβρουαρίου ε.ε. , Κυριακή του Τελώνου , θα λειτουργησουμε εις Φούρνους ωρας εναρξεως 7.30 π.μ..

Κυριακή 12 Φεβουαρίου ε.ε., Κυριακή του Ασωτου, θα λειτουργησουμε εις τους Ταξιαρχας Φούρνων ώρα εναρξεως 7.30. π.μ..

Σαββάτο 18 Φεβρουαρίου ε.ε., Ψυχοσάββατον, θα λειτουργησουμε εις τον ι.Ναόν Παμμεγίστων Ταξιαρχών Φούρνων, ώρα εναρξεως όρθρου 7.30 π.μ..

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ε.ε., θα λειτουργήσουμε εις Ι.Ν.Αγίου Αντωνίου Σπετσών.

Σαββάτο 25 Φεβρουαρίου ε.ε., θα λειτουργησουμε εις Ι.Ν.Ταξιαρχών Φούρνων.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου ε.ε., θα λειτουργησουμε ή θα συμπροσευχηθουμε εις εορτάζουσαν ι.Μονήν Αγίας Φωτεινής Ναυπλίας.

ασφαλής και αναγκαία συνθήκη, πρώτα ο Θεός, αν ζωμεν!
+π.Ιερόθεος
εφημεριος-Ιεροκήρυξ (της ι.Μ.Υδρας και του) ι.Μητρ. Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ κήρυγμα 11ο Ιερά Μονή Κοιλάδος


ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ κηρυγμα 10ο Ιερα Μονή Κοιλάδος


Προσωπικά 4 ανημερα του Αγιου Αντωνίου 2017


ιερος Χρυσόστομος και συνοδικο σύστημα, επι της ζωης του



Δύο φορές συνεκλήθη Σύνοδος 
κατα του ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και μεγα αγιου Ιωάννου,
 δύο φορές και τον καταδίκασε 
στη ληστρική συνοδο της Δρυός 
υπο Αλεξανδρείας Θεοφίλου 
και μια μετα την πρώτη επάνοδο απο την εξορια...
μόλις το διάβασα στον π.Γεώργιο Φλωρόφσκυ...
δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου, 
δύο φορές η σύνοδος 
κατα του αγίου μας Ιωαννου. 
Βοηθεια να εχουμε τον αγιο μας
 που εορτάζουμε την ανακομιδή των ιερων του Λειψάνων.


(νοηματική αναφορά απο το τον πατερα Γεώργιο στο παρόν έργογράφημα του: Γεωργίου Φλωρόφσκυ, Επιτίμου Καθηγητού της Ιστορίας της Ανατολικής Εκκλησίας του Πανεπιστημίου του Harvard, ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, Μετάφραση Παναγιώτου Κ. Πάλλη, εκδόσεις Π.Πουρναρά, Θεσσαλονίκη 1991,σ. 384)




δεν το χωρεί ανθρώπου νους ότι ειχε αυτον τον πολίτιμο ιεραρχή και όσιο, αγωνιστη κοινωνικης διαθεσεως και κηρυκα της πίστεως, ασκητη του κόσμου και θερμό προστατη των πενητων και πόσα άλλα χαρίσματα έχοντα και απλα επισκοπεσευσε 9 χρονια και εσταλη δυο φορές εξορία για να χαρεί ο θρόνος, η άνεση της σαρκός γιατί το "θέλημα του ανδρός" αγίου Ιωάννου αλλοίωνε τα ειωθότα...αν ηταν σημερα αναμεσα μας? αυτη η εκκλησια μας δεν θα του άρεσαι γιατί ενα λόγο θα σας πω...πηγα σε μια κηδεία και είδα εναν παππου 80 ετων περίπου να παίρνει χρήματα κανοντας τον νεωκορο και ειχε 4 καντηλια και αν αναημ\μενα...τα χρηματα τα πηρε...και κανει και τον δυνατο λύτη ανθρωπίνης καταστάσεως...νμομίζει ο ανθρωπος αυτός και [ολλλες φορές ολοι μας ότι είμεθα απαραίτητοι...μα αυτός ειναι κλέφτης...ξεκαθαρα...και εκμεταλλευτης της θεσεως του προς πορισμόν και φοβούνται φυσικα φοβούνται οι ανθρωποι...τι φοβούνται? οτι δεν φοβήθηκε ο Ιωάννης, τις απειλές του παλατίου, την έχθρε της δεσποτοπαπαδικης καμαρίλας, την αντιεκκλησιαστικη πολιτική της εποχής και δεν φοβήθηκε άλλους παρα τους συνεπισκόπους του...αλλά δεν είπε να φύγετε απο την Εκκλησία...μεινετε και αγωνισθήτε, μείνετε και ξανακτίσθε στο γερό θεμέλιο της πίστεως στον Θεάνθρωπο Χριστό μας!μην αποογοητευόμεθα πάντα θα υπάρχουν Ιούδες, αλλά υπάρχει και νΠΑύλος και Πέτρος και Λευί και Ματθίας αλλά και ΙΩΑΝΝΗΣ ο μεγας, ο Χρυσορρόας και Χρυσολόγος και ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ετσι τον καταγραφει η εκκλησιαστικη μας Ιστορία. ειναι δε και προστατης της παιδείας μας, μια παιδείας ορθοδοξου και ελληνικης κάποτε, το πρώτο σίγουρα ελλείπει, ευχομαι να μην ελλείπει και το δεύτερο!Θεέ μου φύλαγε την βροτεία ακαταστασία μας και αναμόρφωσε την!σε ικετεύουμε!

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ο Σιατίστης αφύπνισε την Ερμιονίδα




  ίσως είναι απο τους ελαχίστους ο Σεβασμιώτατος άγιος Σιατίστης κ.κ.Παύλος, που δεν θυμίζει Δεσπότη, δηλαδή ηγεμόνα, άνθρωπον που επιβάλλεται` όχι, για ό,τι είναι, αλλά για αυτό που θέλει να φαίνεται!


εμείς εχθές στα πλαίσια της ΣΧ.ΓΟ.ΕΡ. στις 22 Ιανουαρίου 2017 ζήσαμε μιά μοναδική εμπειρία! έναν άνθρωπο του Θεού να γίνεται δικός μας άνθρωπος, να γίνεται διδάσκαλος μας και "μαθητής" μας, δηλαδή μας εδίδασκε θαυμάσια, αλλά και μοναδικά.
 πως "μαθήτευε" όμως σε εμάς? άκουγε με προσοχή τα ερωτήματα όλων ανεξαιρέτως και τελικά ήταν όρθιος από τις 6 το απόγευμα μεχρι τις 9 μ.μ. σχεδόν.
  ποιός αντέχει να ακούει σήμερα??? ... αφού δε τελείωσε την ομιλία του, έμεινε να κάνει "πηγαδάκι" με έναν θεολογο, μιά παιδαγωγό - δασκάλα προσχολικης αγωγής, έναν μάγειρα κ.α. που ήκουον μετα περισσής προσμονής και πλησμονής.
 μα και τα ερωτήματα έπεφταν βροχή γιατί ήταν ανοιχτός σε ερωτήματα, μαζί ήταν και μερικοί νέοι λυκείου, που ίσως και μόνο το ότι ήκουε όρθιος με προσοχή και χωρίς να κάθεται για να δημιουργείται ένα κλίμα χαλαρότητος, έκανε μάθημα, έκανε τον ιερό ναό τάξη και εμείς εγίναμε μαθητές του! πλέον θα μαθητεύουμε στις ομιλίες του όλες μέσω youtube@!!!!!!!!!!!!




όσα ηκούσθησαν και θα ανέβουν απο το intv.gr, απο τον κ.Γ.Αρβανίτη που τον ευχαριστούμε και εδώ, ήσαν σημαντικά γιατί ίσως όλα μαζί δεν είχαν ακουσθεί μαζί...αποσπασματικά μετά την έλευση του Μητροπολίτου μας κυρίου μας και πατρός μας Εφραίμ άφησε να ακούγονται ελευθέρως και τα λέει και ο ίδιος. 


μα ο Σεβασμιώτατος πατήρ Παύλος, ο άγγελος της Εκκλησιας της Σιατίστης και του Σισανίου, ήταν ένας χείμμαρος που ξεδίψασε, ήταν κρυστάλλινος ο λόγος του, μοναδικός και σύγχρονος, και προβληματισμός εγεννάτο σε εκείνον τον ακροατή που ήλθε για να μάθει. Όποιος ήλθε ξέροντας τα όλα, ίσως έφυγε στενοχωρημένος, αλλά καλύτερα να ξυπνήσεις στενοχωρημένος παρά να μην ξυπνήσεις ποτέ! όποιος έχασε την ελπίδα ότι υπάρχει αύριο... από το στόμα του Σεβασμιωτάτου πατρός Παύλου, του αγίου Σιατίστης, δεν ακούστηκε λόγος άπελπις αλλά στηρικτικός και βαθύτατα ελεύθερα ευαγγελικός και όχι καταγγελτικά εισαγγελικός! 


δεν έχω λόγια...αλλά θα το ξαναπώ κακό λόγο δεν είπε ποτέ -εχθές και ουτε λέγει- για τα παιδιά μας...οι γονείς και οι μεγαλύτεροι τα ακούσαμε λιγάκι αλλά και λίγα μας είπε τελικά! 


Σεβασμιώτατε, πατερ και δεσποτα μας,

ένα ευχαριστώ και από εδώ είναι λίγο...ευχαριστώ εκ προσώπου όλων των χριστιανών και μη, που ήρθαμε και σας ακούσαμε!Σας αναμένουμε πάλι και πάλι, με την σύμφωνη γνώμη του Επισκόπου μας! Δόξα τω Θεώ, για τα όμορφα που ακούσαμε μέχρι τώρα στη ΣΧ.ΓΟ.ΕΡ..

ευχαριστίες και στον Επίσκοπο μας που δέχθηκε το αίτημα των κληρικών των υπευθύνων και ευλόγησε την προσπάθεια αυτή και τους αδελφους μας που προσήλθαν να ακουσουν και να μαθουν!


+ π.Ιερόθεος, 


εφημ.-Ιεροκήρυξ της Ι.Μ.Υδρας

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΑΛΛΑΓΗ

ΑΠΑΛΛΑΓΗ

Ανευ ουσιώδους λόγου,
Παρών υφίστατο ο Ιερεύς,
Αγνώμων ούσα μανταμ ενθάδε,
Λασίξ
υπάρχει, δια την καρδίαν,
Λογοπρεπώς και λογικώς-ορθολογικώς`
Αρθρώσας λόγον δαιδαλώδη δε συνάμα,
Ηγεμονεύων, ηγουμενεύων και Ηγούμενος πάνυ.

24 Απριλίου 2014

τω πατρί Ακινδύνω Δαρδανώ, τω ημετέρω αδελφώ και αγίω Γ.Α.Ε.ι.μ.Υδρας

+π.Ιερόθεος

ιερουργία του θείου Λόγου νο 20 Κυριακή ΙΒ Λουκά



εις τον ιερόν Ναόν Παμμεγίστων Ταξιαρχών φούρνων ερμιονίδος
Κυριακή ΙΒ Λουκά συλλειτουργησαμε με τον διακονο της ι.μητροπόλεως που τώρα ακομη διακονούμε, π.Ιωάννη, τον μελλοντικο ιερέα των Φούρνων  και του ευχόμεθα καλη διακονια!αφου μετα την χειροτονια του ηταν η δευτερη συλλειτουργια του μαζι μας.
Αξιος της επουρανίου Βασιλείας και της επιγείου ιερωσύνης πατερ μου!
μετα πολλής της εν Χριστω εναπομεινάσης αγαπης μου,
+π.Ιερόθεος
τ.εφημ.-Ιεροκήρυξ της ι.Μ.Υδρας και νύν εφημ.τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

τρίτη συνάντηση Σχολής Γονέων Ερμιονίδος 22 Ιανουαρίου 2017





ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, ταπεινός διάκονος του Θείου Λόγου και έμπειρος πνευματικός Πατέρας με την ευλογία του Μητρ.Υδρας κ.κ. Εφραίμ, θα παραστεί στα πλαίσια της ΣΧ.ΓΟ.ΕΡ. και θα ομιλήσει περι Συζυγίας, "Γάμος: συνοδοιπορία ζωής" στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Κρανιδίου στον Τίμιο Πρόδρομο,την Κυριακή 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, στις 17.30 μ.μ., όλοι οι ασκούντες γονεϊκό ρόλο είναι κεκλειμένοι, και ιδιατέρως οι νέοι μπαμπάδες και μαμάδες!Σας περιμένουμε όλους!



σημ.: το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017 θα ιερουργήσει εις τον ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Κρανιδίου, στον Τίμιο Πρόδρομο όπου και θα κηρύξει τον θείον Λόγον στους πιστούς.




Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ο Σεβασμιώτατος Σιατίστης κ.κ. Παύλος πλησίον μας...παρακαλώ ας έρθουμε στις 22 Ιανουαρίου να τον ακούσουμε






ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος, ταπεινός διάκονος του Θείου Λόγου και έμπειρος πνευματικός Πατέρας με την ευλογία του Μητρ.Υδρας κ.κ. Εφραίμ, θα παραστεί στα πλαίσια της ΣΧ.ΓΟ.ΕΡ. και θα ομιλήσει περι Συζυγίας, "Γάμος: συνοδοιπορία ζωής" στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Κρανιδίου στον Τίμιο Πρόδρομο,την Κυριακή 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, στις 17.30 μ.μ., όλοι οι ασκούντες γονεϊκό ρόλο είναι κεκλειμένοι, και ιδιατέρως οι νέοι μπαμπάδες και μαμάδες!Σας περιμένουμε όλους!

σημ.: το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017 θα ιερουργήσει εις τον ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν του Κρανιδίου, στον Τίμιο Πρόδρομο όπου και θα κηρύξει τον θείον Λόγον στους πιστούς.


Ιερουργία του θείου Λόγου νο 18 Ύδρα


Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

κοπή αγιο Βασιλόπιττας εις Φούρνους 2017


Θεοφάνεια 2017 Φούρνοι Αργολίδος


τιμη ενός λευίτου 2017...πεντηντα και πλέον ετη μετα απο την χειροτονια του


Σύναξη της Θεοτόκου στην Κοιλάδα 2016


Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

τρίτη ενοριακή εκδρομή Φούρνων



τρίτη ενοριακή εκδρομή Φούρνων.

πρώτα ο Θεός και με την ευλογία των αγιων Αγγέλων, 
θα εκδράμουμε εις Αθήνας,
 την 11η Φεβρουαρίου 
και θα επισκεφθούμε 

1. την ι.Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και οσίου ΕΦΡΑΙΜ της Νέας Μάκρης, 

2.εν συνεχεία τον ι.Προσκηνυματικό Ναό του αγίου Νεκταρίου που κατοικεί ο Γερων Νεκταριος ο Βιτάλης 

3. και ύστερα θα κανουμε παράκληση της Παναγίας μας στον ι.Ναό του αγίου Ανδρέου Λαυρίου,
 που θα μας υποδεχθεί 
ο προϊστάμενος του Ναού π.Κωνσταντίνος 
(εκτός απροόπτου, 
παρουσία ευχετική
 του αγιου Πρωτοσυγκέλλου 
της ι.Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής 
π.Ιεροθέου του εκ Σπετσών) 
και επιστροφή εις τα ίδια.

αναχώρησις 7 το πρωί απο την άνω Πλατεία Κρανιδίου και επιστροφή εις αυτήν.

7,10 π.μ. στάση στο Πηγαδάκι των Φούρνων (στάση του ΚΤΕΛ Αργολίδος στο Παρκάκι)

εισητήριο 20 ευρώ(τούτη τη φορά όποιος δεν καταβά;λει τα χρήματα δεν θα εχει θέση)
καλή εκδρομή χάριτι Χριστού και ευχές Νεκταρίου του Μάκαρος και Εφραίμ του οσίου!

+π.Ιερόθεος,