Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Πεντηκοστή

Πεντηκοστή!

η αγια και τελευταια εορτή, η αγια Πεντηκοστή!η μερα που μας πλημμυρίζει το Πανάγιο Πνεύμα, μας κανει όσους ειμαστε βαπτισμένα μέλη της αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας να μετεχουμε στην χαρά του Ουρανού για την σωτηρία του ανθρώπου εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών και πλεον να εχουμε το Πνεύμα ως Παράκλητο στην Εκκλησία!

 Η σύναξις των πιστών εχει συγκροτητή και επιρεαστή που ειναι το Πανάγιο Πνεύμα, το της αληθείας Πνεύμα και το της υιοθεσίας εν Χριστώ χάρισμα να ζεί και να ενυπάρχει στην αγία μας Εκκλησία.
μοναδική εμπειρία το Πνεύμα το άγιο στις καρδιές των αγίων του Θεού. εκεί εις τους αγίους μας ζει και επαναπαύεται!

οι αγιοι είναι οι καρποί του αγίου Πνεύματος, τον σπορο τον σπέρνει ο Χριστός εις τις καρδιές μας δια των Αποστόλων Του, ο Λόγος του Θεού δια των κληρικών της, που είναι (ή καλύτερα πρεπει να ειναι) πνευματέμφοροι! και ο σπόρος του Θεού θερίζεται εν τη εκκλησία αλλά καρπίζει εν αγίω Πνεύματι. Εκείνο μας φωτίζει, μας γεμίζει δύναμη του Θεού Πατρός διά Κυρίου Ιησού εν Αγίω Πνεύματι!

μυστήριο αφραστο και ακατανόητο αν δεν εχεις τις προϋποθέσεις της αγιότητος να κατανοήσεις και να βιώσεις την σωτηρία εντός του μυστηρίου της Βασιλείας του Θεού που σαρκώνει και ζωντανεύει η αγία Εκκλησία στην ανθρωπινη δράση και ιστορία!

π.Ιερόθεος, ενας "ακληρος" κληρικός!