Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

βαπτισεως αυτοβιογραφικα...με αφορμη του Ιωαννου του τρίτου την βαπτιση



οταν βαπτίζουμε τα παιδιά μας δεν το κανουμε επιβάλλοντας την πίστη μας αλλά το κανουμε απο αγαπη στην πιστη μας και επειδη θελουμε τα παιδια μας να ανδρωθουν με αυτή την πίστη και με αυτά τα φρονήματα!~
οταν δε τα παιδια μας ειναι και οικεια πρόσωπα η χαρα ίσως ειναι και μεγαλύτερη!
σε λιγες μερες στο ναο που βαπτίσθηκε υπο του παππού μας ο πατηρ ημων Ιωάννης, στον τίμιο Πρόδρομο του Κρανιδίου. στον ίδιο ναό εβάπτισαν εμενα το 1984, υπο των χειρων του μακαριστου προκατοχου μας ως ιερεως π.Σταύρου Μπάζου, μετά ταύτα εβάπτισα το 2015 τον ανιψιο μου Ιωάννη -του αδελφού μου Σταματίου- στον ως άνω ιερό Ναό και μετα ταύτα το 2016 εβάπτισα την Νεφέλη μας ανιψια μας εκ της αδελφής μας -Θεοδώρας. 
τώρα έρχεται η σειρά μας να βαπτίσουμε τον τελευταίο ανιψιό μας τον μέλλοντα Ιωάννη της αδελφής μας στον ως άνω ναό μας!
αρα ο Πρόδρομος εκτός και ναός εις τον οποίον απο διακονος ειμεθα διορισμένος θα είναι και ο ναός στον οποίον εβαπτίσαμε ως κληρικος τα ανίψια μας!
ειναι ο οικογενειακος μας ναός η ενορία μας!~
που πλεον δεν μας βλέπει συχνά αλλά δεν παύει να ειναι ο Πρόδρομος μας η καταφυγη μας και διότι εις την οικογενεια θα έχουμε τρεις βαπτισμένους με το ονομα Ιωάννης εις αυτό το ιερο της ορθοδοξιας μας τέμενος του Αγίου μας~!
δοξα τω Θεω και τιμή στον αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο~!


αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Λουμουσιώτης,
Ιεροκήρυξ της ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας.
16η Φεβρουαρίου 2019
(η ημερομηνία ειναι της βαπτίσεως του μικρου μας,
του Ιωάννου του Τρίτου)

μονον εναν ανιψιο τον Παναγιώτη μας εβαπτισαμε αλλού εις έτερον ναο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: