Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

λειτουργικο προγραμμα για τον Απρίλιο του 2013



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ
Ι.Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ
Μην  Απρίλιος:
2α Απριλίου  Μέγα Απόδειπνον στις 6.00 μ.μ.
3η Απριλίου  το μυστήριον της Εξομολογήσεως στις 10 το πρωί με την ευλογία του Επισκόπου μας και το εσπέρας στις 6 μ.μ. βραδυνά Προηγιασμένα Δώρα.
4η Απριλίου  Μεγα Απόδειπνον στις 6.00 μ.μ.
5η Απριλίου  στις 7-9.30 π.μ. πρωινά Προηγιασμένα Δώρα και το εσπέρας στις 7.30 θα τελεσθεί η ακολουθία των Γ΄Χαιρετισμών.
6η Απριλίου  θ.Λειτουργία εις τον Νεκροταφειακόν Ναόν του Αγίου Ιωάννου Πορτοχελίου και στις 12 το μεσημέρι θα φέρετε παρακαλώ πολύ λουλούδια στο ναό για να μοιρασθούν σε Σας την επιούσα εορτή της Σταυροπροσκηνύσεως.
7η Απρλίου της ΣTAYΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ θεία λειτουργία και διαμοιρασμός λουλουδιών του Σταυρού
7η Απριλίου το Εσπέρας στις 6.00 μ.μ. Κατανυκτικός Εσπερινός εις το Κρανίδι (στην Επάνω Παναγία στο Φανάρι) υπο του ΣΕΒ.Μητροπολίτου μας κυρίου ΕΦΡΑΙΜ με πνευματική ομιλία υπο του επισκόπου μας
11η Απριλίου  6.00 μ.μ. Βραδυνά Προηγιασμένα Δώρα
12η Απριλίου  7.30 μ.μ. Δ΄ Χαιρετισμοί.
13η Απριλίου  θ.λ. για τους εξι μήνες του μακαριστού π.Ευαγγέλου.
14η Απριλίου  ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ θ.Λειτουργία και το εσπέρας στις 6.00 στον Μητροπολιτικό Ναό τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου υπο του εφημερίου Σας-όλοι ευπρόσδεκτοι!
17η Απριλίου ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΝΩΝ θα ψαλλει στις 5.00 μ.μ.(και διαρκει πανω από 2 ωρες, να έρθετε όσες κυρίες θέλετε να δ ι α β α σ ο υ μ ε από μια ωδή ο καθένας)
18η Απριλίου Προηγιασμένα Δώρα 7-9.30 π.μ και 10.30 εξομολόγηση υπο του πατρός Γκίκα, του εντεταλμένου πνευματικού υπο της ιεράς Μητροπόλεως.
19η Απριλίου ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ  7.30  μ.μ.
20η Απριλίου θ.λειτουργία.
21η Απριλίου ΟΣ. ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ θ.Λειτουργία και κατανυκτικός εσπερινός ματε θείου κηρυγματος υπο του πατρός Ιεροθέου εις Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμιόνης-σας αναμένουμε.
27η Απριλίου θ.Λειτουργία του Σαββάτου του Λαζάρου.
28η Απριλίου θ.Λειτουργία της Κυριακής των ΒΑΪΩΝ και το εσπέρας στις 7.30 Ακολουθία του Νυμφίου.

  Αν δεν λαχταράμε να κοινωνούμε τότε είμαστε νεκροί για τον Χριστό και ζούμε σαν «βουτυρωμένα και παχυνόμενα ζώα» και μπορεί να απογαλακτιστούμε από το γάλα το άδολο της αμωμήτου μας πίστεως!
  Ας ετοιμάσουμε τους εαυτούς μας με το λάδι της μετανοίας που κάνει την «σαλάτα»(το ανακατεμα που νοιώθουμε ως ανθρωποι δομημένη σκέψη και τακτοποιημένη πνευματική ζωή) της ψυχής μας νεα κατάσταση αφθαρτισμένη με την αλατοπιπεριέρα της πνευματικης ομορφιάς που γαληνεύει τις υπάρξεις μας!
  Παρακαλώ όλους να βρείτυε πνευματικό και να εξομολογείσθε κάθε δίμηνο το λιγότερο! Κάθε δίμηνο πλεον θα έρχεται ο νέος πνευματικός μας να εξομολογεί όσους τον επιλέξουν ως πνευματικό πατέρα, συναντιλήπτορα και αδελφό.
Σας ευχαριστω εκ καρδίας, καλό υπόλοιπο μεγάλης Τεσσαρακοστής,
+π. Ιερόθεος

Δεν υπάρχουν σχόλια: