Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

φθανει η μεσότης των αγίων ημέρων της Αγίας Τεσσαρακοστής

πλησιάζει η εβδομάδα της μεσονηστισίμου περιόδου, η μεσότης των ημέρων της περιόδου της νηστείας της μεγάλης Τεσσαρακοστής και η αγια του Χριστου Εκκλησία μας θυμίζει ότι τίποτα δεν γινεται μάταια, όλα προσβλέπουν στον τίμιο Σταυρό και νοηματοδοτούνται απο το Παναγιο Ξύλο του αλλα και ιδιαιτέρως απο τον εν αυτώ παγέντα και προσηλούμενον Ιησού Χριστό.
  Εκείνος ειναι ο στόχος του αγώνα του πνευματικού που κάνουμε, Εκείνος μπορεί να δώσει νόημα στην νηστεία μας, στον αγώνα μας και στο στάδιο το οποίο διανύουμε, μπορεί να κανει σημαντικό εκείνον τον τρόπο μας τον ασήμαντο, ο Χριστός μας ειναι ο στόχος μας, όχι αν του μοιάσουμε αλλά να μετέχουμε σε Εκείνον, να γίνουμε ενα με Αυτόν στην προσευχή και δέηση και στην αμεσότητα της θείας κοινωνίας στα προηγιασμένα δώρα, εκει στα προηγιασμένα φαίνεται οτι γρήγορα γρήγορα ο νηστευτής κοινωνεί τον Χριστό, δεν θέλει να τον στερηθεί, δεν θέλει να τον κανει να αργήσει να κατοικήσει εντός του αγωνιστή χριστιανού!
  στα προηγιασμένα δεν προσευχόμαστε απλά και δεν προσερχόμαστε αν ειναι να μείνουμε αμέτοχοι των ιερών μυστηρίων(του Κυριακού Σώματος και Αίματος), όλα συντήνουν και τρέχουν ολοταχώς στην κοινωνία Θεού και Ανθρώπου στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού και δια του θείου του Προσώπου!
  λαχταράμε νήστεις και κακουχούμενοι, εθελόθυτα και εκούσια να γευθούμε σώματος και αίματος Κυρίου, του χρηστού και αγαπητού σε εμάς Ερασμίου Ιησού!
  μας κάνει εντονοτέρα την αναγκη της κοινωνίας μας με τον Χριστό μας, η αγια των νηστειων εποχή, και ο Σταυρός μας δείχνει την χαρά του μαρτυρίου μας με στόχο την απόλαυση του Κυριακού Δείπνου, που πολλοί είναι κλητοί και ολίγοι οι εκλεκτοί που θα το απολαύσουν και το απολαμβάνουν!
  Εκείνη την χαρά του παραδείσου και του αιώνιου σαββατικού δείπνου του μεγάλου Δειπνοκλήτορος Τριαδικού Θεού μας την γευόμαστε στην ομορφη ατμόσφαιρα και ευκατάνυκτη στάση των Προηγιασμένων Δώρων, μετέχουμε του Κυρίου και γευμόμαστε προ-αναστάσιμα την χαρα της Αναστάσεως του Κυρίου μας που γίνεται και για εμας μια πρόκληση-πρόσκληση!
  καλή Ανάσταση αδέλφοί μου!

modern father
υ.γ.: σήμερα κλείνω 8 χρόνια στο τίμιο ράσο του ορθοδόξου κληρικού, 19 Μαρτίου 2006 έγινα διάκονος του Ιησού Χριστού υπο του Σεβασμιωτάτου πατρός μου Εφραίμ, μητροπολίτου Υδρας! εύχεσθε για την ευτέλεια μου!Δοξά τω Θεώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεκαετία μνήμης Ιεροθέου Αρχιερέως

Δέκα μετά την προς Κύριον εκδημίαν του Μακαρίου και Πολυαγαπημένου Πατρός και Αοιδήμου Ποιμενάρχου κάποτε Μητροπολίτου Υδρας κυρού Ιεροθέο...