Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδος του Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελίου 2014


Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδος του  Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτο Χελίου 2014:

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014, της Βαϊφόρου. Όρθρος 7 π.μ. και πανηγυρική θεία Λειτουργία 8.30 π.μ., μετα το πέρας της θ.Λειτουργίας ευλόγησις Βαϊων και διαμοιρασμός αυτών προς ευλογίαν των πιστών.
 Το Εσπέρας Κυριακής της Βαϊφόρου ε.ε., 7.30 μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου-όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας.

Μεγάλη Δευτέρα, 14 Απριλίου ε.ε., 7 π.μ. ώρες και προηγιασμένα Δώρα
                                            7.30 μ.μ. Ακολ. Νυμφίου – όρθρος Μ.Τρίτης.

Μεγάλη Τρίτη, 15 Απριλίου ε.ε., δεν θα τελεσθούν Προηγιασμένα Δώρα στον ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Πορτο Χελίου, θα τελέσουμε(ο εφημέριος) τα Προηγιασμένα Δώρα σε Ι.Ν. της Μητροπόλεως μας ως η ανάγκη η ενεστώσα το επιβάλλει!
                                       7.30 μ.μ. Ακολ. Νυμφίου – όρθρος Μ.Τετάρτης.

Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου ε.ε., 7 π.μ. ώρες και προηγιασμένα Δώρα(όσοι θέλετε να κοινωνήσουμε ασθενείς παρακαλώ να μας ειδοποιήσετε, αυτή τη μέρα θα γίνει η έξοδος του Κυριακού Σώματος και Αίματος για τους ασθενείς, εκτός ιδιατέρας ανάγκης).
                                               5.30 μ.μ. το Μυστήριον του Αγίου Ελαίου.
                                        7.30 μ.μ. Ακολ. Νυμφίου – όρθρος Μ.Πέμπτης.

Μεγάλη Πέμπτη, 17 Απριλίου ε.ε., 8 π.μ. Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου.
                                        7.30 μ.μ. Ακολ.Αγίων Παθών – όρθρος Μ.Παρασκευής – 12 Ευαγγέλια. (Μετά το πέρας της ιεράς Ακολουθίας στολίζεται ο Επιτάφιος υφ’όλων των ενοριτών με αγάπη και συνεργασία!)

Μεγάλη Παρασκευή, 18 Απριλίου ε.ε., ΄8.30 π.μ. Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες της Μ.Παρασκευής και εν συνεχεία (γύρω στις 10.30 π.μ.)  η ακολουθία του Εσπερινού και της ιεράς Αποκαθηλώσεως.
                                          7.30 μ.μ. ακολουθία όρθρου Μεγάλου Σαββάτου- και τα ιερά Εγκώμια του Επιταφίου του Κυρίου μας, έξοδος Επιταφίου περι της 10.00 μ.μ. και επιστροφή της ιεράς Πομπής εις τον Ναόν αφού περιφερθεί εντός της Πόλεως προς ευλογίαν Αυτής.

Μέγα Σάββατο, 19 Απριλίου ε.ε. 8.30 π.μ. τέλεσις της θείας Λειτουργίας ενώπιον του λαού επι του ιερού Επιταφίου του Κυρίου μας.
                                         9.30 μ.μ. θα τελέσουμε την Ακολουθία της Αναστάσεως στο χωρίον Τραχεία - Ναυπλίου, της ι.Μητροπόλεως Ύδρας, κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.
              
                                           11.00 μ.μ. κωδωνοκρουσία Αναστάσεως και τέλεσις ιεράς ακολουθίας προ της Τελετής της Αναστάσεως του Χριστού μας και ανάγνωσις ιεράς Εγκυκλιου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.
                                        12.00 μ.μ. Τελετη Αναστάσεως επι της Εξέδρας και Κανών Αναστάσιμος εντός του Ι.Ναού και εν συνεχεία η θεία Λειτουργία της Αναστάσεως του Χριστού(εδώ κατ’εξοχήν ζούμε το μυστήριο της Εκκλησίας μας, αν νοιώθει εσωτερικά πλούσιος και ειρηνευμένος ο άνθρωπος που παρίσταται στην Ανάσταση έξω από τον ιερό Ναό, τότε μοναδικά και ελεύθερα νοιώθει πλουσιότατος και ειρηνικότατος όποιος εκείνο το βράδυ παραμείνει στην χαρά της Αναστάσεως-στην θεία Λειτουργία- έως τέλους και κοινωνήσει του Κυριακού Σώματος και Αίματος.) Χριστός Ανέστη, Χαρά μου (όσιος Σεραφείμ του Σαρώφ)…μείνετε έως τέλους να ζήσετε το τέλειον της Αγάπης του Αναστάντος Χριστού μας.)

Κυριακή του Πάσχα, 20 Απριλίου ε.ε., ο Εσπερινός της Αγάπης θα τελεσθεί στις 6.00 μ.μ..

  Με αγάπη Αναστάντος Χριστού,
Ο πατέρας ο πνευματικός της Ενορίας Σας,
+π.ΙερόθεοςΔεν υπάρχουν σχόλια: