Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Σαρκώσεως συνέπειες...

ποσο απογοητευομαι οταν νομιζουν πως οταν μιλω...μιλαει ολόκληρη η Εκκλησία...η εδρα της Εκκλησιας δεν ειναι επιγεια ειναι στο συμβουλιο της Αγίας Τριάδος, οι επίγειες εδρες ειναι συχνά μέσα εις τους πλανώντες και πλανομένους πολλές φορές!
μιλάμε ελεύθερα και καρδιακά μας πετροβολούν πρώτοι οι αδελφοί μας χριστιανοί, μιλάμε συγκρατημένα και με προσοχή μας πετροβολούν οι προοδευτικοί και επιστημονίζοντες, δεν μιλάμε; δεν έχετε να πείτε κάτι, μιλάμε; πολλά λέτε!
αγαπητοί μου αφήστε μας να εκφρασθούμε, εχουμε την ευθυνη όσων λέμε, αλλα υπαρχουν φωνές σαν του πατρός Παύλου του Ιωάννου, σεβ.μητρ.Σισανίου και Σιατίστης, που ειναι σαν "δρόσος Αερμών η καταβαίνουσα επι τα όρει Σιών", φωνη γεμάτη Ελπίδα και Αισιοδοξία με στόχο οτι πει να το πει για την ΑΓΑΠΗ του Χριστού μας!
στην εκκλησια δεν μαζευόμαστε επειδή αγιάσαμε αλλά επειδή θέλουμε να αγιάσουμε, "εξαγιαζόμενοι τον καιρόν", καθότι ειναι δυσκολες και απανθρωπες οι επερχόμενες στιγμές, "ότι αι ημέραι πονηραί εισί".
ο Σαρκωμένος Λόγος
 αυτη την βρώμικη και ξεπεσμένη ανθρωπότητα αποφάσισε να πάρει επάνω του, να σαρκωθεί για να φωτίσει το σκότος το ανθρώπινο, να εξαγιάσει το πονεμενο ανθρωπινο πρόσωπο και να κανει τον άνθρωπο κατα χάρη Θεό, δεν ήρθα για να μας δείξει ότι ηταν ανώτερος και παραπάνω απο εμάς, αλλά ήρθε απλά και ανθρώπινα! ετσι απλά και ανθρώπινα να φερόμαστε στους αδελφούς μας σε όλους...χωρίς ταμπέλες και απορρίψεις!
ο Θεός θα μπορούσε να απορρίψει αλλά δεν απέρριψε, πήρε την πόρνη και ειπε οτι θα θυμούνται το μύρο σου παντού, πήρε τον τελώνη τον αρχικλέφταρο και τον εκανε μαθητη του και ευαγγελιστή, πήρε τον αψή και προπέτη μαθητη,τον πρώην διώκτη τον εκανε να διδάσκει εις τα εθνη το σωτηριο μηνυμα του, πηρε φαρισαιους κοντά του, πηρε αμαρτάνοντας εν οδω και κατα μόνας, πηρε υποκριτες...αλλά όλους τους εδωσε μετάνοια!αυτο μας λείπει αυτό του ζητούμε χάρισαι μας "μετάνοιαν ολόκληρον", και Εκείνος όταν το αίτημα ειναι καρδιακό θα μας το δώσει~!
αδέλφια έν-θεα και ά-θεα γιορτάστε ΧΡΙΣΤΟΥ-γεννα...αλλιώς να πάτε αν έχετε κότσια εκεινη τη μέρα για δουλειά(ως δουλεία πνευματική να την δείτε)!
Χρόνια απο εκείνον ευλογημένα!
+π.Ιερόθεος, εφημέριος-Ιεροκήρυξ Ερμιονίδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: