Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Σιμά είναι Σαρακοστή...

πλησιάζει η περίοδος της αγίας Νηστείας, της μεγάλης πνευματικης μας ασκήσεως, εκει που ο καθένας θα αντιμετρηθεί με τον εαυτό του, θα εξαγνισθεί με την νηστεία, θα εξασκηθεί στην υπακοή στο άγιο Ευαγγέλιο, θα μελετησει την αγια Γραφή, θα δωσει εκτου υστερήματος ή περισσεύματος ελεημοσύνη!

η Εκκλησία ειναι η βασιλεία του Θεου στο παρών!στην περιοδο αυτή το κατανοούμε καλύτερα υστερούμενοι της δόξης της κανονικής θειας Λειτουργίας αφού τελείται μόνον Σαββατοκύριακο~!αλλά η Εκκλησία φιλανθρωπευομένη μας δίνει την ευκαιρία να κοινωνούμε σωμα και αιμα Χριστού παρα των Προηγιασμένων δώρων.

δεν μας αφηνει νηστεις πνευματικα, αφού εξουθενώνεται το σώμα και δια αυτού τα πάθη της σαρκός και το τα παθη του πνευματος, μας χορηγεί τον Χριστό και μας καλύπτει την δίψα την πνευματική και την πείνα την ψυχική χορηγώντας τον Χριστό σε εμας!

δεν κανουμε αγωνα για να δούμε τον εαυτο μας εστεφανωμένον με τον στέφανον του αθλητού, αλλά για να γινει η στέψη αυτή ο αγώνας πρέπει να τελειώσει νομίμως εν τη Αναστάσει τότε βρίσκει τον σκοπόν του ο αγων και εμεις την πραγματωση της δικής μας αθλήσεως!

καλόν αγώνα!
καλό στάδιο!
καλή Τεσσαρακοστή στις 13 Μαρτίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: