Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Δεκαετία μνήμης Ιεροθέου Αρχιερέως

Δέκα μετά την προς Κύριον εκδημίαν του Μακαρίου και Πολυαγαπημένου Πατρός και Αοιδήμου Ποιμενάρχου κάποτε Μητροπολίτου Υδρας κυρού Ιεροθέου του Πατρέως κατα κόσμον Σπυρίδωνος Τσαντίλη γόνου των γονέων Αυτού Γεωργίου και Βιολέττας. Προ δεκαετίας ακούσαμε το αγγελικο σάλπισμα ότι αφήνει τα επίγεια και περιπολεύει τα επουράνια. Το γηρασμένο και ταλαιπωρημένο σαρκίο του μετά δύο ημέρας αναπαύεται πλησίον του αγίου μας Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού μέχρι σήμερον ο τάφος του παλλευκος ως ήτο η ψυχή του πλησίον του αγίου βήματος του μεγάλου Ναού του Αγίου μας του οποίοιυ και ήτο ο Κτήτωρ και Οραματιστής.
ο Ιεράρχης του Λόγου του Θεού με συστοίχηση του έργου Του. Λόγοι και Έργα στο πρόσωπο του μακαριστού Ιεροθέου ησαν συνηρμοσμένα με την ιερά πίστη και αγια παράδοση της Εκκλησίας μας!ολόκληρος η Μητροπολις του ήτο ενα πεδίο δόξης και καυχήσεως στο όνομα του Θεού εργάζετο μέχρι τέλους δια την τοπικήν μας Εκκλησίαν!
μας λείπει σήμερα το ασκητικόν ήθος του, μας λείπει η καλογερική του πεισματάρικη διάθεση, μας λείπει το παραδοσιακο ορθόδοξο ήθος, μας λείπει η φωνή και λατρεύουσα καρδιά πλησίον της οποίας και ημείς όλοι κληρικοι και λαϊκοί ενώσαμε τας προσευχάς μας!ο μακαριστός γερων Ιερόθεος ήτο και είναι ένας ταπεινός και αρχοντικός και ευγενής και ακάματος εργάτης της Εκκλησίας μας! και να μην θελαμε να του αναγνωσίσουμε τα έργα Του βοά ενώπιον μας η ευλογημένη παρουσία Του επι 33 και πλέον έτη εις την Μητροπόλιν μας!
αλλά μας έμαθε με την απο 12ης Δεκεμβρίου αναγγελθείσα τότε το 2000 μ.Χ. παραιτήσεως σου!μας έμαθες να αποσυρόμαστε και εμεις όταν δεν θα ημπορούμε να είμαστε ενεργοί εις υπηρεσίαν και διακονίαν του ανθρώπου στο σώμα της Εκκλησίας μας!πολύ σημαντικό και αυτό το τελευταίο μάθημα της επισκοπίας Σου!
αλλα και απο το κρεββάτι του πόνου μας έμαθες υπομονή και δοξασμό στο θέλημα του Θεού~!αλλά και από το κρεββάτι του Πόνου δεν ξεχνούσες την πατρίδα σου και την Εκκλησία μας!
το βιώσαμε αυτό πλησίον Σου στο Νοσοκομείο!
να έχουμε την αδαμάντινον ευχή Σου όλοι οι κληρικοι της Μητροπόλεως Σου και ειδικα ο διαδεχθείς σε Μητρ.Υδρας π.Εφραίμ και τα άλλα πνευματικά παιδια Σου, Μητρ.Ν.Σμυρνης π.Συμεών, Κυθήρων π.Σεραφείμ και Παροναξίας π.Καλλίνικος και όσοι σε αγαπούν και σε θυμούνται προσευχόμενοι ενώπιον του σκηνώματος σου ή και νοερά προς Σένα να πας αυτές τις προσευχές στο θρόνο του Θεού για όλους εμάς τα παιδιά Σου!
με τον σεβασμό και την αγαπη μου προς σε επέλεξα τότε το μοναχικό μου όνομα και μου το έδωσε ο Μητροπολίτης μας κ.Εφραίμ τιμώντας εκτός του κοινού μας Αγίου Ιεροθεου και Σένα Σεπτέ Γέροντα!
ας είναι αιωνία η μνήμη Σου Γέροντα μας!
αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Λουμουσίωτης,
Ιεροκήρυξ της ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: