Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Μάνα μου και Παναγιά

Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα αγαπητοί μου αδελφοί χριστιανοί, απο το ναλες "ε υ χ α ρ ι σ τ ώ" στον ευεργέτη σου. να δείχνεις την ευγνομωσύνη σου και την ευχαριστια σου με λόγια και με έργα σε εκείνον που σε βοήθησε στη δύσκολη στιγμή και σου συμπαραστάθηκε στις δυσκολίες και ήταν μαζί στις χαρές και στα όμορφα τα οποία πέρασες, ω άνθρωπε! 
Δεν υπάρχει χαρά, δεν υπάρχει δυσκολία, δεν υπάρχει ταλαιπωρία, δεν υπάρχει πόνος, δεν υπάρχει πρόβλημα το οποίο να έχουμε και να μην απευθυνόμαστε στην Μητέρα του Θεού.
Στη Μάνα, στα δύσκολα φωνάζουμε Μάνα και Μητέρα όπως φωνάζουμε Π α ν α γ ι ά.
Παναγιά μου, Μητέρα μου, ξέρουμε ότι δεν είναι η μητέρα μας η άμεση αλλα επειδή ειναι μητέρα του Ιησού Χριστου είναι και μητέρα του καθενός απο εμάς. Έρχεται και συνεπικουρεί στα προβλήματα μας. Έρχεται και γίνεται η Ιατρός των πόνων μας. Έρχεται και γίνεται η Παναγιά η "Παρηγορήτρα" που παρηγορεί. Έρχεται και γίνεται η Παναγιά η "Ελευθερώτρια" που ελευθερώνει. Έρχεται και γίνεται η Κυρία η "Οδηγήτρια" που μας οδηγεί στον Ιησού Χριστό. Είναι η μάνα μας η "Ευαγγελίστρια" που της ψάλλαμε αυτούς τους όμορφους ύμνους και τα θαυμάσια και ποιητικά χαίρε! Και είναι και στο κέντρο του Ναού μας απόψε το αντίγραφο της Παναγίας του "Άξιον Εστί", της Παναγιάς του Αγίου Όρου, είναι η ιερά εικόνα που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Όρους, τις Καρυές, στο ιστορικό Πρωτάτο!
  Δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να πούμε για τους ανθρώπους που μας ευεργέτησαν που να μην ταιριάζει σε πολλαπλάσιο βαθμό στην Μητέρα του Χριστού...2,44 sec

Δεν υπάρχουν σχόλια: