Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

αφιερωμένο στο αγαπημένο Πολυτεχνείο 1973

ΠΟΣΑ «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ» ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΥΘΕΙ???
http://www.youtube.com/watch?v=xQilRjOgAFo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Il70RAsZgSY&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=4Uc0a1fJjIc&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=B28Pqv14IAc&feature=related

για όσους λένε το ότι το Πολυτεχνείο μας είναι μύθος…
δεν υπάρχει κανένας αγώνας των ελλήνων κατά των εχθρών που να μην είναι μισητός στους εχθρούς της δημοκρατίας! Μισούν τον λαό μας που ξεσηκώθηκε κατά των αμερικανών πρακτόρων και σκληρών δυναστών…θα ήμασταν σήμερα μια Βαρδάσκα (Σκόπια) ένα αμερικανικό προτεκτοράτο!ένα προπύργιο ξένων συμφερόντων και δυναστικής εκδούλευσης ενώπιον των δήθεν δυνατών…δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από το λαό που ζητά και απαιτεί την ελευθερία σε κάθε της μορφή…πνευματική, πολιτική, υλική, στρατιωτική, εκπαιδευτική…ο αγώνας αυτός τότε ήταν κίνημα μαζικό! Κίνημα λαϊκό! Κίνημα καθάριο και ελληνικό…ήταν το νέο όχι του Σαράντα (1940) και ο πόθος ο κοινός των αγωνιστών του 1821 κατά του δυνάστη και δεν υπάρχει χειρότερος δυνάστης από τον φασίστα που θέλει να σου κλείσει το στόμα να μην εκφρασθείς και να μην πεις ότι θες απλά, καρδιακά και ελεύθερα!
Ψωμί,
είναι διαχρονική η εκζήτηση των δικαιωμάτων των εργατών, η εκζήτηση του αυτονόητου δικαιώματος μας να δουλεύουμε και να αμειβόμαστε…σήμερα δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη για ψωμί…???αν όχι και μεγαλύτερη???αλλα δεν ξεσηκωνόμαστε επαναπαυόμαστε στις δάφνες της δημοκρατικής διακυβέρνησης που τελικά είναι μιά ολιγαρχία βιομηχάνων και εμπόρων παντός είδους που πίνουν το αίμα του φτωχού εργάτη!
Παιδεία,
Το δικαίωμα στην παιδεία και την μετοχή μας στα γνωσιολογικά αγαθά δεν θα υπάρχει για πολύ…θα ιδιωτικοποιηθεί η εκπαίδευση και έτσι ο οξύνους αλλά πτωχός νέος θα μένει στο περιθώριο…ο έξυπνος και σπινθηροβόλος νεανίας πάλαι ποτέ φέρελπις…αν δεν ανήκει σε λόμπυ, συμφέροντα, αν δεν είναι γόνος κεφαλαιοκρατικής οικογενείας και αν δεν είναι έτσι όπως το σύστημα τον θέλει δεν θα μπορεί να προοδεύει διότι θα υπάρχουν και ιδιωτικά (αν όχι μόνον ιδιωτικά πανεπιστήμια) που τα κριτήρια τους θα είναι χρησιμοθηρικά! Άρα παιδεία τι δύσκολο πράγμα???, αφού σε λίγο και η διαβίωση θα είναι πρόβλημα για τους οικονομικά ασθενέστερους!
Ελευθερία,
λόγου, έκφρασης, ιδεών … δεν θα υπάρχει αν διαφωνείς με την κομματική γραμμή θα καρατομηθείς, αν διαφωνείς με την εκκλησιαστική εξουσία θα εκδιωχθείς, αν διαφωνείς με τα παντοειδή συμφέροντα και την καμαρίλα των διαπλεκομένων θα είσαι ένας περιθωριακός και αποξενωμένος τύπος…μπορεί και απλά πράγματα να σου λείπουν αλλά θα είσαι ένα γνήσιο παιδί του Θεού!

Ένας αγνός και αληθινός ελεύθερος πολίτης με δικαίωμα να λες τη γνώμη σου, να απαιτείς τα δικαιώματα σου και να ζητάς άρτο και θεάματα, ψωμί και θέα της εκπαιδευτικής σου και δια βίου παιδείας σου σε ότι επιθυμείς ήσυχα, ελεύθερα και χωρίς να έχεις υποχρέωση σε κανέναν!
Διεκδικήστε τα δικαιώματα σας φωνάζουν οι προσφιλείς ήρωες που έδωσαν το αίμα τους ενώπιον των τυράννων της Χούντας!
Καμμιά Χ ο ύ ν τ α δεν περνά στην πονεμένη Ελλάδα…ας το χωνέψουν όσοι δεν θέλουν λαό αγρυπνούντα και διεκδικούντα τα αυτονόητα δικαιώματα του!
ΑΙΩΝΙΑ ΣΑΣ Η ΜΝΗΜΗ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!
Α Γ Ω Ν Ι Σ Θ Ε Ι Τ Ε ΚΑΙ Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε
ΚΑΤΑ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΣΤΗ,
ΠΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΩΣΕΙ
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ή ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ!
Modern Father

Δεν υπάρχουν σχόλια: