Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

αφορμες απο την επικαιροτητα την κοσμικη με εκκλησιαστικες προεκτασεις

Δυστυχώς για μιαν ακόμη φορά σε πολλά θέματα αλλά και στην απόδοση ποινικής και αστικής δικαιοσύνης εμείς ως χώρα αποδεικνυόμεθα ουραγοί και ακόλουθοι άλλων κρατών που ξεκινά η δίκη η περιβόητος του «παιδοκτόνου» και βιαστού του παιδιού του, αιμομίκτου Γιόζεφ Φριτσλ την Δευτέρα και την Πέμπτη αποδόθηκε δικαιοσύνη και ανακοινώθηκε η ποινή.
Εμείς εδώ θα κάναμε χρόνια να δούμε να βγαίνει η απόφαση του δικαστηρίου…και μερικές φορές και τα εκκλησιαστικά δικαστήρια, αυτά που η εκκλησία του Χριστού έχει δεν έχουν το σθένος και το κουράγιο να πραγματοποιήσουν την εκκλησιαστική δικονομία και να εφαρμόσουν τους ιερούς κανόνες οι οποίοι και προβλέπουν σε μερικά ποινικά αδικήματα και τα οποία θα κριθούν αμετάκλητα να λαμβάνεται η μεγαλυτέρα και αυστηροτέρα των ποινών, η καθαίρεση από του Ιερατικού ή Αρχιερατικού Λειτουργήματος.
Δυστυχώς θα αναγκαστούμε να το ομολογήσουμε αν στο θέμα με τον πρώην Αττικής ήταν στα ίδια με τον Επίσκοπο μέτρα αμαρτημάτων και αβλεψιών πνευματικών άλλος κληρικός θα καθαιρείτο σίγουρα, γρήγορα και αποτελεσματικά!
Φυσικά δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι ο μητροπολίτης Παντελεήμων θα χάσει την ουράνιον Βασιλεία…αλλά ότι για να επανέλθει να ποιμάνει τον λαόν του Θεού είναι ανίκανος αφού εσκανδάλισε το ποίμνιο του! Πως θα επανέλθει να βαστάσει ποιμαντορική ράβδο και πως θα οδηγήσει τον λαό στον αγιασμό όταν του καταλογίζονται υπαιξερέσεις, οφσώρ εταιρείες και αλλά τα οποία και θα κρίνει ο άγιος Θεός!
Αλλά και η λύση που προτείνεται να παραιτηθεί και όλα να λήξουν είναι μια κακή εκδοχή ενός αισθήματος ένοχου φιλάδελφου το οποίο οι αρχιερείς ενεργοποιούν για τους συναδέλφους τους επισκόπους και δεν το ενεργοποιούν όταν ο αμαρτάνων είναι πρεσβύτερος ή διάκονος, στους οποίους υφισταμένους τους και εξασκούν την όποια έννοια δικαίου και την περισσή τους αυστηρότητα!
Κύριε, μην καταλογίζεις σε εμάς τους άλλους χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς την αμαρτία των επισκόπων που έστειλαν την υπόθεση στο αρχείο!
Αλλά φώτισε τον Επίσκοπο που έσφαλλε να ζητήσει συγγνώμη και να αποσυρθεί εις την Μονήν της Μετανοίας του! Και τους χριστιανούς μας να μην σκανδαλισθούν στο μέλλον από κανέναν μας!
Modern Father

Δεν υπάρχουν σχόλια: