Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

δωροληψία ή δοσοληψία η Ιερωσύνη?

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΔΟΣΟΛΗΨΙΑ ή ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΔΩΡΟΛΗΨΙΑ???

Η Ιερωσύνη του Χριστού, η μία και ενιαία Ιερωσύνη του Χριστού, που «σαρκούται» ανθρωπίνως και υποστασιοποείται πολλαπλώς και διαφοροτρόπως εις καθέναν βαθμόν, ξεδιπλώνεται διαφορετικά και σε διακονίες εν τη Εκκλησία του Σαρκωθέντος Λόγου του Θεού!
Η αφορμή που μας εδόθη είναι το ότι ως διάκονος του Χριστού, τελέσαμε μετά τινός ιερέως την θεία λειτουργία και για να μην μας πληρώσουν φυγαδεύσαμε τον εαυτό μας από την θύρα του ιερού προς το προαύλιον, αλλά λόγω του «χαρίσματος»(φυσικά και σκωπτικά το γράφουμε) της αργολογίας και πολυλογίας μας συνομιλούσα με δύο ευλαβέστατες γερόντισσες εις την ηλικίαν προβεβηκιύες…εκεί μας επλησίασε ο γιος μιας αποθανούσης γυναικός της οποίας ετέλουν το μνημόσυνον και μας είπε ότι άφησε τα χρήματα μας εις τον ιερέα…τότε του εξήγησα τον λόγο για τον οποίον έφυγον μακρυά από τους συγγενείς!δεν ήθελα χρήματα από το μυστήριον διότι προσωπικώς πήγα για να λειτουργηθώ στα μυστήρια του Χριστού και να λειτουργήσω εν τη ευλογημένη θεία μυστηριακή αποκαλύψει του Ιησού Χριστού!
Ας εξηγήσουμε τι θέλουμε να πούμε, δεν μιλάμε για ισοπέδωσιν των διαφόρων ποιοτήτων πνευματικής ζωής και χαρίσματος αλλά για το ότι εμείς ως επιλογή διαλέξαμε να γίνουμε μοναχοί και να μην τρέχουμε πέρα δώθε και να τελούμε μυστήρια και ακολουθίες ως διάκονος εκτός της προσωπικής μας επιλογής αναβαπτισμού???
Αυτός που κατά απαράδεκτον τρόπον έδωσε τα χρήματα στον άλλο αδελφό δεν τα έδωσε από την καρδία του αφού ρώτησε το εξής πρέπει να πληρώσω τι τους τράγους???
Έτσι είπε το γαϊδούρι και αυτός είναι επαγγελματίας…αυτός προσπάθησε να με βάλλει να εκθέσω τον εαυτό μου ενώπιον του Θεού και της επιλογής μου να ζω ως μοναχός…προσεπάθησε να με βάλει να μαλώσω με τον αδελφό και πατερά μου κληρικό…αλλά δυστυχώς δεν ήταν ότι δεν σεβάστηκε εμάς αλλά δεν σεβάστηκε τους πιστούς που μας προσέβαλε ενώπιον τους!
Μακάρι να είχε την ευαισθησία να δώσει τα χρήματα στον Χριστό δηλαδή στους ελαχίστους αδελφούς του και όχι σε εμάς!
Δεν μπορώ να δεχθώ ένα χριστιανό να προσβάλλει τα συμπαθή τετράποδα…αφού όχι μόνον δεν προκάλεσε την τέλεση της θειας λειτουργίας με συναίσθηση του μυστηρίου του Χριστού αλλά με διάθεση του ότι ήλθε σε υπηρεσία και πήρε το πιστοποιητικό του!
Ο Θεός να αναπαύσει την μανούλα του η οποία δεν έχει ευθύνη για την παιδική αφέλεια και τις παιδιάστικες ασχημονούσες ύβρεις που επέλεξε να εκστομίσει εναντίον μας!
Συγχωρημένος ως χριστιανός αλλά όχι ως επαγγελματίας γι’ αυτό θα μείνει ασυγχώρητος!
modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: