Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Προσκυνητής: Επεισοδιακό κύρηγμα στην Αγία Τριάδα Χολαργού!

Προσκυνητής: Επεισοδιακό κύρηγμα στην Αγία Τριάδα Χολαργού!:


Επεισοδιακό κύρηγμα στην Αγία Τριάδα Χολαργού!


Η οργή και αγανάκτηση των πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, με το πετσόκομα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, βρήκε την έκφρασή της στο πρόσωπο ενός συνταξιούχου, ο οποίος προκάλεσε φραστικό επεισόδιο σε βάρος του Επισκόπου Θερμοπυλών Ιωάννη (πάνω φωτό), την ώρα που ο τελευταίος έβγαζε κήρυγμα από άμβωνος της Εκκλησίας Αγίας Τριάδος Χολαργού.
Ο άγιος Θερμοπυλών, ως επίσημος προσκεκλημμένος του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Χολαργού για τον αγιασμό του νέου τέμπλου της εκκλησίας, έβγαλε και το καθιερωμένο κήρυγμα. Την ώρα που αναφερόταν στο απόσπασμα της ευγγελικής περικοπής, περί της χριστιανικής αγάπης, που ζητεί αγάπη ακόμη και προς τον εχθρό μας, ενορίτης που παρακολουθούσε το κήρυγμα, φώναξε δυνατά:
--Αγάπη και προς τους αλλοδαπούς;
Ψύχραιμος ο επίσκοπος Θερμοπυλών, αντέτεινε:
--Βεβαίως και προς τους αλλοδαπούς. Οφείλουμε να κάνουμε προς αυτούς, αυτό που θα θέλαμε να κάνουν εκείνοι προς εμάς.
Όμως ο ενορίτης, έχοντας το ίδιο οργισμένο αλλά και ειρωνικό ύφος και με πιο δυνατή φωνή, συνέχισε:
---Ήρθαν εδώ να μας σκοτώσουν, να βιάσουν τις γυναίκες μας κι εμείς να τους δείχνουμε αγάπη;

Νηφάλιος και ετοιμόλογος ο άγιος Θερμοπυλών, συνέχισε:
--Δεν έχω αντίρρηση να κάνουμε διάλογο. Μπορείτε να'ρθείτε εδώ μπροστά για να σας βλέπει και ο κόσμος. Νομίζετε πως ό,τι σας λέγω είναι δικοί μου λόγοι; Όσα ακούτε είναι παρμένα από το άγιο Ευαγγέλιο, είναι ο Λόγος του Χιστού, είναι αυτά που διδάσκει η χριστιανική μας πίστη. Υποτίθεται πως όσοι έρχονται στο χώρο αυτό έχουν ενστερνιστεί τον Λόγο του Κυρίου, είναι πιστοί και προσπαθούν να εφαρμόζουν το λόγο του Χριστού μας. Εάν στο χώρο αυτό έρχονται όσοι δεν έχουν τι να κάνουν και απλώς έρχονται για να περάσουν την ώρα τους, ή να εκτονώσουν την οργή τους, δεν πράττουν σωστά.
Κατανοώ ότι αυτό το διάστημα που ο τόπος μας και ο ελληνισμός εξευτελίζονται και από τους δικούς μας πολιτικούς και από τους πολιτικούς του εξωτερικού, η καρδιά μας έχει σκληρύνει. Τώρα όμως που αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα, τώρα καλούμεθα να δείξουμε το αληθινό πρόσωπο του χριστιανού. Ο χριστιανός φαίνεται στα δύσκολα και όχι όταν διανύει μια εύκολη ζωή, όπου κάνοντας περιστασιακά καλές πράξεις, λέει ότι είναι καλός χριστιανός. Αυτός είναι ο κατ' επίφαση χριστιανός. Ο χριστιανός που θέλει να ακολουθήσει τον Λόγο του Κυρίου οφείλει να φανεί σε συνθήκες δύσκολες. σαν και αυτές που βιώνει στις μέρες μας η Πατρίδα. Η ζωή του ίδιου του Χριστού που έδωσε απεριόριστη αγάπη προς όλους και προς αυτούς που Τον σταύρωσαν, δίνει το ιδανικό παράδειγμα για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: