Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ανωνύμου μαθητού γράμμα


«Σήμερα, συγκεκριμένα, είχα 6 ώρες μάθημα στο σχολείο και μόλις σχόλασα στις 7 παρά 10, βγαίνοντας από το σχολείο στην κάτω πόρτα προς την Ψανή, είδα δύο νεαρούς να περιμένουν ανυπόμονα κρατώντας μια μπλε σακούλα στα χέρια τους.
Δεν έδωσα και πολύ μεγάλη σημασία. Προχώρησα με ένα φίλο μου για να πάρουμε πίτες που έχει ένα σουβλατζίδικο εκεί δίπλα. Γυρίζοντας πίσω στο ίδιο μέρος και στο σημείο που υπάρχουν οι κούνιες συγκεκριμένα, είδαμε τους νεαρούς να δίνουν τη σακούλα σε τρεις μαθητές που είχαν σχολάσει πριν λίγα λεπτά. Λίγα μέτρα πιο κάτω είδαμε αυτό που δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε. Ήταν φρικτό να τρυπιούνται μαθητές σχολείου, λίγο έξω από τον προαύλιο χώρο του. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Ήταν μια σκηνή που δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Ποιος φταίει άραγε για όλα αυτά: "Να βάλει ο θεός το χέρι του". Μια φωνή μέσα μου κραυγάζει: "Μάνα! Ξύπνα!......." ».
Οι νέοι αγωνιούν για την κοινωνία μέσα στην οποία καλούνται να επιβιώσουν...


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/258284/sokarei-i-epistoli-mathiti-mana-xypna#ixzz2DwAoRZKb


http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/258284/sokarei-i-epistoli-mathiti-mana-xypna

  να βάλει ο θεός το χέρι του...οντως αλλά πως θα βάλλει ο Θεός το χέρι του? μέσω της μανας μας...εκεινη μας καθορίζει και εκεινη μας προστατεύει...αλλά όταν η μάνα συναγωνίζεται την κόρη της σε ομορφιά και νοιάζεται σεξιστικά για τους νεώτερους πως θα βοηθήσει? οταν η μανα εχει το νου της στο να βγάλει μέρος του επιουσίου των παιδιών της πως θα επεμβει? όταν η μάνα έχει και εκεινη τα δικα της προβλήματα εκτός του σπιτιού της αλλά και εντός αυτού πως θα λυσει προβλήματα? όταν η μάνα έχει στο νου της το διαζύγιο για ενα καλύτερο αύριο που ποτέ δεν θα έρθει πως θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα των παιδιών της? αλλά και με όλα αυτα ως προβλήματικες θέσεις εκείνη είναι το μόνο αναχωμα μας στον οδοστρωτήρα της εξαθλίωσης και της ισοπέδωσης των παιδιών της! Μάνα κοίτα στα μάτια την Μάνα Παναγιά πάρε κουράγιο και προχώρα είσαι η μόνη που μπορεί να γκρεμίσεις τα τείχη της μοναξιάς και της οποιασδήποτε εξάρτησης! με τη ζεστασιά της α γ ά π η ς σου πολλά μπορείς να εργασθείς για το συμφέρον των παιδιών σου!

modern father 



Δεν υπάρχουν σχόλια: