Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Στιγμιότυπα Θεοφανείων 2013

  Την 6ην Ιανουαρίου ενεστώτος έτους και εν τη Ιερά Ενορία του Πορτοχελίου, την τιμώσαν την Παναγίαν μας και ιδιαιτέρως τον Ευαγγελισμόν Της υπο του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, ετελέσαμεν τον όρθρον της εορτής και την πανηγυρικην θείαν λειτουργίαν του Μεγάλου Βασιλείου, μετά θείου κηρύγματος http://www.youtube.com/watch?v=ADRopYLoTeI&feature=player_embedded , όπως διέτασσε το Τυπικόν της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. μετα το πέρας δε της θείας Λειτουργίας επικολούθησε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων αγιάσθηκαν άπαντες οι πιστοί εντός του Ι.Ναού υπο του εφημερίου τους και ύστερα επήραν κατα την έξοδον αντίδωρον και μέγα αγιασμόν!

  μετα απο μικράν παύσιν σχηματίσθηκε μικρά λιτανευτική πομπή μετα των ιερων λαβάρων και των εξαπτερύγων των φερομένων υπο των ιεροπαίδων του Ναού και ο εφημέριος π. Ιερόθεος μετέφερε τον τίμιον Σταυρόν, το ιερόν Ευαγγέλιον και δοχείον μετα μεγάλου Αγιασμού, συνοδευσαν την ιεραν πομπήν οι αρχοντες, ο Δήμαρχος Ερμιονίδος κ.Καμιζής, ο Πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου κ. Λάμπρου και ο Πρόεδρος της Κοινότητος μας κ.Κόκκαλης μετα των συμβούλων της περιοχής μας, και οι ιεροψάλτες μετα των επιτροπων του Ναού μας.
  προ της ενάρξεως της τελετης του Αγιασμού των Υδάτων έριξε ο π.Ιερόθεος τον μέγαν Αγιασμόν εις την θάλασσαν και ανέγνωσε το ιερό Ευαγγέλιον παρέστη συμμετέχων εις την τελετην και ο εφημέριος-ιεροκήρυξ του Μητροπολιτικου Ναού του Κρανιδίου πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καραβίας, όστις και έριξε το τρίτον τον Τίμιον Σταυρόν εις την θάλασσαν, απέλυσε την ακολουθίαν και ευχηθηκε κάθε αγαθό εις άπαντας! Τον Τίμιον Σταυρόν ανέσυρε εκ της θαλάσσης ο κ.Μάριος Ζερια (Μarios Zeria), χριστιανος ορθόδοξος και κάτοικος του Πορτοχελίου, του οποιο επι του στηθους αυτου εκρεμάσθη ο Τίμιος Σταυρός εις μεταλλον χρυσούν παρα του εφημερίου και τον εδώρησε η Κοινότης του Πορτοχελίου!
  Χρόνια φωτισμένα απο των Φωτων τον Πατέραν, Κυριον Ιησουν Χριστόν! Χρονια πολλα και καλα!
   





















































Δεν υπάρχουν σχόλια: