Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Θεοφάνεια...

  Θεοφάνεια, η μεγάλη Δεσποτικη εορτη χθες εξεπνευσε απο τον κύκλο του ενιαυσιου στεφανου του εκκλησιαστικου στερεωματος των ιερών ακολουθιών!
  αλλά μπορεις να πεις οτι δεν τα ζεις τα Θεοφάνεια καθ' ημέραν κατα την θεία Λειτουργία?
 πως μπορείς να έχεις μονον λίγες μέρες Θεοφάνεια? καθε λειτουργική συνάντηση και καθε φορά που γευόμαστε το σώμα και το αίμα του Χριστού, Θεόν σεσαρκωμένον παίρνουμε εντός μας, γινόμαστε συμμέτοχοι του Χριστού, άρα ζούμε κάθε στιγμή της επίγειας ζωής Του...αρα δεν μας λείπει, ούτε μας υστερεί τίποτα, όταν έχουμε την χάρη του Χριστού, έχουμε όλης Της Τριάδος της Αγίας την χάρη και δύναμη!
  σαν παιδιά του φωτός του Πατρός των Φώτων είμαστε πλησίον του δικού μας "Ιορδάνου", με το "πιστοποιητικό" του αγίου μας Βαπτίσματος λουζόμεθα και καθάρσιοι γενώμεθα πάντοτε, ο "ποταμός" μας ξεπλένει απο το άγιο βάπτισμα μας! και μπορεί και να μας ξεπλένει καθημερινά και συνεχώς αν εμεις ρείθρα ιορδάνεια ποιούντες τα δικά μας δάκρυα του δευτέρου βαπτίσματος, αυτού της μετανοίας.
  Μετάνοια σημαίνει οτι το φως του Χριστού μπαίνει στο σκότος μας και το φως διαγράφει το σκοτάδι, αν σε σκοτεινό χώρο μπει ο ήλιος και φωτίζει και ζεσταίνει, έτσι και ο Ήλιος της Δικαιοσύνης αν μπει στις καρδιές μας φωτίζει αυτές και αυτοστιγμεί τις ζεσταίνει, αλλά αυτό το φως αντιφεγγίζει στην ζωή μας εν γένει και όχι απλα αντιφεγγίζει αλλά ζεσταίνει την παγερή διάθεση μας! κανείς αν πριν κρύωνε και ζεσταθεί δεν απεμπολεί την ζεστασία όταν ξανακρυώσει και όταν ξανακρυώσει ζητά την πηγή της ζεστασιάς του και πάντα θα θέλει να επιστρέφει στην χαρα του προσωπικού μας "Ιορδάνου"...αν και εμεις εξ αυτού του "Ιορδάνου" πότε δεν θα μπορέσουμε να αποσυνδεθούμε...θα τον θυμόμαστε πάντα διότι ποτε δεν θα βγαίναμε εκ του ύδατος ευθέως...θα έπρεπε ώρα πολύ να είμαστε εντός του ποταμού για να εξομολογούμεθα τα παραπτώματα μας!
  ας δούμε φέτος τα άγια Θεοφάνεια σαν μια αφορμή μετανοίας!
  ας αλλάξουμε τον κόσμο μας εντός μας και ας ζούμε καθημερινά Θεοφάνεια έχοντας ως κέντρο του "είναι" μας τον εν Ιορδάνει βαπτισθέντα Θεόν Λόγον, τον Κύριον Ιησούν Χριστόν μας!
  Χρόνια φωτισμένα και "ζεσταμένα" με την ζεση του Πνεύματος του Αγίου και του Πατρός την αγαπώσαν φωνή και παρουσία επι των τέκνων του Ιησού Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: