Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Ι.Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ Μην Mάϊος 2013ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ
Ι.Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ
Μην  Mάϊος 2013:
  Μεγ.Δευτέρα: 7.30 ακουλουθία του Νυμφίου, όρθρος μεγαλης Τρίτης
  Μεγ.Τριτη:7 – 9.30 το πρωϊ ώρες και τα Προηγιασμένα Δώρα.
    7.30 ακουλουθία του Νυμφίου, όρθρος μεγαλης Τετάρτης.
  Μεγ.Τετάρτη: 7 – 9.30 το πρωϊ ώρες και τα Προηγιασμένα Δώρα.
    5.30 το Μυστήριον του Αγίου Ελαίου.
    7.30 ακουλουθία του Νυμφίου, όρθρος μεγαλης Πέμπτης. (μετα το πέρας θα χρησθούν με άγιο Ελαιον του ιερού Μυστηρίου όσοι δεν ερθουν εγκαίρως, κατά την τελεσιν Του).
  Μεγάλη Πέμπτη: 8-10.30 το πρωί θεια λειτουργία του Μεγ.Βασιλείου.
    7.30 ακολουθία των Αγίων Παθών του Χριστού μας, όρθρος μεγ.Παρασκευής.
  Μεγάλη Παρασκευή 8 το πρωϊ θα διαβασθούν οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες της Ημερας Αυτής και εν συνεχεία γυρω στις 10.30 θα ξεκινήσει ο Εσπερινός και συναπτά σε αυτόν θα τελεσθεί και η Αγία Αποκαθήλωσις του Χριστού μας.
    7.30 ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, όρθρος Μεγ.Σαββάτου, και έξοδος Ιερού Επιταφίου περί τας 9.30 κατά τας ρύμας της Πόλεως μας ως εστίν ειωθός κατ’ έτος (επιστροφή του ι.επιταφίου και τοποθετησις εις το μέσον του Ναού δια την τελεσιν της θείας Λειτουργίας της επιούσης Εορτής).
  Μεγ.Σαββατο: 8.30 – 11 θα τελεσθει η πρωτη Αναστασις συναπτά με την θεια Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. (καλον είναι να ερθετε δια την θειαν κοινωνίαν προετοιμασμένοι κατά άνθρωπον, εξομολογημένοι δηλαδή και με συνείδηση καθαρια από ρύπο αμαρτωλης καταστάσεως, η ευθυνη πλέον βαρύνει όλους μας. Σας ευχαριστω!!!!)
  ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ: κωδωνοκρουσία περι τας 10.30 δια την συναγωγίν μας και συνελευσιν μας εις τον Ναόν του Θεού μας.
    Έναρξις όρθρου περι τας 11 τη νύχτα, αφή αγιου Φωτός από την κανδήλαν της Αγίας Τραπέζης και «Δευτε λάβετε», αναγνωσις επι της εξέδρας της Εγκυκλίου του Μητροπολίτου μας ΠΑΤΡΟΣ ΕΦΡΑΙΜ και ως γεγραπται τα υπολοιπα της Αναστάσεως. (ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΘΕΡΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ, ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ…)
  Κυριακή της Αναστάσεως (του Πασχα) το πρωί στις 11 θα τελεσθεί η ακολουθία του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και θα αναγνωσθει το ιερο Ευαγγελιο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά(όποιος ξερει άλλη γλώσσα να συνεννοηθεί μετα του πατρός Ιεροθέου για να το πει στη γλώσσα του, είτε είναι άνδρας είτε είναι γυναικα).
  Θειες Λειτουργίες της Διακαινησίμου Εβδομάδος:
    1.την Δευτέρα 6-5 (Αγίου Γεωργίου),
    2.την Πέμπτη 9-5 (Αγίου Χριστοφόρου) μετα το πέρας της θ.λ. θα τελεσθει και ο αγιασμός του μηνός Μαϊου.
    3.και την Παρασκευή 10-5 (της Ζωοδόχου Πηγής)
  Κυριακή του Αντίπασχα ή λεγομένη του Αποστόλου Θωμά, 12-5: θ.λ. εις Ευαγγελίστριαν.
  Τετάρτη 15 Μαϊου: εσπερινός και συντομος νυχτερινή 8-11 μ.μ. θ.λ. εις Ευαγγελίστριαν για τα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις,φέρετε τα ονοματα τους να μνημονευθούν στη θ.λ. για τη μνημη του Αγίου Θεράποντος, Επισκόπου του Θαυματουργού. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
  Κυριακή 19 Μαϊου, των ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ: θ.λειτουργία.
  Τρίτη 21 Μαϊου, ΑΓΙΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ: θ.λειτουργία..
  Κυριακή 26 Μαϊου, του ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ: θ.λειτουργία

Δεν υπάρχουν σχόλια: