Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Ιερεας - Πρεσβύτερος ή Ποιμένας ή υπάλληλος Σουπερ μαρκετ θρησκευτικοτητος???

Ιερεας - Πρεσβύτερος ή Ποιμένας ή υπάλληλος Σουπερ μαρκετ θρησκευτικοτητος???

μαλλον ως ορθοδοξο ποιμνιο κανουμε το λαθος να νομίζουμε οτι ο ιερεας μας πρεπει να ειναι ο ουραγος της κοινοτητος...ο ανθρωπος του Θεού που τον κανουμε οτι θέλουμε! πολυ τραγικο για την ορθοδοξη αυτοσυνειδησία μας ο πνευματικος μας πατερας να καταντα απο πατερας, ενα τέρας υπαλληλικο που τελικα μας φτιαχνει χαρτια, περιμενει τα τυχηρα, στεκεται στην πορτα του ιερου Βηματος με την ωρα και περιμενει τα προσφορα του φουρνου της γειτονιας που μπορει να τα ζυμώνει ακομη ακομη και μουσουλμάονος τις, σταυρώνων το ΙΣ ΧΡ!!!!!
και σημερα που το ειπα αυτο το γεγονος οτι ειναι ψεκτον και απαραδεκτον...με ειπαν οτι ειμαι ρατσιστης...για ονομα του λογικου και του αυτονοητου...μην ερχεσθε στο Θεό να μας μαθετε την πίστη μας(sic) τραγικη ειρωνια λογω της ανθρωπινης αγενειας και ακρισιας...!!!
ο Γερων Πρεβεζης κυρός Μελετιος μας ειπε καποτε στο αντι(ε)αι-ρ-ε(ω)τικο συνεδριο οτι ειμαι ποιμενας και οχι πρόβατο...καταλαβαιτε το στην αγια Εκκλησια, συναξη πιστων χριστιανων ο καθενας εχει το χαρισμα του...ο ιερευς ειναι ποιμενας με την ευλογια του Θεου στο ονομα του επισκόπου, ο επισκοπος ειναι πατερας των πατερων του λαου και πατερας του ποιμνιου του, ο διακονος ειναι ο τελεταρχης της λατρειας και δειπνοκλητωρ επ'εκκλησιαις...ο επιτροπος επιφυλλασει την αγαπη του για τον ιερο ναο και συν-διοικει τις τυχες του ναου...και ο ταξιτζης απλα φέρνει κόσμο στο Ναό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!εκαστος εν τω χαρισματι του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεκαετία μνήμης Ιεροθέου Αρχιερέως

Δέκα μετά την προς Κύριον εκδημίαν του Μακαρίου και Πολυαγαπημένου Πατρός και Αοιδήμου Ποιμενάρχου κάποτε Μητροπολίτου Υδρας κυρού Ιεροθέο...