Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ιεροθέου ενδεκάχρονος μνήμη~!





Ιεροθέου ενδεκάχρονος μνήμη~! 

Σαν χθες το 1967 ενεθρονίσθη ο Γέρων Ύδρας κυρός Ιερόθεος. Σαν σήμερα το 2008, την 17η Ιουλίου τον προπέμψαμε για την αιωνιότητα, αφού πρώτα λειτουργήσαμε επί παρουσία του αγίου του λειψάνου στον παμμεγέθη Ναό του αγίου μας Νεκταρίου στην ωραία Αίγινα και έτσι έσβησε η καιόμενη για την μητρόπολη Ύδρας, καρδία του γέροντος Ιεροθέου, του οραματιστή και μέγα Ιεράρχου. 



Ο ιεράρχης της ευθύνης και των έργων, ο αναμορφωτής και διαμορφωτής των ιερών μοναστικών αδελφοτήτων, ο εμπνευστής των πολιών και παλαίων ιεροκηρύκων και ο μέγας αλήτης και υποστηρικτής των ορθριζόντων και εσπεριζόντων καθ’ εκάστην παλαιών και νέων εφημερίων. Ο Επίσκοπος, που ήθελε όλοι να αγωνιούν και να προσεύχονται επι των επάλξεων... 

Κατασκηνώσεις, Κατηχητικά, Κηρύγματα, ιδρύματα και τόσα αλλά, που δεν φθάνει ένα εικοσιτετράωρο να απαριθμηθούν. 

Ολίγα έγραψα αλλά και το τέλος του οριακό και πονεμένο από το 2001 που παρητήθη εως το 2008 επόνεσε και εδάκρυσε ως γέρων κεκμηκός εις την Αίγιναν, πλησίον του αγίου μας Νεκταρίου, που τόσο ηγάπησε και της φροντίδος του διαδόχου του Μητρ. Υδρας κ. Εφραίμ και των καλών κληρικών και μοναχών του. Ελάχιστοι ήσαν βέβαια στο πλευρό του στο τέλος αλλά αυτούς ο Κύριος θα αμείψει πλουσιοπάροχα! 

Η αγία ευχή Του να μας σκεπάζει όλους τους οικιστάς και κληρικούς της ιεράς ταύτης Πενταπόλεως του Αργοσαρωνικού. 

Αιωνία του η μνήμη του αοιδίμου Ιεράρχου Ιεροθέου!

εν Κρανιδίω, τη 17η Ιουλίου, μνήμη αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης.

αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ιωαν. Λουμουσιώτης,
Ιεροκύρηξ ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: