Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

οφειλόμενη απαντησις

αν δειτε τα σχόλια του μπλόγκ στο θέμα της κηδείας των αυτοχείρων, ένα σχόλιο ήταν άκρως ενδιαφερον αλλα και προκλητικο...και το κανω αναρτηση γιατι θελω και τις γνωμες άλλων(δηλαδη όλων σας):
profanos einai i aftoktonia amartia patera.ma akoma pio poli amartia exoun oi didaskaloi tou dimiourgou tis agapis tous...pou den dosane ston karpo tis gliko karpo na fagei.alloste kai aftoi pou aftoktonisan me aftous pou zoun.. to idio nekroi einai.an o amartolos einai amartolos..einai giati oi didaskaloi tou ton sproksane stin amartia..kai apo tin stigmi pou oi pateres einai ipef8inoi gia afto...tote min krinete kai min katakrinete adelfia mou kai min planaste..akoma kai ta logia ton iereon einai i odos tou anti8etou pou se odiga ston pnevmatiko 8anato...oueeee stin ekklhsia pou ta paidia tis aftoktonane.
η απάντηση μας ήταν η εξης:
Δεν είναι ,κύριε μου,η αυτοκτονία προφανώς αμαρτία…αλλά είναι αμαρτία αφού αποφασίζει ο άνθρωπος να χωρισθεί από την επίγειο ζωή του πριν ο Δημιουργός του το αποφασίσει!Αν κατάλαβα καλά στη συνέχεια ρίχνετε βάρος σε εμάς τους κληρικούς ως διδασκάλους του Ευαγγελίου που δεν ρίχνουμε γλυκό καρπό στα χωράφια των καρδιών των πιστών του Χριστού τέκνων???Σίγουρα έχετε και δίκιο και άδικο, δίκαιο έχετε επειδή πολλές φορές εμείς δεν έχουμε στην ποιμαντική μας ευθύνη κοντά μας αυτά τα πρόσωπα αλλά και άδικο αφού αυτά τα πρόσωπα μπορεί να μην πιστεύουν στον Χριστό (και συνήθως δεν πιστεύουν κατά πως λένε οι πράξεις τους) ή να μην θέλουν καμμιά επικοινωνία με τον Χριστό και μαζί μας!«an o amartolos einai amartolos..einai giati oi didaskaloi tou ton sproksane stin amartia..kai apo tin stigmi pou oi pateres einai ipef8inoi gia afto...tote min krinete kai min katakrinete adelfia mou kai min planaste..akoma kai ta logia ton iereon einai i odos tou anti8etou pou se odiga ston pnevmatiko 8anato...»ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΦΟΥ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΚΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΕΧΕΦΡΟΝΟΣ ΝΟΟΣ…ΑΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ…Όσο για τα ουαί σας…στην εκκλησία που τα παιδία της αυτοκτονούν…όντως υπάρχουν μελή της Εκκλησίας που δεν πιστεύουν στα μυστήρια του Χριστού και δεν μετέχουν σε αυτά και άρα ζητούν και είναι πιο κοντά στον διάβολο άρα «αυτοκτονούν» καθημερινά!όσο για το αν εμείς οδηγούμε στην αντίθεση με το Χριστό τους ανθρώπους…γράψτε με πραγματικά στοιχεία και θα σας απαντήσω…διότι τώρα δεν ξέρω σε ποιον απευθύνομαι!Ευχαριστώ ioannis vasilefs twn mpastardwn paidiwn twn 8ewn ths ghs ακόμη και το όνομα σας με ξενίζει και με κάνει να σκέφτομαι όχι και αγαθά ελατήρια ως προς την ορθόδοξη πίστη!
π. Ιερόθεος ο εκ Κρανιδιου της Ερμιονίδος
συνεισφερατε τις σκεψεις σας στο διαλογο μας!
modern father

2 σχόλια:

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Δεν πειράζει πάτερ μου. Ας το δεχτούμε με ευχαρίστηση. Αφού βάλαμε το ράσο και γίναμε καθάρματα για την αγάπη του Χριστού ας τα επωμιστούμε όλα για να δικαιωθεί και ο ανώνυμος σχολιαστής. Ας μείνουμε εμείς οι ιερείς άντρες σε ενα κόσμο δειλών ανθρώπων , αποποιούμενων την συλλογική ευθύνη.

Καιρό είχα να σε δω στο blogger.
Ελπίζω να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

ναι να φέρουμε τον ονειδισμό του Χριστου! αλλα όχι και να παραληρούν μερικοί και εμείς να μετέχουμε έστω και με διαμαρτυρόμενη σιωπή...στον εξωπραγματικό και εξωεκκλησιαστικο (χωρίς πόνο για το γεγονός του Χριστού στις ζωές μας)τρόπο σκέψης του!
χαίρομαι που σας "ακούω"!
έλειπα λόγω ενός ασήμαντου προβλήματος υγείας...αποκαταστάθηκα και είμαι εδώ κοντά σας!