Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

θεοφανεια εις Ερμιονη και κοπη Βασιλόπιττας εις Κρανιδιον 6 και 7 Ιανουαρίου 2009





η πηγη αυτων των τριών φωτογραφιών ειναι το μπλογκ του
κ. Σταμάτη Δαμαλίτη,
http://stamdamd.blogspot.com/!
ευχαριστουμε για την αναρτηση σας εγκαιρως!

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και Επίσκοπος μας, άγιος Ύδρας κύριος Εφραίμ, έδωσε ιδιαιτέρα χαρά εις ημάς άπαντας τους εν ενεργεία κληρικούς του και εις τον λαόν τον ευσεβή της Ερμιονίδος άπαντα που επέλεξε να είναι εν μέσω ημών ως πατέρας και πρόεδρος των λειτουργικών συνάξεων που έλαβαν χώρα αυτο το διήμερο εις την περιοχήν μας!
εις την εορτήν των Θεοφανείων χοροστάτησε κατα την ακολουθίαν του όρθρου εις τον λαμπροστόλιστον μητροπολιτικόν Ναόν των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, της Ερμιόνης, και προέστη της θείας Λειτουργίας των του Κυρίου Θεοφανείων συμπαραστατούμενος και συλλειτουργούντων Αυτώ, των αιδεσιμ. πρατοπρεσβυτέρων, π. Ιωάννου Αμπελά, Αρχιερατικού Επιτρόπου Ερμιόνης και του π. Παναγιώτου Δασκαλοθαναση, παλαιού Εφημεριου της διπλανής ενορίας της Παναγίας της Ερμιόνης και τέως Αρχιερατικού Επιτρόπου και διακονούντων εν τη θεία Λειτουργία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου π. Θεοδώρου Θεοδοσίου και της εμής αναξιότητος.
Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού της αγίας Εορτής ,όπως η τάξις της Εκκλησιας επέβαλε και όπως μοναδικώς ο Επίσκοπος μας με φόβο Θεού και λαμπρότητα πανεπίσημον τον ετέλεσε : "Μέγας ει Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου και ουδεις λόγος εξαρκέσει προς ύμνον των θαυμασίων σου"!












Δεν υπάρχουν σχόλια: