Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

σημερα γιορτάζει η ΠΑναγιά γιορτάζει και η πατρίδα

«Σήμερα γιορτάζει η Παναγιά γιορτάζει και η Πατρίδα»

Η πατρίδα μας, η πονεμένη και πενόμενη Ελλάς είναι εκείνη που γιορτάζει την κοίμηση της Θεοτόκου, της Παναγιάς την έξοδο από την φθαρτότητα και την αναγωγή της στη σφαίρα της αιωνιότητος!

Η μητέρα του Θεού μας εκοιμήθη και άφησε τη γη για να ταξιδεύσει πλησίον του Υιού αυτής, του Κυρίου και Θεού και σωτήρος Χριστού. Να ταξιδεύσει εκείνη που έδωσε στο ανθρώπινο γένος ζωή και αιωνιότητος προοπτική , ως μητέρα της Ζωής, προς την Ζωή των Απάντων, τον Κύριο μας και Υιό της.

Η δική της Κοίμηση και μετάσταση της στον ουρανό είναι μια κατά παραχώρησιν και κατα ευδοκίαν Θεού μια πρόωρη ανάσταση, την ανάσταση που θα γευθούν όλοι την Εσχάτη ημέρα που ο Χριστός θα έλθει να κρίνει η Παναγία μας την γεύεται στην ιστορική και άμεση επίγεια συνέχεια της. Διότι εγέννησε τον Κτίστην και Εκείνος της προσέφερε σαν δώρο την θεία Μετάσταση της κοντά του στο θρόνο του Τριαδικού Θεού μας.

«Άγγελοι μαζί με Αρχαγγέλους Σε μεταφέρουν από τη γη στους ουρανούς. Καθώς περνάς ευλογείται ο αέρας και ο αιθέρας καθαγιάζεται. Χαίροντας υποδέχεται ο ουρανός την ψυχή Σου. Σε προϋπαντούν οι ουράνιες δυνάμεις με ύμνους ιερούς και τελετή χαρμόσυνη: «τις αυτή η αναβαίνουσα λελευκανθισμένη, εγκύπτουσα ωσεί όρθρος;». Είσαι ωραία, λένε οι ουράνιες δυνάμεις, σαν το φεγγάρι κι όλα τα Χερουβίμ εκπλήσσονται και τα Σεραφείμ Σε δοξάζουν, Εσένα που δεν ανέβηκες μονάχα ως τον ουρανό, σαν τον Προφήτη Ηλία, ούτε μονάχα μέχρι τον τρίτο ουρανό, σαν τον Απόστολο Παύλο, αλλά έφτασες μέχρις αυτόν τον θρόνο του Υιού Σου και στέκεις κοντά Του με πολλή κι ανείπωτη παρρησία.
Έγινες, λοιπόν, ευλογία για όλον τον κόσμο, αγιασμός για το σύμπαν, άνεση για τους κουρασμένους, παρηγοριά για τους πενθούντες, θεραπεία για τους αρρώστους, λιμάνι για του θαλασσοδαρμένους, συγχώρηση για τους αμαρτωλούς, παρηγοριά για τους λυπημένους, πρόθυμη βοήθεια για όλους που σε επικαλούνται, αρχή και μέση και τέλος όλων των αγαθών που ξεπερνούν τον νου μας.»
http://anestixristos.blogspot.com/2010/08/blog-post_5164.html

Όπως την αντιμετωπίζει κατά τον όσιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό ο ουράνιος κόσμος με την ίδια χαρά και ελπίδα την βλέπουμε και εμείς οι επί γης θνητοί άνθρωποι!
Ευλογία και χαρά για όλον τον κόσμο έγινε η μητέρα του Θεού μας, η δεδοξασμένη παρά των Σεραφείμ!

Αγιασμός για όλο το σύμπαν έγινε η Θεοτόκος και ανέβηκε εις τον ουρανόν ως το πυρφόρον άρμα του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.
Άνεση και παρηγοριά έγινε η Παρθένος Μαρία για όλους τους κουρασμένους και αναγκεμένους, πονεμένους και διψασμένους για λίγη χαρά και χάρη, όπως την χάρη αυτή περίμενε από τον Υιό της ο μέγας των Αποστόλων Παύλος.
Παραμυθία και παράκληση για τους πενθούντες εσύ η Κόρη της Ναζαρέτ, η μητέρα της Βηθλεέμ και η κλαίουσα εις τον
Σταυρόν του Υιού της, που μόνος δίπλα της υπήρχε ο ευαγγελιστής της Αγάπης, ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, για να της συμπαρίσταται.
Θεραπεία έγινες για τους Αρρώστους η Γιάτρισσα μητέρα του Ιατρού των ψυχών και των σωμάτων ημών, ως μόνους συμπαραστάτες έσχες τότε την πληθύν των μαθητών του Υιού της.
Λιμάνι για τους θαλασσοδαρμένους έγινε η Παναγιά μας, η οποία «τα πέλαγα κρατούσε στην ποδιά της» και μαζί με τον άγιο Νικόλαο, πρεσβευτή των θαλασσινών, τον πόνο και το δάκρυ των εν θαλάσση ευρισκομένων και ταξιδευόντων αδελφών απάλυνε και κατεπράϋνε την προσμονή των συγγενών και οικείων των ναυτικών μας.
Πρόθυμη βοήθεια για όλους, η Παναγιά μας η Παρηγορήτρα, η
Παναγιά η Παραμυθία, η Παναγιά η Γλυκοφιλούσα, η Παναγιά η Θαλασσινή, η Παναγιά η Μεγαλόχαρη, η Παναγιά η Εκατονταπυλιανή, η Παναγιά η Φοβερά Προστασία, η Παναγιά η Πορτοκαλούσα, η Παναγιά η Αγνούντα και κάθε εικόνισμα της που εορτάζει γίνεται ένας θυσαυρός που μας θυμίζει ότι ενώ εκοιμήθη η Θεοτόκος εμείς πανηγυρίζουμε και χαιρόμαστε τον θάνατο της, παράδοξο αλλά χαιρόμαστε με την κοίμηση της και είμαστε εκείνοι που θα προσευχόμαστε να είναι η πρεσβεία της μόνιμα μαζί μας!
Να μας σκεπάζει η Μητέρα της Ζωής που μετέστη προς την Ζωήν! Μακάρι να είμαστε και όλοι μαζί πλησίον της εις τον παράδεισον της τρυφής και στη δόξα του Υιού της.

modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: