Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου [ 17 Νοεμβρίου 1973 ]


Καμμία χούντα, κανένα καθεστώς εξουσίας και κανένας, ο οποίος θέλει να επιβάλλεται ενώ δεν εξελέγη δημοκρατικά αλλά έγινε καπέλλο άπο άλλους εγκάθετο δεν μπορεί να περάσει εδώ σε εμάς τους Έλληνες τους πονεμένους και πενομενους, αλλά έχοντας το αίσθημα της αξιοπρεπείας σε υψηλή θέση!
μπορεί να προσπαθούν να μας πείσουν ότι μας ωφελεί ο δανεισμός και επικυριαρχία μιάς ιδιότυπης "χούντας", αλλά δεν τρώμε κουτόχορτο, όταν ο άλλος δίνει δικά του χρήματα θα θέλει να τα πάρει πίσω τοκισμένα...άρα αν δεν μπορούν να επιστραφούν τα λεφτά , θα δωθεί κάτι ως εγγύηση σε εκείνους που σε δάνεισαν και έτσι θα έχουμε ανελευθερία και αποφάσεις που θα μας τις επιβάλλουν!
απορώ δε που είναι η γενιά του Πολυτεχνείου, η γενιά των "ελεύθερων αγωνιζώμενων Ελλήνων", πως έγινα καρεκλοκένταυροι και διαιτώμενοι με αστακό και χαβιάρι ενώ τότε έτρωγαν απλά για να διατηρηθούν στον αγώνα!?!?!?
θέλω να πιστεύω ότι δεν εβλάφθησαν όλοι και δεν αλώθηκαν όλα τα κάστρα του αγώνος αλλά απογοητεύομαι...και ξέρετε τι με έκανε να απογοητευθώ πιο πολύ το ότι είδα τον Γ.Α.Π.(απανδρέου) να αποδίδει φόρο τιμής σε εκείνους που ο συνάδελφος του(αν και της χούντας) πρωθυπουργός ελέγετο! είχε στείλει στο εκτελεστικό απόσπασμα...είχε κηνυγήσει παντοιοτρόπως και είχε δώσει εντολή να ριφθεί η Πύλη του Αγώνος και η Πύλη της Ελευθερίας του λόγου και της σκέψεως!
εκείνο το κηβερνητικό καπέλωμα του Πολυτεχνείου με πόνεσε βαθύτατα...!!!και δεν ξέρω αν μπορώ να ξεπεράσω τέτοια υποκρισία κυβερνώντος -υπευθύνου- δηλαδή ανθρώπου!

modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: