Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Romfea.gr / Αλεξανδρουπόλεως "Άλτερ"

Πολλούς θα συνέφερε να μην μπορούμε εμείς να μιλάμε, εμείς οι κληρικοί να είμαστε στο περιθώριο, δεν μας νοιάζει να είμαστε στο επίκεντρο!
δεν μας νοιάζει τι θα λένε τα παπαγαλάκια της τηλοψίας για εμάς, αλλά τι θέλει η συνείδηση μας και τι προστάσει να κάνουμε σε θέμετα τέτοια!
όπως την καταπάτηση των ανθρωπίνων διακιωμάτων και του δικαιώματος εργασίας που έχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως φύλου, θέσεως κοινωνικής και χρώματος δέρματος!
όπως στην περίπτωση που άλλοι έκλεψαν και τα έκαμαν όλα ρημαδιό και άλλοι πληρώνουν την τιμή της "νύμφης"!
όπως στην περίπτωση που σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, όλα τα ξεπουλάμε και όλα τα ανταλλάσουμε με δήθεν ανοιχτοσύνη ξεχνώντας την ιστορία μας και το παρελθόν μας!

Πείραξε πολλούς των ελευθερων και αδούλωτων (ας γελάσω....χα...χα...χα...) φωνών των δημοσιογράφων, το ότι φαίνεται να ξυπνάμε απο τον λίθαργο μας.
Πείραξε ουσιαστικά και καίρια έβλαψε την εικόνα μιάς περιθωριακής εκκλησιαστικής φωνής που δεν της δίνει κανείς σημασία...κάποιοι ηθέλησαν Εκκλησία απο του Χριστού την πίστη ακολουθούσαν και πρωτοπόρος ευρισκομένη σε κοινωνικά και εργασιακά θέματα, με κοινωνικές και φιλανθρωπικές παρεμβάσεις Της, να γίνει ένας ουραγός κρατικοποιημένου θεσμού, άχρηστος και αναχρονιστικός!
το κήρυγμα του Χριστού είναι σωτηριολογικό και άρα επαναστατικό, φέρνει τον άνθρωπο σε ολόχρυσο φόντο του κάλλους της Βασιλείας του Θεού, αλλά δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν υφίσταται κοινωνικά και δεν δρά στον χώρο του επιρεασμένος με την αγάπη του Δικού του Θεού, που νηπιάζει σαρκικώς ίνα θεώση το ανθρώπινον, αλλά για να θεωθεί ο άνθρωπος δεν μπορεί να βλέπει αδικία και τον πόνο του θανάτου και να μένει ατάραχος και αμέτοχος!
Μπράβο άγιε Επίσκοπε και Μητροπολίτα Αλεξανδρουπόλεως πατέρα Άνθιμε, που μας κάνατε περήφανους που διαλέξαμε σε δυσχείμερους καιρούς να γίνουμε διάκονοι του Χριστού και του Λαού!
χαρά και χάρη Χριστού στην καρδιά Σας εύχομαι!
ΑΓΙΑ και κοσμοχαρμόσυνα ΧΡΙΣΤΟΥ - γεννα!

π. Ιερόθεος

Δεν υπάρχουν σχόλια: