Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

μεγάλου της ερημου Καθηγητού δίδαγμα

ο όσιος Αντώνιος ο και καθηγητής της ερήμου καλούμενος είναι ενας ασκητής μεγάλου βεληνεκούς, παγκοσμίου φήμης αλλά και οικουμενικά χριστιανικός πατέρας της Εκκλησίας όχι με την έννοια του Διδασκάλου του κλασσικού εις το είδος του, αλλά με την διδασκαλική έννοια, της επιρροής του αγίου σε όλους εμάς σήμερα! σε κόπτες, παπικούς, αλλά και προστεστάνες ο άγιος έχει μια θέση εξέχουσα, πολλώ δε μάλλον για εμάς τους ορθοδόξους χριστιανούς και ιδιατέρως τους μοναχούς μας.
το ήθος του αγίου Αντωνίου είναι ήθος Χριστού, είναι ήθος που ταιριάζει σε χριστιανούς άνευ ηθικοπλαστικής διαθέσεως και ηθικίζουσας νοοτροπίας, χωρίς διάθεση υποκρισίας και ετερο-κατακρισί(-α)ς που πληγώνει και δημιουργεί απόσταση ου την τυχούσαν μεταξύ υμών και ημών των πιστών χριστιανών.
ο άγιος καταλήγει να λέγει ότι "εγώ ου φοβούμαι τον Θεόν, αλλά αγαπώ Αυτόν", συστοιχεί το δικό του βίωμα, με την εμπειρική διάθεση προσεγγίσεως της χριστιανικής διδασκαλίας και της εγγκεντρίσεως μας εις τον ευαγγελικόν τρόπον ζωής.
συμφωνεί με τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγον όχι επειδή εξαναγκάζεται για να μην ειδωθεί ως "αιρετικός" αλλά επειδή λέγει και ζει σαν τον μαθητή του Χριστού και απόστολον Ιωάννην, τον μέγαν θεολόγον και κήρυκα της πίστεως.
και μας λέγει ο άγιος μας Αντώνιος, ότι επειδή αγαπώ τον Θεόν, δεν μπορώ να τον φοβάμαι!
όταν εμπιστεύομαι κάποιον δεν μπορώ να τον υποσκάπτω στην γνώμη του και δεν μπορώ να βλέπω με άλλο μάτι την θέληση του σήμερα και αλλέως πως αύριο!άρα αγαπώ τον Θεό σημαίνει ότι είμαι ανοιχτός στην αγάπη Του, και σε κάθε τρόπο που Εκείνος αποφασίζει να με εγγίσει και να εντυχήσει εντός μου, αλλά και να νοιώσει την παρουσία Του στη ζωή μου ως επιλογή μου να θέλω εντός μου τον αγαπημένον μου, Κύριον Ιησούν τον Χριστόν μας.
χρόνια πάμπολλα και πλείστα στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες.
Σκέπη ημών των μοναχών του κόσμου τούτου ο ασκητής μέγας όσιος Αντώνιος.
modern
ಮೊದೆರ್ನ್ father

Δεν υπάρχουν σχόλια: