Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

γυριζω τις πλάτες μου στο μέλλον!





«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον,

Στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε!

Αφού η ιστορία σας ανήκει,

Σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε!»

Αλλά τελικά εμείς οι εν τη Εκκλησία ευρισκόμενοι, δηλαδή εντός του ναού, άνθρωποι α γ α π ο ύ μ ε τον Χριστό μας και άρα εξ αυτού του γεγονότος συνεπακόλουθο συμπέρασμα τυγχάνει το ότι α γ α π ο ύ μ ε τους αδελφούς μας!

Άρα δεν γυρίζουμε τις πλάτες μας στο μέλλον τους που είναι συνυφασμένο με το δικό μας, ο ένας στηρίζει τον άλλον ως πόλις οχυρά, πόλις περιτειχισμένη με τείχος ασφαλείας, και πορευόμαστε εν ελευθερία και περισσή αγάπη προς την βασιλεία των Ουρανών.

Το μέλλον φτιάχνετε όπως εμείς οι πνευματικοί πατέρες και πρεσβύτεροι του λαού «θέλουμε», η δική μας εν Χριστώ πορεία και η δική μας σκέψη διατυπωμένη επί χάρτου, επί τοίχου ενός ιστολογίου ή μιάς ιστοσελίδος, είτε και δια λόγου ακόμη…εμείς καθοδηγούμε όσους ελάχιστους έρχονται κοντά μας διότι ο λόγος και οι αμαρτίες μας εξεδιώξαν!

Μπορείς να αγαπάς και να πετάς τσιμεντόλιθους εις τους κτίστες να κτίσουν ένα σπίτι ή πρέπει να αφήσεις ήσυχα και ήρεμα τα υλικά οικοδομής ενώπιον των ποδών των κτιστών?

Μπορείς να νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα για τους αδελφούς σου από τα εξωτερικά στοιχεία, να νομίζεις ότι σου ανήκουν όλα, ότι έχεις αλάνθαστο κριτήριο για να διακρίνεις το καλό εις την ζωήν των άλλων?

Μπορείς χωρίς να τους απογυμνώσεις από την χάρη του Θεού και την κοινωνία μαζί Του να επέμβεις στην ζωή τους?

διότι εκεί που εσύ νομίζεις ότι πλεονάζει η αμαρτία και εκεί που (όντως) πλεονάζει η αμαρτία περίσσεια χάριτος και πολλή η ευλογία του Θεού έρχεται!

Έτσι πορεύεται ο Θεός στις ζωές των ανθρώπων

-χωρίς να μπορεί να εγκλεισθεί στις ζώνες των υπερ-αγνών και καθάριων «τέκνων» που όμως δεν μπορούν να αγαπήσουν τον αδελφό τους!

-χωρίς να ζει στις καρδιές των σκληροκάρδιων αλλά καρεκλοκένταυρων διακονητών του!

-χωρίς να είναι μέσα μας, εντός ημών των ατίθασων και αμαρτωλών παιδιών του!

-χωρις…..

-χωρίς……

-χωρίς……..

Αφήστε Τον όμως τον Χριστό μας να υπάρχει όπως το ιερό Ευαγγέλιο του θέλει και όχι όπως ψευδεπίγραφα πολλοί από εμάς εκφραζόμαστε ως απόλυτοι εκφραστές του αλλά και μοναδικά προδρομικοί κήρυκες!

Modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: