Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

δύο μέτρα και δύο σταθμά

δύο μέτρα και δύο σταθμά...
Μια εκκλησιαστική νοοτροπία σύγχρονου μανιχαϊσμού, υπάρχει στα εκκληστιαστικά περιβάλλοντα.
Οι άγαμοι κληρικοί εις τις μονές τους λένε πολλοί, αλλά όταν ενοριακές περιστάσεις και οικονομικές στενοχωρίες ("κλείσιμο διπλοπαρκαρίσματος") και οικογενειακά βάρη (που τα τελευταία συνήθως υπάρχουν) εμφανίζονται στο προσκήνιο θυμούνται ότι στις διπλανές ενορίες υπάρχουσιν άγαμοι πρεσβύτεροι (που ούτε °γεια° με την καρδιά τους κάποιοι δεν λένε συν-άδελφοι, ή μάλλον ψευδ-άδελφοι) και φυσικά τους δίνουν στεγνά και απροκάλυπτα εις την αναφοράν και λέγουν εις τους ‘‘ανωτέρους" των στείλατε τον πατερα τάδε που δεν έχει οικογένεια...λες και εκείνος εφύτρωσε!
Ο ι κ ο γ έ ν ε ι α και εμείς οι εν τω κόσμω άγαμοι έχουμε, αυτή η οικογένεια δε αποτελείται από τους κατα σάρκα γονείς μας και τα αδελφια μας! τους φίλους και συγγενείς μας...όσο και να μην θέλουν κάποιοι εκ των αδελφών να το χωνέψουν και στις ενορίες και σε όλες τις κηρυγματικές και γενικότερες εκκλησιαστικές διακονίες τρέχουν συνήθως άπαντες με προεξάρχοντες τους αγάμους πρεσβυτέρους.
φυσικά δε ο κόσμος που είναι διακοσμος του εκκλησιαστικού στερεώματος και βλέπει το ράσο ως εν Χριστώ παραμυθία και μέρος του απολυτρωτικού έργου της Εκκλησίας δεν ψάχνει το βιογραφικό του καθενός ιερέως, ούτε και τον ενδιαφέρουν περιστατικές λεπτομέρειες του προσωπικού του βίου, αλλά αποζητά πατέρα πνευματικό, καθοδηγητή στα πλαίσια του εκκλησιαστικού γεγονότος και στήριγμα εν τοις πόνοις...
άρα ας αφησουμε την εκκλησιαστική φαγωμάρα που συνήθως προκαλείται παρα των εγγάμων και ας ομονοήσουμε τω Αυτώ φρονούντες σε εκκλησιαστική κοινωνία για να κοινωνήσωμεν τω Αναστάντι Χριστώ και όχι τω διασπαστικαίς κινήσεσιν στρεφομένω καθ’ ημών και Υμών (των εγγάμων αδελφών μας) ―Αρχεκάκω Όφει.
καλή μετάνοια σε όλους και προτίστως σε εμάς τους αγαμους Κληρικούς.
modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δεκαετία μνήμης Ιεροθέου Αρχιερέως

Δέκα μετά την προς Κύριον εκδημίαν του Μακαρίου και Πολυαγαπημένου Πατρός και Αοιδήμου Ποιμενάρχου κάποτε Μητροπολίτου Υδρας κυρού Ιεροθέο...