Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Διακονία Λειτουργική εν ΠορτοΧελίω του μηνός ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ
Ι.Ν.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ
1. Μαρτίου: μνήμη αγίας Ευδοκίας οσιομάρτυρος  θεία Λειτουργία και μνημόσυνο του μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Νικολάου Νικολάου εις Ευαγγελίστριαν, 21 χρόνια μετά την εκδημία του (δεν υπάρχει νηστεία, καταλύουμε όσοι νηστεύουμε αφόβως ακόμη και κρέας).
3.Μαρτίου: Κυριακή του ΑΣΩΤΟΥ, θεια λειτουργία εις Ευαγγελίστριαν.
9 Μαρτίου ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟΝ, μνήμη των αγίων 40οντα  Μαρτύρων.
10 Μαρτίου Κυριακή της ΚΡΙΣΕΩΣ (ή των Αποκρέω), θεια λειτουργία εις Ευαγγελίστριαν.
14 Μαρτίου μνήμη του οσίου Βενεδίκτου, θεια λειτουργία εις Ευαγγελίστριαν. 
17 Μαρτίου Κυριακή εν ή ποιούμεν μνεία της εξόδου του Αδάμ του Πρωτοπλάστου εκ του Παραδείσου της τρυφής(ή Τυρινής),θεία λειτουργία εις Ευαγγελίστριαν. 
18 Μαρτίου Καθαρά Δευτέρα ακολουθία όρθρου και ωρών μετά εσπερινού από τις 7 μέχρι τις 9.30 (καθημερινά όλη την Εβδομάδα την λεγομένην Καθαρά θα τελούνται το πρωί 7-9 π.μ. και 5.30 το απόγευμα οι εκ του τυπικού της Εκκλησίας μας προβλεπόμενες ακολουθίες)
20 Μαρτίου Kαθαρά Τετάρτη θα τελεσθεί ΠΡΟΗΓΙΑΣΜEΝΗ θ.Λειτουργία εις Ευαγγελίστριαν.
23 Μαρτίου μνήμη του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τύρωνος, θ. λ. εις Ευαγγελίστριαν.
24 Μαρτίου Κυριακή της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ θα τελεσθεί η Kυριακατικη Λατρεία ως συνήθως αλλά στο τέλος της θειας Λειτουργίας θα περιφέρουμε πέριξ του Ι. Ναού και θα λιτανεύσουμε τας ιεράς Εικόνας, παρακαλείσθε όπως φέρετε Εικόνες των Οικιών σας να ευλογηθούν και να τας κρατείτε, παρακαλώ, κατά την ώραν της ιεράς των Εικόνων Λιτανείας.
ΕΣΠΕΡΑΣ 24ης Μαρτίου θα τελεσθεί ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ
   Στις 4.00 θα τελεσθεί η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού και παράκλησις προς την Θεοτόκον , στις 6.30 θα τελεσθεί ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ και Αρτοκλασίας χοροστατούντος του ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ και γύρω στις 8.30 θα εξοδεύσει επευλογούσα τους πιστούς χριστιανούς η ιερά Εφέστιος Εικών της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ στας ρύμας και οδούς της πόλεως μας.
ΠΡΩΪΑ 25ης Μαρτίου θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί η ειθισμένη Δοξολογία επί τη Εθνική Παλιγγενεσία.
ΕΣΠΕΡΑΣ 25ης Μαρτίου θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού της Αποδόσεως της Εορτής και μεγάλη Παράκλησις μετά θειου Κηρύγματος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου πατρός Χριστοφόρου Καραβία, εφημερίου-Ιεροκήρυκος Ι. Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου δια να ευλογηθούμε άπαντες και οι εορτάζοντες ιδιαιτέρως.
29 Μαρτίου θα τελεσθεί η ακολουθία των Προηγιασμένων Δώρων (7-9.30)
31 Μαρτίου Κυριακή, μνήμη οσίου ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ του ΠΑΛΑΜΑ, όρθρος και θεια Λειτουργία μετά Κτητορικού Μνημοσύνου για όσους εκοπίασαν να κτίσουν τον Ναό και για τους μακαριστούς ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥΣ που διηκόνησαν τον Ναό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: