Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

περι της εκδηλωσεως του Γεροντος κυρου Παντελεήμονος

Αγαπη; Αληθεια;
Αγαπη για ποιον.Θα τριζουν   τα αφορισμενα κοκκαλα του Καζαντζακη μεσα στον ταφο.Γιατι με προταση του ΠΦ προχωρησε η εκκλησια στην καταρα κατα του “αθεου κομμουνιστη” συγγραφεα.
Αληθεια;Η Αληθεια εχει πολλες πλευρες και δεν φανερωνονται παντα ολες.Τα πραγματα δεν ειναι παντα οπως φαινονται με την πρωτη ματια.
Πιστευω πως η εκδηλωση αυτη ερχεται σαν συνεχεια της καλοκαιρινης εκδρομης στην Χιo των κυριων του Λαογραφικου μουσειου και της “αδελφοποιησης” Χιου Κρανιδιου που αναφερεται στο ιστολογιο του Κεντρου
“2 Αυγούστου 2014
Το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου πραγματοποίησε προσκύνημα στο ΙΕΡΟ ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ και στον Τάφο του αείμνηστου Μητροπολίτη Χίου Παντελεήμονα Φωστίνη Κρανιδιώτη στην καταγωγή και ιδρυτή του Τάγματος.”.
Ειμαι σιγουρος πως οι Κρανιδιωτες-τισες  επισκεπτες του ταγματος στην Χιο δεν εχουν εντρυφησει στα του ΠΦ.Με καλη διαθεση αναζητησαν τα ιχνη ενος γεννημενου στο Κρανιδι ιεραρχη και την εκτιμηση που χαιρει στην μακρυνη Χιο.Ομως ειπαμε .Η αληθεια εχει πολλες οψεις.Και οι δρασεις οι στασεις και οι τοποθετησεις μας εχουν ΠΑΝΤΑ πολιτικο περιεχομενο.
http://users.sch.gr/markmarkou/1962/koim1962.htm
https://sikam.wordpress.com/page/2/

αγαπητε κυριε Κατσαϊτη,
  Χαιρετε, ευχομεθα καλην επανοδον!
  κυριε μου, θα ελθω εις το προκειμενον ευθυς αμέσως, συντροφε μου(αφου την ιδια τροφη τρεφεσθε όπως ημεις την δημιουργηθεισαν παρα του Θεου και χορηγημενη δια της ανθρωπινης σκεψεως, λογικης και εργασιας) αν προσεχατε την αφισα που αναφερετε στην εκδηλωση προς τιμην και μνημην του συμπατριώτου ολων των Ερμιονιδέων, Κρανιδιώτου Μητροπολίτου Χίου κυρού Παντελέημονος ειμεθα ιδιατερως εκφραστικοι αλλα μετα φειδους εκπεφρασμενης της θεσεως μας. Δεν θα αφησωμε κανενα πολιτικόν πάθος να αγγίξει τον τάφο του μεγάλου Ιεράρχου, ειτε τον αγαπας ειτε τον μισεις ο Παντελεήμων οπου επερασε αφησε αγαθήν ενθύμιση.
 Όσο για την Αλήθεια (με αλφα κεφαλαίον), εδώ δι’ημας τους χριστιανούς είναι ο Κυριος Ιησους Χριστός. Και Αγαπη είναι μόνον ο Χριστός μας, «ὅτι ὁ Θεὸς ἀγάπη ἐστίν.  9 ἐν τούτῳ ἐφανερώθη ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ ἐν ἡμῖν, ὅτι τὸν υἱὸν αὐτοῦ τὸν μονογενῆ ἀπέσταλκεν ὁ Θεὸς εἰς τὸν κόσμον ἵνα ζήσωμεν δι᾿ αὐτοῦ.  10 ἐν τούτῳ ἐστὶν ἡ ἀγάπη, οὐχ ὅτι ἡμεῖς ἠγαπήσαμεν τὸν Θεόν, ἀλλ᾿ ὅτι αὐτὸς ἠγάπησεν ἡμᾶς καὶ ἀπέστειλε τὸν υἱὸν αὐτοῦ ἱλασμὸν περὶ τῶν ἁμαρτιῶν ἡμῶν.  11 ᾿Αγαπητοί, εἰ οὕτως ὁ Θεὸς ἠγάπησεν ἡμᾶς, καὶ ἡμεῖς ὀφείλομεν ἀλλήλους ἀγαπᾶν.».-
oσο για το πολιτικό (εσεις εννοειται κομματικο, καθοτι πολιτικο λόγο αρθωνει ο ιξ πολίτης δια την πολιτείαν που ζει και κινείται) περιεχόμενο εχουμε δωσει εξετασεις ο καθεις εξ ημων αυτων, καθοτι ειμαστε ο κυριος ομιλητής και θα μιλησωμε οπως η θεολογια της αγιας μας εκκλησίας επιτάσσει και οχι οπως προσκαιρα λαθη την καθορίζουν,
ο καθένας κρίνετε εκ της εποχης και του έργου του...και οχι με μαυρα ιδεολογηκοποιημενα γυαλια...!!!
ελατε να ακουσετε την ομιλια που διαμνορφωνεται ως ωρας και διαφωνουμε υστερα...
Δεν εχω να προσθεσω η να αφαιρεσω τίποτα…
Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ιωάννου Λουμουσιώτης,
Ο εκ Κρανιδίου και γεννημα και θρεμμα αυτης της ευρυχωρου και φιλοξένου γαίας

Εφημέριος – Ιεροκήρυξ της ιερας Μητροπολεως Υδρας και εν Πορτοχελίω διακονών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: