Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

αγιος Κλήμης σημερα εορτάζων, στη σειρα των κηρυγματων στον αγιο της ημέρας!~



"Στις εκκλησίες μας σημερα εορτάζει ο άγιος Κλήμης ο επίσκοπος της Ρώμης.
Η καταγωγή του ήταν ρωμαική και έζησε στα χρόνια του Δομετιανού κατά το έτος 82 μμετά Χριστόν. Άρα είναι ένας από τους αρχαιότερους και παλαιότερους Αγίους της Εκκλησίας μας.
Στις εκκλησίες μας σημερα εορτάζει ο άγιος Κλήμης ο επίσκοπος της Ρώμης.
Η καταγωγή του ήταν ρωμαική και έζησε στα χρόνια του Δομετιανού κατά το έτος 82 μμετά Χριστόν. Άρα είναι ένας από τους αρχαιότερους και παλαιότερους Αγίους της Εκκλησίας μας.
Είχε καταγωγή βασιλική, είχε δηλαδή επιφανή οικογένεια και για αυτό σας τα λέω αυτά τα ιστορικά στοιχεία, για να μη νομίσετε ότι ο άγιος μας είναι κάτι το ψεύτικο, υπάρχουν στο φαντασιακό μας μέσα. Είναι μία υπαρκτή ιστορική προσωπικότητα. Αυτός, λοιπόν, λέει ο άγιος Νικόδημος στον συναξαριστή του, αφού μελέτησε όλα τα μαθήματα της Ελληνικής Παιδείας και της θυραθεν σοφίας δηλαδή είχε λάβει την φιλοσοφική παιδεία της εποχής εκείνης.
Συνάντησε τον κορυφαίο από τους Αποστόλους Πέτρο και διδάχτηκε από αυτόν την αληθινή πίστη και θεογνωσία. Οπότε έγινε κήρυκας του Ευαγγελίου και συνέγραψε τις διατάξεις των Αποστόλων και έγινε επίσκοπος της Ρώμης.
Αλλά τιμωρείται και επειδή δεν πείστηκε στις διαταγές του αυτοκράτορα, εξορίζεται σε μία έρημο πόλη στην περιοχή της Χερσώνας, σημερινή Κριμαία να έχετε στο νου σας.
Στη συνέχεια του έδεσαν μια άγκυρα σιδερένια στον λαιμό του και τον έριξαν λέει το βυθό της θάλασσας και έτσι έχει τελειώσει την επίγεια ζωή του. Είναι ιερομάρτυρας! Τι σημαίνει ιερομάρτυρας; Είναι ο επίσκοπος της Εκκλησίας μας, ο οποίος μαρτύρησε για χάρη του Χριστού!"


απομαγνητοφωνημενο αλλα και διορθωμενο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: