Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

στο Νεκρό σώμα του αγιου μας μετα απο 100 χρόνια...

στο νεκρικο σώμα του αγιου Νεκταρίου προσέφυγε να προσκηνυσει και να ευτρεπίσει προς μεταφοράν,ενας Κρανιδιώτης παπας ο π.Παντελεημων Φωστίνης ως ιεροκηρυξ(μετά ταύτα Μητρ. Καρυστίας και Σκύρου, ύστερα Ενόπλων Δυνάμεων στον αγώνα του Εθνους μας και είτα Χίου, Ψαρών και Οινουσσων, κοιμηθεις την 12η Μαρτίου 1962)!~να εχουμε την ευχη του αγίου μέσα απο τον δικο μας ανθρωπο...να φροντισει με τον π.Αγγελο τον Νησιώτη.Πήγε στο απνουν Σώμα του Ιεράρχου μας, σοφου και απλου και ταπεινου και πράου Ιερού ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ μητροπολιτου Πενταπόλεως.


ο αγιος μας ποτε δεν δεν υπέγραψε ως πρώην, καθοτι "εκθρονίστηκε" (λέω οσο πιο κομψά μπορώ το εξεδιώχθη) αντικανονικώς και βιαίως...και ομως αυτός ειναι ο μέγας ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ.


ο διώκτης ΠΑτριάρχης ξεχάστηκε μεσα στη λήθη των χρόνων ο απλος καλόγερος της Αίγινας μενει εις τον αιώνα χάριτι Θεού και του Ελέους Του.


Αγιε μου ΝΕΚΤΑΡΙΕ μην ξεχνας τα παιδια μας και τους φοιτητες μας και στειλε την απαλη και γαληνια παρουσια σου σε ολους μας με την του Θεου παρουσια στη ζωη μας!


Ξερουμε οτι ολα τα έκανες στο όνομα του Ιησού μας!Εκείνον παρακαλα για τα χάλια και πρώτα για όσους φθάνου στης Μονής σου το ιερό Προπύργιο!


με πολλή αγαπη στα ιερα και χαριτόβρυα λείψανα και στο ιερο σου πρόσωπο!
αρχιμ. Ιερόθεος Ιωάννου Λουμουσιώτης,
Ιεροκύρηξ Ι.Μ.Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: