Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Π Α Ν Α Γ Ι Α !

Αδελφοί μου,

Χαίρετε την χαράν του Κυρίου μας … Δεν είναι φυσιολογικό να γιορτάζει ο άνθρωπος την ημέρα που πεθαίνει, ούτε και να θυμόνται οι άλλοι την μέρα που πέθανε κάποιος…Εδώ ξεκινάει το μυστήριο, ο Θεός θέλησε σε μια κοιμηση να χαίρεται όλη η κτίση!
Ποίος δεν πήγε να προσκηνήση τη χάρη της, ποίιός δεν θέλησε δυο λόγια να της ψελλίσει, ποίος αρνήθηκε το γλυκό και παρηγορητικό της χάδι…που φροντίζει κάθε πενόμενο πνευματικά και πονεμένο ψυχοσωματικά άνθρωπο.
Χαρα και πάσχα είναι η κοίμηση της, ευλογία και ευφροσύνη είναι η σεπτή μετάσταση της…
Είναι μοναδικός ο τρόπος που οι χριστιανοί αντιλαμβάλονται την θεία προστασία, πέθανε και αφθαρτοποιήθηκε με την χάρη του Θεού το ανθρώπινο σαρκίο της και εν τέλει έγινε δοχείο της θείας εκλογής του Πνεύματος.
Μετά τον Χριστό μας, η Θ ε ο τ ό κ ο ς, είναι η μάνα μας η πνευματική, είναι η ιατρεια της ψυχοσωματικής ολότητος, «όλου (του) ανθρώπου», είναι το δοχείο που ξένισε τον «ξενιτεμένο» Θεό, όταν ενηνθρώπισε ο Θεός Λόγος, είναι η περιστερά που έγινε του Πνεύματος όργανο!
Η χάρις της Κεχαριτωμένης Μητρός να μας ευλογεί απαξάπαντες και να έχουμε την ανύστακτο προστασία Της. Βοήθεια την Μητέρα του Θεού μας!

2 σχόλια:

ParosClubG.13 είπε...

είναι τιμή μου που γνώρισαν έναν άξιο κληρικό, αληθινό διάκονο της Εκκλησίας. Να είσαι πάντα καλά πάτερ μου

Ανώνυμος είπε...

πατερ ειναι η καλωσύνη Σας που σας βάζεινα λέτε και να γράφετε τόσο τιμητικά για μενα λόγια...κανείς δεν είναι αληθινός Διάκονος του Χριστού αν δεν αρνηθεί τα πάθη του...εγω εγωιστικά εκινουμην ανμεσα ΣΑς...ευχαριστω για όλα!
Modern Father