Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!

Επιστρέφοντας και εγώ από την Μονή του αγίου μας Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού! Μπορώ να σας μεταφέρω την εμπειρία μου ότι αυτή η πανήγυρη του αγίου μας ήταν διαφορετική από τις άλλες διότι ο κόσμος ήταν περισσότερος από κάθε άλλη φορά…αν και βρισκόμαστε σε μετα – βατοπαιδινή περίοδο, αν και έχουν προκύψει σκάνδαλα τροφοδοτούμενα από εκκλησιαστικούς ανθρώπους και μη (πραγματικά ή ανύπαρκτα θα κριθεί από ειδημονέστερους ημών), σε εποχή που πολλοί λένε ότι ελάχιστοι είναι πιστοί και ενσυνείδητοι χριστιανοί φάνηκε πλήθος πολύ των ασθενούντων ειδικώς από την βαρύνουσα τον κάθε άνθρωπο ασθένεια της αμαρτίας…
Που δεν μπόρεσε να εναποθέσει πουθενά αλλού παρά στον άνθρωπο του Θεού, στον άγιο της πολλής συγνώμης που το μόνο που έκανε επί γης ήταν να συγχωρεί αμαρτίες και αδικίες που υφίστατο το δικό του πρόσωπο!
Ο άγιος δέχτηκε τον καθένα ξεχωριστά ήταν σε άλλους ποιοτικά μεγάλη και σε άλλους ποιοτικά μικρότερη η θεοφιλής παρουσία του αλλά όλοι γευθήκαμε το νέκταρ της φλογιζούσης πίστεως και αγάπης πλείστης του Αγίου μας που είναι ο δικός μας Πατέρας…δεν υπάρχει κανείς άλλος να αναδεχθεί τον πακτωλό των προσωπικών αισθημάτων μας και ο άγιος μπόρεσε και είναι πάντα εκεί όταν τον επικαλούμεθα!
Οι άνθρωποι ήρθαν στην Αίγινα να εκφράσουν την πολλή τους ευγνωμοσύνη στον άγιο μας και δι’ αυτού στον Θεό μας!
Εξέφρασαν την θέρμη της καρδιάς τους για την ευλογία του Θεού που πλούσια την έχουμε στην καρδιά μας όταν την ζητούμε με πολλή ζέση!
Αλλα είδαν ότι αν δεν έχουμε τον σύνδεσμο της αγάπης μεταξύ μας οι χριστιανοί θα βλέπουμε το σώμα του Χριστού φθειρόμενον αν εμείς δεν αγαπούμε εξ όλης της καρδιάς και εξ όλης της διανοίας μας τους ομαιμους και συσσώμους, αδελφούς μας, που τρέφονται από τον ίδιο Χριστό και πως το διαπίστωσα ενώ κοινωνούσαμε πάνω από μισή ώρα 5 κληρικοί οι πιστοί του Χριστού μαθητές και ακόλουθοι περίμεναν κατάκοποι και χαρούμενοι επ’ αρκετη ωρα και δεν υπήρχε τελικά ούτε ένας που να βιαζόταν να κοινωνήσει παραγκωνίζοντας τον αδελφό του!
Αυτό είναι δείγμα της καλλιέργειας της πνευματικης της οποίας μέτοχοι γινόμαστε με την λατρεία, το κήρυγμα επ’ εκκλησίαις (στις συνάξεις των πιστών εντός του ναού) και την προσευχη στα σπίτια μας! Κοινή και προσωπική η καλλιέργεια!
Η χ α ρ ί ς του αγίου μας να έρθει και επιδαψιλεύει όλους μας!
Modern Father

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΗΝ ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΝΑΟ, ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΝ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΦΡΑΝΘΗΚΑΜΕ!!
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ "ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΑ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΌ..
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΑΡΟΤΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ.
Ο ΑΓΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΣ, Ο ΠΛΕΟΝ ΤΕΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ..ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΝΟΥΘΕΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ...
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΜΑΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΜΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ...ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ...ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΣΧΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΖΟΝΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ!ΟΣΟΙ ΗΛΘΑΝ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΑΙΣΘΗΣΙΣ ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΣΙΣ ΘΕΟΥ ΣΤΙΣ ΘΝΗΣΙΜΑΙΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΜΑΣ!
Ο ΑΓΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΚΟΝΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΗΝΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΒΡΙΖΟΜΕΝΟΝ ΕΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΜΕΝΟΝ ΑΓΙΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΛΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΤΑΙΣΑΝΤΑΣ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΥ!
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ!ΤΟ ΚΕΡΙ ΚΑΗΚΕ ΥΠΕΡ ΥΜΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ!