Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΙΛΩΝ...ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΠΟΡΕΥΣΗΣ

"ΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΩΝΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ" γΙΑΝΝΗΣ κΑΛΠΟΥΖΟς , "ιμαρέτ", ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΕΚΔ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Σ. 35
Οι φίλοι είναι οι άνθρωποι που μας στηρίζουν στα δύσκολα, είναι οι πόρτες εκείνες που μας κλείνουν εντός τους για να μην μας χτυπούν τα λυσσαλέα κύματα στα οποία δίνουμε εμείς πολλές φορές τροφή και άλλες φορές βρίσκουν λεία μόνα τους τα απύλωτα στόματα και μας κατηγορούν (αναιτίως ή όχι, μας κατηγορούν αφιλάδελφα και μισάδελφα)!
Δυστυχώς αν είχαμε στις δύσκολες στιγμές πραγματικούς φίλους κοντά μας θα έμεναν χωρίς δουλειά οι ψυχολόγοι και οι πνευματικοί θα ασχολούνταν με την πνευματική μας καλλιέργεια και πρόοδο και όχι με το να μας ηρεμούν και να μας καλμάρουν από ανθρώπους που μας πρόδωσαν και μας πλήγωσαν!
Κανείς πολλές φορές δεν μπορεί να μας βοηθήσει στις πολλές και ποικίλες μεταπτώσεις και διακυμάνσεις της πνευματικής μας ζωής!
Ας έχουμε όλοι έστω έναν φίλο, να μας είναι πόρτα για τον χειμώνα των παγερών διαθέσεων των καρδιών όσων εχθροπρακτούν με λόγια ή έργα εναντίον μας…και ας είναι οι καρδιές μας δυνατές για να αντιμετωπίζουν με ιλαρά και ζεστή καρδιά την παγερή και αναξία μίσους αντιμετώπιση τους!
modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: