Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

εθρέψαμεν τον σουδανόν "Χριστόν"

Το μήνυμα του ιερέα στο κινητό του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Ειδήσεις - Νέα Μητροπόλεων | Δημοσίευση: 28/02/2011

Ένα διαφορετικό μήνυμα έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο, από ιερέα του, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και έκρινε σκόπιμο να το δημοσιοποιήσει.

Το μήνυμα αναφέρεται στην «επίσκεψη» τεσσάρων λαθρομεταναστών που δέχθηκε ο ιερέας κατά τη διάρκεια Θείας Λειτουργίας στην Εκκλησία του χωριού Λύρα (ένα χιλιόμετρο βορειότερα από το Φυλακτό) Έβρου, τί τους πρόσφερε και πώς αντέδρασε το εκκλησίασμα.Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες...

«Με την ευχή σας. Εκ των προτέρων γνωρίζω ότι τα παρακάτω δεν πρέπει να δημοσιεύονται αλλά ως ποιμένα μου οφείλω να σας ενημερώσω. Σήμερα ήμουν στη Λύρα με -5 βαθμούς και χιόνι. Στο Ναό δεν ήταν ούτε 10 άνθρωποι. Γύρω στις 8:45 άνοιξε η πόρτα και κοντοστάθηκαν 4 λαθραίοι, αδύνατοι, με βλέμμα πείνας. Όταν κάποιοι κινήθηκαν προς το μέρος τους, διέκοψα τον Όρθρο που έψαλα στο αναλόγιο και τους φώναξα «στο Ναό του Θεού, όλοι είναι καλοδεχούμενοι». Στους ξένους είπα στα αγγλικά «μην φοβάσθε, καθίστε να ζεσταθείτε». Είχα 5 πρόσφορα. Έκοψα μόνο το 1 στην Πρόθεση και από τα άλλα αφαίρεσα τη σφραγίδα «ΧΡ» και τους τα έδωσα ως ψωμί. Πριν το τέλος της λειτουργίας, κήρυξα πάνω στην περικοπή και είπα «να από τι θα μας κρίνει ο Θεός». Κατέληξα, δείχνοντας τους 4, πως «ελάχιστες φορές τυχαίνει στη ζωή μας, αυτό που κηρύττουμε να το πραγματώνουμε εκείνη την ίδια στιγμή και έτσι οι πράξεις μας να κηρύττουν Χριστό και όχι μόνο τα λόγια μας». Με το «διʼ ευχών» είπα μέσα μου... «α ρε παπα-Νίκο, τσάμπα έχασες τα λόγια σου», πριν προλάβω, όμως, να τελειώσω τη σκέψη μου, τους κύκλωσαν οι κυρίες. Με νοήματα τους είπαν να περιμένουν. Μέχρι να καταλύσω, τους είχαν φέρει φαγητά, πολλά φαγητά και ρούχα, μπουφάν και σκούφους.

Οι άνθρωποι ήταν από το Σουδάν, μου είπαν ότι πάνε στη Γαλλία.

Αυτά που είδα, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Την ευχή σας. Καλό μεσημέρι».

(Αποστολέας π.Ν.Κ Κυριακή 27-2-2011 ώρα 14.19)http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=183

αυτη είναι η σαρκωμένη απάντηση στην πρόκληση του ευαγγελικού λόγου, στον απόηχο του εαυγγελικού αναγνώσματος της Κυριακής των Αποκρέω, της καλουμένης της κρίσεως!
η λογική λέει είναι λαθραίοι...
η νομική λέει είναι παράνομοι...
η εθνολογία μιλά για καταστροφή της ελληνικής εθνικής ποσοστόσεως...
η απιστία λέει θα μας καταστρέψουν την πίστη, ως αλλόπιστοι... η πλεονεξία λέει θα μας φάνε το ψωμί...
η φιλοπρωτία λέει θα μας κάνουν πρόσφυγες στη χώρα μας...

αλλά η καρδιά του πιστου λέει ότι στο πρόσωπο των ταλαιπωρημένων Σουδαν-(καθενός ξένου ή ξεν-)ών σε είδαμε να πεινάς, στο πρόσωπο των τεσσάρων υιών Σου σε είδαμε να διψάς, στο πρόσωπο τους είχε φυλακισθεί η ελπίδα, εκεί φανερώθηκε ο Χριστός μου!
Στο πρόσωπο αυτών μας επεσκέφθη ο Κύριος και πόσοι μπορέσαμε να το δούμε???
μαλλον ο αδελφός μου και συλ-λειτουργός της Χάριτος της ιερουργούσης το μυστήριον του Θεού το είδε...
αξίζουν συγχαρητήρια αλλά και βραβεία νίκης απο τον ουρανό!
μακάρι ο Χριστός να το πληρώσει στην καρδιά του αδελφού μας πλουσιοπάροχα!
αυτή είναι Χριστού αποκάλυψις εν ώρα λατρείας και δεήσεως!

modern father


4 σχόλια:

ιερομόναχος είπε...

όντως συγκλονιστικό αδελφέ και συλλειτουργέ!

Modern Father είπε...

άγιε ιερομόναχε, έτσι είναι η χάρις του Θεού ενεργεί εκει που εμείς δεν θέλουμε και εκει που εμεις φαινόμαστε ανύπαρκτοι και ολιγιστοί!

Ανώνυμος είπε...

δόξα τω Θεω για τους λευίτες του

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον αξιο λειτουργο της εκκλησιας μας!!! Η εκκλησια δια μεσω των κληρικων της δειχνει για αλλη μια φορα τον δρομο της σωτηριας που περνα μεσα απο την διακονια του συνανθρωπου και αδελφου!!! Αυτα να τα βλεπουν οι κυριοι που εκφραζουν το δηθεν προοδευτικο και ανανεωτικο χωρο!!! Προοδος ειναι αυτη που ελαβε χωρα στο ακρητικο χωριο της Ι Μ Αλεξανδρουπολεως!!! Πραγματι αυτος ο κληρικος εφαρμοσε μπροστα στα ματια των απλων πιστων αυτα που διδασκε τοσα χρονια! Ετσι οι πιστοι αμεσως ακολουθησαν τον ταγο τους και βοηθησαν τους συνανθρωπους τους!!! Αυτη ειναι η εκκλησια του χριστου!! Κοινωνια αγαπης!!!

Νάξιοι Μελιστές: Κυριακάτικοι Στοχασμοί! Κυριακή Η΄ Ματθαίου! 22.07...

Νάξιοι Μελιστές: Κυριακάτικοι Στοχασμοί! Κυριακή Η΄ Ματθαίου! 22.07... : Πανοσ. Αρχιμ.  Ιεροθέου Λουμουσιώτη  Ιεροκήρυκος Ι.Μ. Ύδρας ...