Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕΣ ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ?

«α δ ε η τ ο ί μ α σ α ς τ ί ν ι έ σ τ α ι;»
Αγαπητοί μου φίλοι, αυτή είναι η ερώτηση και τοποθέτηση του Θεού επί του θέματος του πλούτου και της πολυκτημοσύνης…ο Κύριος ρωτά τον πλούσιο, του τότε και του σήμερα και τον καθένα που συνάσει παραπάνω από τα απαραίτητα…σε εκείνους που συνάζουν χωρίς να τα χρειάζονται, χωρίς να τα έχουν ανάγκη!
Ο Χριστός μας ρωτά αυτά που ετοίμασες, ποίου είναι? Τώρα που εσύ θα εξέλθεις από την φθαρτότητα και θα εισέλθεις στην αιωνιότητα!
Ετοίμασες πράγματα στη γη και για τη γη, αντικείμενα, χώρους και αγαθά παραπάνω από τις υλικές ανάγκες σου και θα φύγεις, θα πεθάνεις και θα αναχωρήσεις χωρίς να έχεις κάποιον στη γη να σε θυμάται για την καλωσύνη σου, να σε θυμάται για την ευσπλαχνία σου, για την αγαθότητα και την αμνησικακία προς πάντες…μα άφησες ξοπίσω σου μαρτυρίες του ότι είχες δεθεί με τη γη…είχες δεθεί με τα πλούτη και τα επίγεια αγαθά!
Άφησες αποδείξεις πλεονεξίας αφού έδειξες ότι ήσουν αχόρταγος…γκρέμισες τις ήδη υπάρχουσες αποθήκες και έκτισες μεγαλύτερες για να συνάξεις αυτά που έπρεπε να μοιράσεις στους πτωχούς…το ότι δεν χωρούσαν οι αποθήκες σήμαινε ότι αυτά ανήκαν στους φτωχούς έπρεπε να δοθούν τα παραπάνω στους φτωχούς, σε όσους τα χρειάζονταν, σε όσους τα στερούνταν με τη δική σου συγκέντρωση!
Αυτά που έλεγε ο Θεός στον πλούσιο τα λέει και σε εμάς σήμερα κληρικούς και λαϊκούς…η συγκέντρωση πλούτου και αγαθών είναι μια δήλωση αθεΐας εν τοις πράγμασιν! Είτε το θέλουμε είτε όχι…το αν είμαστε παιδιά του Θεού ή εχθροί του Θεού θα φανεί στην καθημερινότητα μας…αποταμιεύσατε εκτός των απαραιτήτων στα χέρια των πτωχών!
Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας και ο Θεός όταν εργαζώμεθα φιλοτίμως παραδεχόμενοι το που σφάλλαμε δέχεται τη μετάνοια μας και τα έργα μας προς επίρρωση των λαθών και αβλεπτημάτων μας!
Modern Father

Δεν υπάρχουν σχόλια: