Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

ὁ μὲν οὖν Πέτρος ἐτηρεῖτο ἐν τῇ φυλακῇ· προσευχὴ δὲ ἦν ἐκτενὴς γινομένη ὑπὸ τῆς ἐκκλησίας πρὸς τὸν Θεὸν ὑπὲρ αὐτοῦ.
Έτσι, λοιπόν, ο Πέτρος εφρουρείτο μέσα εις την φυλακήν. Από όλην όμως την Εκκλησίαν εγίνετο συνεχώς μακρά και θερμή προσευχή δι' αυτόν στον Θεόν.
http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/KD/05.%20Prax.htm


Όταν ο απόστολος Πέτρος ετηρείτο εν τη φυλακή, δηλαδή ήταν φυλακισμένος, οι χριστιανοί που δεν είχαν χάσει ακόμη την ελευθερία και την ζωή τους μαρτυρώντας για την πίστη τους στον Ιησού Χριστό προσηύχοντο!
Το μυστικό της συναντίληψεως των ανθρώπων αποκαλύπτουν σήμερα όσοι πιστεύουν στον Χριστό, οι πιστοί είναι μια γροθιά όχι έναντι των απίστων, αλλά έναντι του διαβόλου, δεν είναι εχθρός μας κανείς από όσους νομίζονται ως εχθροί αλλά είναι τέτοιος προς εμάς ο διάβολος που δεν θέλει τον σύνδεσμο της αγάπης που είναι μοναδική μαρτυρία ότι πιστεύουμε στον Χριστό.
Το να είσαι χριστιανός σημαίνει καθημερινά να απομακρύνεις τις δυνάμεις του κακού εαυτού σου, να διώχνεις μακρυά σου το εγωτικό σου ήθος που είναι παραφθορά του ορθοδόξου ήθους. Εμείς έχουμε την ελπίδα μας στο Θεό μας διότι είναι ο Θεός του Αβραάμ, είναι ο θεός του Ιακώβ, είναι ο Θεός του αποστόλου Πέτρου, που ελευθερώνεται, είναι ο Θεός του Αποστόλου Ιακώβου που στο σημερινό αποστολικό ανάγνωσμα ακούμε ότι μαχαιρώθηκε για τον Χριστό μας, είναι ο Χριστός Κυρίου που έδωσε την ζωή του γι’ αυτόν ο άγιος Γεώργιος!
Άρα εμείς μέσω των αγίων μας συνδεόμαστε με τον Χριστό μας και το συνδετικό μας με τους αγίους , ο σύνδεσμος μας είναι η προσευχή που έδειχναν και οι πρώτοι χριστιανοί ως εχέγγυο της αληθούς σχέσεως με τον Αναστάντα Θεό μας τον Ιησού Χριστό.
Όχι απλά θρηνώντας για τον χαμό του αδελφού τους, αλλά για τον χαμό του Πνευματικού τους Πατέρα, ο Πέτρος ο Απόστολος ήταν ο σύνδεσμος τους με τον Χριστό, αν χανόταν αυτός ο σύνδεσμος προ του να στερεωθούν στην νέα πίστη, στο νέο βάπτισμα, στον νέο τρόπο ζωής του Χριστού χρειαζόταν και άλλος μάρτυς να συνδράμει αυτή τη μαρτυρία.
Η χάρις του Θεού αυτόν τον άγιο μας έστειλε την "Πέτρειο" παράδοση κρατούντα, τον άγιο Γεώργιο, τον προστάτη και έφορο μας, που θέλει με πολλή προσευχή και πάλι και πάλι με προσευχή να κρατήσουμε τον Χριστό στην καρδιά μας, ως Θεό Παντοδύναμο, που αλλάζει όμως μόνον όσους το επιλέξουν!
Μακάρι να είμαστε και εμείς κοντά στον Θεό με την προσευχητική διάθεση των αγίων μας και να έχουμε την τόλμη να προσευχόμαστε για όσους θέλουν να μας εχθρεύονται και εμείς να μην εχθρευόμαστε κανέναν!
Χριστός Ανέστη πρέπει αν το πούμε στις καρδιές μας και ύστερα από πολλή προσευχή θα έρθει το μήνυμα του Χριστού στην καρδιά μας και θα αλλάξουμε το γεώργιον της υπάρξεως μας και ο άγιος Γεώργιος θα παραμείνει φύλακας της προσευχόμενης καρδιάς μας και θα την οδηγήσει στον θρόνο του Θεού!
Αμήν.
(κάπως έτσι θα ακουσθεί και εις το παρεκκλήσιον του αγίου εις την Σπηλαίαν των Διδύμων, του ηγαπημένου μας χωρίου)
Modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: