Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΠΛΟΓΙΚΗ ΔIAMAXH

"Οσο αξιζει μια γρατζουνια απ'την ανασα σου
δεν αξιζουν οι θεωριες μιας ζωης
γυναικα αν εχω κανει λαθος συγχωραμε
γυναικα αν ειμαι σωστος μη μου το πεις”

Αυτό μας λέγει ο Θηβαίος, στο τραγούδι του και νομίζω ότι στη θέση της πολύτιμης γυναίκας του εγγάμου στη συζυγία του δεν μπορεί να μπεί κανενα άλλο πράγμα, γεγονός, αποσπασματική παρουσία στη ζωή…όπως και για τον φίλο είναι ο πραγματικός φίλος, για τον αδελφό ο κατά σάρκα και πνεύμα αδελφός…
Έτσι και για εμάς στο χώρο του διαδικτύου υπάρχει ο συνοδίτης συνοδείας διαφορετικής και μύστης μυσταγωγίας αλλωτινής! Ο blogger και καθένας που μετέχει στην «ιστολογική» διαδικασία είναι ελευθερίας συνοδοιπόροι!
Η ελευθερία είναι κατάκτηση και η κατακτηση του διαδυκτίου είναι που δίνει ως σήμα και σύνθημα να τρέχουμε ελεύθερα και να εκφραζόμαστε απολύτως ελεύθερα αλλά αυτό δεν μας κατοχυρώνει σε αλανθαστο κριτηριο!
Ο κρίνων κρίνεται! Αλλά και ο κρίνων τον κρίνοντα, συγκρίνει στην δική του υποκειμενική κρίση, και παρουσιάζεται στον αδελφό του, που τον αφορίζει κρινόμενον και τον σκοτίζει κρίνοντας τον, ρίχνοντας το σκοτάδι της ανελευθερίας στην έκφραση του!
Σύντροφε και συμμύστα ιστολόγε Μάκη , αφήσατε το μεσαίο το κατάρτι της σκέψεως Σας ελεύθερο μόνον και μόνον για να αναπνέετε και εμείς να χαιρόμεθα μαζί Σας…
Δύναμη στον πόνο της πληγής!
π.Ιερόθεος

Δεν υπάρχουν σχόλια: