Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

επίσκεψις πόνου πολλού...

Πόνος πολύς εις το άμεσον μέλλον θα μας επισκεφθεί!


Είναι σίγουρο ότι με τις κατοχικές οικονομικές δυνάμεις και την περισσή λιτότητα θα οδηγηθούμε στην ανέχεια την σωματική και την λιτότητα σε κάθε έκφανση της ζωής μας.


Ανέχεια σε όσα μπορούμε και κάνουμε, σε όσα μπορούμε και ζούμε, δεν ξέρω αν μας τιμά ως ανθρώπους αυτή η κατάσταση, μας παρέδωσαν εμάς τους απένταρους σε στυγνούς πενταροχάφτες, σε δεινούς επαγγελματίες τεχνοκράτες και τελικώς φθάσαμε στο σημείο να πληρώσουν την κατάσταση αυτή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί ήδη ανέγνωσαν τα κόκκινα γράμματα και τις οριακές γραμμές μες τις οποίες μας θα πορεύονται.
Περιεκόπησαν τα εισοδήματα, τα δώρα μειώθηκαν και ύστερα καταργήθηκαν, τα επιδόματα δεν έμειναν παρα μόνον ολιγοστά χρήματα για να θυμίζουν τα περασμένα μεγαλεία…και πως θα βγει το ενοίκιο, το αυτοκίνητο, το τηλέφωνο … ή όλα αυτά θα κοπούν και θα φθάσουμε στο σημείο, να ασκηθούμε όχι όμως ελεύθερα και όχι πραγματικά αλλά επιβαλλόμενο άνωθεν … αλλά τελικώς πως θα βγουν τα έξοδα από την ελαχιστότητα του μισθού για τροφή και ένδυση? Μάλλον θα φθάσουμε στην αργεντίνεια κατάσταση και στην απόλυτη ένδεια…θα μας λείπει το απαραίτητον και εμείς μάλλον μόνον τον Θεό θα μπορέσουμε να περιπολεύσουμε, εν Αυτώ θα μπορέσουμε να ζήσουμε χωρίς να χρειαζόμεθα τίποτα!
Εχθές την νύχτα εγκλωβισθήκαμε με το αυτοκίνητον σε μιά κεντρική περιοχή της Αθήνας και μιλιούνια ανθρώπων πολλών χρωμάτων και σχημάτων αλλά και πίστεων και παραδόσεων που πωλούσαν και εψώνιζαν από το παρ-εμπόριο, το νυχτερινόν και παράνομον αλλά σε λίγο το μόνον που θα μπορούμε να δίνουμε και να παραλαμβάνουμε αντικείμενα και ρούχα που μας χρειάζονται!
Θα ξεχάσουμε τις γκουρμέ γεύσεις και την υψηλή ζωή αλλά και κάθε απλή και ταπεινή διασκέδαση, αφού πλέον μισθωτός που παίρνει σήμερα 1500 ευρώ, εδικαιούτο σύνταξη 1350 ευρώ αλλα τελικώς θα πάρει μόνον 682 ευρώ…άρα πλήρη πτωχεία και ανέχεια περισσή!
Λιτότητα που θα οδηγήσει στην παρανομία και στο περιθώριο, στην εγκληματικότητα που θα την ενεργεί εκείνος που πεινάει, που διψάει, που γυμνητεύει, εκείνος που δεν έχει που την κεφαλή κλίναι, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα καταλήξουμε, που θα πάμε μακρυά από το άστυ για να ζήσουμε σε ηρεμία που στην πόλη την μεγάλη των Αθηνών θα αποσταθεροποιηθεί, εδώ θα βασιλεύσει η αναρχία και εμείς θα ζητούμε την ηρεμία στην επαρχία μας, αλλά πως θα ησυχάζουμε που οι αδελφοί μας είτε Έλληνες είτε μη Έλληνες ή αλλοδαποί δεν θα ησυχάζουν αλλά θα ταλαιπωρούνται και ο καθένας από αυτούς μπορεί να βλάψει την ακεραιότητα του αδελφού του.


Ας προσευχηθούμε η γλυκεία χάρις του Θεού να γλυκάνει εμάς στην πίκρα μας, να συντροφεύσει την μοναξιά μας, να ενεργοποιήσει το χάρισμα της αγάπης του Θεού στην καθημερινότητα μας και στην μισερή κατάσταση μας.

π. Ιερόθεος

1 σχόλιο:

ydra. είπε...

O EΛΛΗΝΑΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΚΑΜΩΘΕΙ ΥΠΟΜΕΝΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ,ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΠΟΡΤΕΣ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΤΟΥ...ΤΑΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ;ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΝΕΙ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ[ΕΠΙΔΩΜΑΤΑ-ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤ,ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΑΡΓΙΕΣ]ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ.--