Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ορθοδόξου Εκκλησίας μαρτυρία παρά του Αρχιεπισκόπου Καντερβουαρίας

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία- την οποία γνωρίζω και αγαπώ από τα εφηβικά μου χρόνια- αντιπροσωπεύει για μένα την κυρίαρχη έκφραση της χριστιανικής πίστεως και πράξεως, η οποία διαφυλάσσει το δόγμα, τη Λειτουργία και τους κανόνες του προσωπικού αγιασμού και της προσευχής, ιδιαιτέρως της ησυχαστικής παραδόσεως. Οι διάφορες Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως και οι άλλες, αγωνίζονται σήμερα να προβάλουν την πολύ πλούσια χριστιανική τους παράδοση σε μια κοινωνία ολοένα πιο ατομικιστική, τεχνολογική, ανυπόμονη και άπληστη. Γνωρίζω ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις. Και γνωρίζω ότι όλο και περισσότερο ανταποκρίνεται με φροντίδα και φαντασία στο καθήκον της μετάδοσης του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού. Στην Ελλάδα, όπως και αλλού, η Εκκλησία δεν είναι μια ιδεολογία ή μια θεωρία: είναι ζωή, ζωή σε κοινωνία με τον Θεό και με τον πλησίον, ζωή η οποία φανερώνεται στη Θεία Λειτουργία, η ζωή του Ιησού Χριστού εν Αγίω Πνεύματι».

Αρχιεπισκόπου του Κάντερμπουρι Rowan Williams

http://anastasiosds.blogspot.com/2010/11/blog-post_26.html

Αυτό, αγαπητοί μου αδελφοί και φίλοι, είναι το συμπέρασμα των λόγων που αναφέρονται παραπάνω, λόγων του Σοφού και Πεπαιδευμένου Αρχιεπισκόπου των Αγγλικανών κυρίου WILLIAMS ο οποίος μας λέγει ότι η αληθινή ζωή μας εν τη Εκκλησία του Χριστού είναι κοινωνία θεώσεως!

Είναι εν τω πεδίω της ανθρώπινης ψυχοσωματικής ολότητος η κοινωνία Θεού και ανθρώπου, η Θεοκοινωνία ως θεου – ανθρώπου κοινωνία!

Η αληθινή φανέρωση αυτής της κοινωνίας γίνεται ως παράθυρο στο σήμερα με προβολή στα έσχατα, τα μελλοντικά, που ξεκινούν από εδώ με πρόγευση της Βασιλείας των Ουρανών, της Βασιλείας του Θεού με παραδοση του παραδείσου ως τρόπου ζωής του πιστού στην λειτουργική τράπεζα που τροφοδοτεί την καθημερινότητα με εικόνες αυφθαρσίας και αγιότητος με προβολές αιωνιότητος.

Στη θεία λειτουργία παίρνουμε ανθρώπινα είδη και τα επιστρέφουμε -στους προσφέροντες- ως θεανθρώπινα στοιχεία θεωμένης πραγματικότητος.

Χρόνια καλά στα παιδιά μας που εορτάζουν σήμερα την μνήμη του προστάτου τους Αγίου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ του Παφλαγόνος, προστάτου των παίδων και νηπίων!

Να χαίρεσθε τα παιδιά σας και να τα διπλοχαίρεσθε αν είναι και του Χριστού στην πίστη και την ελπίδα, διότι αυτή την ελπίδα την είδα στη ζωή να μάχεται μα πάντα ανίκητη την είδα, την του Χριστού (την) ελπίδα!


modern father

Δεν υπάρχουν σχόλια: