Σάββατο 16 Απριλίου 2011

O Χριστός μας εισέρχεται στην Αγία Πόλη,

O Χριστός μας εισέρχεται στην Αγία Πόλη, η εισδοχή του Χριστού στο ανθρώπινο που είναι λιγάκι στυλιζαρισμένο και φτιαγμένο για να φαίνεται όμορφο και κάτι παραπάνω…να φαίνεται κάτι άλλο από αυτό που είναι, δεν τον συγκινεί αλλά απλά βλέπει με «οίκτο» τις βασιλικές επιθυμίες και ιαχές! Ο Χριστός έρχεται απλά και ταπεινά να δείξει στον άνθρωπο, τον τρόπο κοινωνίας με τον Θεό!

Ο Θεός δείχνει ότι θέλει να επικοινωνήσει πραγματικά, να κοινωνήσει στο βάθος της ανθρωπίνης φύσεως, στο βόρβορο της αμαρτίας να απαντήσει καθαρτικά για το μέλλον του ανθρώπου και της σχέσεως της θεοκοινωνίας με την «(θέα)ανθρωπία(ς)»(την θέαση της ανθρωπίνης διαστάσεως)!

Ο σαρκωμένος Βασιλιάς της Οικουμένης εισέρχεται θριαμβευτικά διότι ξέρει και θέλει τον Σταυρό Του για όλους εμάς…εχει μάθει να προσφέρει πάντα για τον άνθρωπο! Πάντα προς τον άνθρωπο με στόχο και σκοπό να ιατρεύσει την εφθαρμένη σχέση μας μαζί Του! Να γίνει ο Θεός που θεραπεύει, ιατρεύει, πονά για το πλάσμα Του και συμπονά το ανθρώπινο!

Όσο και να θέλουμε να φαντασθούμε μέσα μας τον Χριστό υπερ-άνθρωπο και υπερ-δύναμο(ένα είδος superman) Εκείνος επιφυλάσσει στον Εαυτό Του, ρόλο «σκουπιδιάρη» των βρώμικων ψυχών μας, περισυλλέγει τον βρωμικο νου μας και τον αγιοποιεί στις ακολουθίες της μεγάλης Εβδομάδος μην αφήνοντας απλά να σταθούμε απέναντι Του και να θαυμάσουμε το ύψος της ΚΕΝΩΣΕΩΣ Του, αλλά να πάμε δίπλα Του και να σύρουμε μαζί Του όλοι τον Σταυρό του που είναι βαρύς και φορτωμένος με όλου του κόσμου τις αμαρτίες.

Να γίνουμε μέλη Του τίμια γινώσκοντας και θεασάμενοι την αγωνία της προσευχής Του που φθάνει στην γη αιματοβαμμένη και πονεμένη ως θρόμβοι αίματος, που είναι ο πολύς και περισσός κόπος και μόχθος για τον επερχόμενο Σταυρό και την εν Αυτώ τω Ξύλω του ατιμασμένου ανθρώπου από της αμαρτία την Απολύτρωση!

Γεύεται χολή και όξος όταν διψά της σωτηρίας μας την ανταπόδοση…κανείς δεν είναι κοντά Του στο Πάθος Του εκτός ολίγων και του Ηγαπημένου Ιωάννου στου οποίου την αγαθότητα εμπιστεύεται το ανθρώπινο μέλλον της Μητρός Του, της οποίας ο μέγας πόνος είναι ο πόνος του Υιού της αδίκως επι του Σταυρού αλλά τίποτα δεν είναι στατικό και πιο αποτελεσματικό από την Ανάσταση!

Ο Σταυρός είναι μέσον…η Ανάστασις είναι σχέση του Θεού με τον θεωμένο άνθρωπο και έτσι μόνον σταυρικά και αναστάσιμα, Σταυρό-ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ζούμε στην Εκκλησία για αυτό και δεν φθάνει η μεγάλη Παρασκευή, υπάρχει η Ανάστασις που λαμπροφορεί όλη την κτίση και ιδιαιτερα τον άνθρωπο που όλες οι ελπίδες του απέπνευσαν και εμεινε μόνη ελπίδα μας ο Αναστάς Ιησούς μας!

Καλή Ανάσταση!

Resurrezione buona,

good Resurrection,

yaxşı qiyamət,

جيد القيامة,

լավ Հարությունը,

ona Resurrección,

добро възкресение,

Resurrección boa,

Résurrection bonne,

gute Auferstehung,

טוב תחיית המתים,

hea Ülestõusmise,

Resurrección buena,

Resurrezione buona

Δεν υπάρχουν σχόλια: