Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Αγιου Νικολάου 2 0 1 1

Με λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή των πιστών, τελέστηκε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011 η εορτή του προστάτη των ναυτικών, Αγίου Νικολάου στον αφιερωμένο σε Αυτόν, ενοριακό ναό στην Αίγινα.
Την παραμονή της εορτής, 5 Δεκεμβρίου και περί τις 6 μ.μ. μεταφέρθηκε στον ιερό ναό, για τρίτη συνεχή χρονιά, από την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος-Αγίου Νεκταρίου, απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου που φυλάσσεται σε Αυτήν, προς ευλογία των πιστών. Εν συνεχεία τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή των ιερέων της νήσου. Τον θείο λόγο εκήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Καραβίας. Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου , ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την όποια ομίλησε για την ζωή και τα θαύματα του αγίου ο πανοσιολογιώτατος ιερομόναχος π. Ιερόθεος Λουμουσιώτης. Μετά το πέρας της λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή κλήρου και λαού, προς το λιμάνι, όπου τελέστηκε σύντομη δέηση υπέρ των ναυτιλλομένων πατέρων και αδελφών. Το απόγευμα της ιδίας μέρα τελέστηκε ο εσπερινός της αποδόσεως της εορτής και ο παρακλητικός κανόνας προς τιμήν του Αγίου. Ο Άγιος των θαλασσών , θαυματουργός Νικόλαος ο μυροβλύτης να σκέπει και να φρουρεί πάντας.




δελτίον τύπου εκ της ενορίας του Αγίου Νικολάου Αιγίνης!




χρονια πολλά στους πατέρες του Ναού, Αμφιλόχιο και Σάββα!


τους ιεροψάλτες και τους Επίτροπους αυτου, ως και εις απαντας τους ενορίτες του ναού αλλα και τις αγαπητές μας "Μυροφόρες"!και στα παιδιά του σχολείο που παρέστησαν στην πανήρυγη!


καθε ουράνια εθλογία ΄σε όλους τους πιστούς μας αλλά και τους ναυτικούς μας!


έτη πολλά!




Χρόνια πολλά π α τ έ ρ α!


modern ಫಾದರ್


Δεν υπάρχουν σχόλια: