Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

σχολικός εκκλησιασμός νηπιαγωγείου

Έγινε χθες 21 Φεβρουαριου 2013 κατόπιν συνεννοήσεως μας μετά της κυρίας Πήλουρη Ματούλας και Καρανικόλας Μαρία, των διδασκαλισσών των παιδιών μας, ενας σχολικός εκκλησιασμός διαφορετικός απο τον ειθισμένο.
 Εμεις ξεκινήσαμε την ακολουθία του καιρού και της ιεράς προθέσεως και εμνημονεύσαμεν τα ονοματα των παιδιών και των ενοριτών μας που ειχον φερει ονοματα κατά το παρελθόν! κατα την διαρκειαν της προσκομιδης εδιαβάζετο η ακολουθία της θείας μεταλήψεως. Εψάλη η μεγάλη Δοξολογία και εθυμιάσθη ο ιερός ναός αφου προ ολίγου χρόνου είχον τα "αγια" σκεπασθή και το θυμίαμα ήτο της προθέσεως...ο εφημέριος του ναού εξήγησε αναλυτικώς και σε απλη γλώσσα στα παιδιά τι θα τελεσθή αναλυτικώς και εδιάβασε το ευαγγελικό αναγνωσμα περι αγάπης σε απλή γλώσσα τρέχουσα για να μπορούν τα παιδιά να το κατανοήσουν!
Χαρά ΘΕΟΥ ο ναός μας, ο Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πορτοχελίου, τα χαμόγελα των παιδιών και τα απαστράπτοντα απο λευκοτητα συνειδήσεως και νου, παιδία έκαμαν τον Οίκο του Πατρός τους, Κυρίου Ιησού Χριστού, οίκον χαράς και εγεμισαν τον χώρο με χαμόγελα και ειδικα όταν εκεράσθηκαν παρα των κυριών του Ναού μας τυροπιτάκια και πολλα μανταρίνια, που μας εχάρισε ενας ευαίσθητος εμπορος οπορολαχανικών Κρανιδιώτης, εγινε το πνευματικο κέντρο του Ναού π α ι δ ι κ ή  χ α ρ α, όπως του αρμόζει! 
Ευχαριστώ πολύ τα χαμόγελα και τα πρόσωπα των παιδιών μας που εκαναν και την Παναγια μας να τους στείλει πλούσια την χάρη Της!
Σκέπαζε ΠΑΝΑΓΙΑ μας την ενορία μας, τα σχολεία μας και ιδιαιτέρως το Νηπιαγωγείο μας στα διάφορα τμήματα του και τις καλές μας δασκάλες Ματούλα Πήλουρη, Μαρία Καρανικόλα του Ιωάννου, ...!
 
ο εφημέριος-Ιεροκήρυξ του Ιερού Ναού
"Ευαγγελισμού της Θεοτόκου" ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ.  
 
 
 
 
 














1 σχόλιο:

-=IMAGINOS=- είπε...

Καταπληκτικές συγκινησιακές φωτογραφίες! Εύγε!